Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Футбол чи хокей..? (ФОТО)
22:18
Футбол чи хокей..? (ФОТО)
У будь-якому випадку переможе спорт!

У будь-якому випадку переможе спорт!

Аби розставити усі крапки над «і», представники федерацій хокею та футболу, «Говерли» та ЗОДЮСШ нарешті сьогодні сіли за стіл переговорів у рамках прес-конференції. Нагадаю, яблуком розбрату між вищезгаданими спортивними структурами стало четверте поле стадіону «Авангард», де в перспективі будуватимуть льодовий палац. Футболісти – за збереження діючої інфраструктури, хокеїсти – за розбудову, зрозуміло, спортспоруди зимової. У кожного своя правда. Тож прямими мовами спробую подати Вам кожну.

Василь Ябрик, президент Федерації хокею Закарпаття: «Історично так склалося, що хокей у краї зародився саме на території нині діючого стадіону «Авангард». Відповідно ми маємо не лишень юридичне, а й моральне право будувати на землі колишнього четвертого поля льодовий палац. Більше того, у нас була попередня домовленість із екс-керівником спортспоруди В’ячеславом Поповичем, що футболісти займатимуться там лишень до вересня. Згодом розпочнуться роботи з облаштування уже хокейного об’єкту. Вересень закінчився, тож ми, згідно домовленості, взялися реалізовувати заплановане. Допоки не будуть виділені кошти на будівництво льодової арени, є плани встановити відкриту ковзанку. Де безкоштовно займатимуть учні Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, Ужгородських ДЮСШ та спортсмени-хокеїсти. Таку практику ми започаткували і в містах Тячів та Мукачево. До слова, якби я думав лишень з комерційної точки зору, то не взявся б втілювати у життя державну програму, тому що логічно ковзанка «ICE LAND» втратить сою рентабельність. Але спорт понад усе»».

Віктор Дуло, директор ЗОДЮСШ: «Чому на території четвертого поля будувати льодовий палац – запитання не до нас. А до міської влади, яка запропонувала саме цю ділянку, певно, враховували чиновники критерії, передбачені держпрограмою. Тому ЗОДЮСШ заключає договір із Федерацією хокею Закарпаття, яка займатиметься розбудовою хокейної інфраструктури. Тому що коштів у нашої школи нема. Я гадаю, така співпраця принесе користь усім жителям Ужгорода. Повертаючись до запитання, нащо нам хокей, поскільки нема профільного відділення? Відповідаю, у перспективі розформовуватимуть різні фізкультурно-спортивні товариства. На кшталт: «Спартак», «Україна», «Динамо» і види спорту, які культивувались у них перейдуть до спортивних шкіл, тому відкриття відділення хокею в Закарпатсській ОДЮСШ – питання часу»».

Віктор Качур, голова Ужгородської федерації футболу: «Ви знаєте, сьогодні в місті вкрай не вистачає футбольних полів, де можна проводити матчі чемпіонату. Їх всього лишень два: стадіон ЗОШ№7, що на Радванці, та четверте поле стадіону «Авангард». Інші поєдинки ми змушені проводити на районних спортивних спорудах: Концгазо, Кінчеша, Кам’яниці, Сторожниці, будь-де, але не в обласному центрі. Як на мене, це апріорі неправильно. У випадку будівництва льодової арени на четвертому полі, я взагалі не знаю де гратимуть команди. Я за хокей, але якщо розвиваючи його, не руйнується інший вид спорту. У нашому випадку – футбол. Хоча, коли з державного бюджету виділять згадані вами 37 мільйонів гривень, футболісти самі, закотивши рукави, візьмуть участь у будівництві хокейного об’єкту. Знову ж таки, а коли будуть виділені кошти і чи будуть вони виділені взагалі, враховуючи нинішню складну в країні ситуацію. Тому свої роботи ви могли б розпочати через два тижні, коли міський чемпіонат перетнув би фінішну пряму»».

Іван Шуфрич, почесний президент ФК «Говерла»: «Так, погоджуюсь, ще кілька років тому на четвертому полі стадіону «Авангард» росли чагарники, територія була запущена. Чому ми облаштували це поле не 10 років тому? А тому що грошей не було. Тепер ми майже привели його до ладу, витративши не багато і не мало – 54 тисячі гривень. Справді, це не наша територія, але мені ніколи на думку не могло прийти, що землю, яка по цей бік огорожі «Авангард» ми повинні ще й випрошувати у міської ради. Це абсурд. Тому, порадившись із власником футбольного клубу «Говерла» Нестором Шуфричем, ми вимагаємо скасування усіх рішень сесій міської ради щодо відчуження земель стадіону «Авангард» до 1 грудня поточного року. В іншому випадку, я запевняю вас, ми повернемо стадіон у комунальну власність міста. Наступним кроком розглядатиметься питання про зняття «Говерли» з розіграшу чемпіонату»».

Мар’яна Плавайко, юрист Федерації хокею Закарпаття: «Закарпатська обласна дитячо-юнацька спортивна школа спільно із Федерацією хокею Закарпаття, між якими укладено договір про співпрацю, діють виключно у рамках правового поля, позаяк ЗОДЮСШ - чинний власник земельної ділянки (частини четвертого поля)».

Ось власне такі справи, мої шановні. З одного боку – ми можемо мати льодовий палац, з іншого – втрачаємо футбольну інфраструктуру, а можливо і єдину команду-учасницю Прем’єр-ліги. Консенсусу учасники прес-конференції сьогодні, відверто, не дійшли, тож кожен і далі робитиме своє: представники ФХЗ та ЗОДЮСШ розбудовуватимуть хокейну інфраструктуру, ФФЗ та «Говерли» відстоюватимуть четверте поле. Хто переможе – покаже час. Та спорт повинен перемогти у будь-якому випадку. Принаймні вірю у це…

Віталій БІРОВЧАК






Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 942 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: