Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Футболісти Хустщини турніром з міні-футболу вшанували пам’ять братів Філаків
19:10
Футболісти Хустщини турніром з міні-футболу вшанували пам’ять братів Філаків
У Хусті пройшов турнір пам’яті засновників футболу на Хустщині братів Філаків.

Футболісти Хустщини турніром з міні-футболу вшанували пам’ять братів Філаків

Турнір був започаткований 24 роки тому на честь знаних на Хустщині братів Михайла та Йосипа Філаків. Йосип Михайлович прожив 84 роки. Михайло Михайлович – 90. Після їх відходу в інший світ було прийнято рішення перейменувати турнір пам’яті братів Філаків. Отож, три дні поспіль (19-21 січня ц. р.) у спортивному залі Хустської ДЮСШ любителі футболу Хустщини змагалися за призи братів Філаків.

Першими розпочали турнір юнаки 2005-2006 років народження. У змаганнях узяли участь 8 команд, зокрема вихованці тренерів Хустської ДЮСШ освіти, ДЮСШ «Нарцис» та ДЮСШ «Карпати», представники сіл Драгова, Копашенва, Данилова, Рокосова та міста Хуст.

У віковій категорії 2005-2006 р.н. у фіналі зустрілись учні ДЮСШ «Нарцис» тренерів Василя Форкавця та Юрія Мовчана. З рахунком 8:0 перемогу здобули вихованці Василя Форкавця. Їм відповідно вручено диплом першого ступеня та золоті медалі. Вихованцям Юрія Мовчана вручено диплом другого ступеня та солодкі призи. Бронзовими призерами стали рокосівчани (команда «Гірник», тренер Михайло Павлій).

У віковій підгрупі 2003-2004 р.н. зустрілися команди ДЮСШ освіти (тренер Віктор Вучкан) та ДЮСШ «Нарцис» (тренер Сура Богдан). З рахунком 1:0 перемогла команда ДЮСШ освіти, завдячуючи забитому голу Сергієм Олексиком. Їм вручено дипломи за перше місце та золоті медалі. ДЮСШ «Нарцис» на другому місці, яким вручено диплом другого ступеня та солодкі призи. Бронзовими призерами стали вихованці Миколи Буковецього з ДЮСШ освіти

У турнірі серед дорослих взяли участь 11 команд. П’ять годин тривав футбольний марафон. У півфіналі зустрілися команди Велятина та Кошелева. З рахунком 3:0 перемогли велятинці і попали у фінал. У другому півфіналі зустрілися команди «Рагуль» та «Юнайтед». З рахунком 0:2 перемогу здобула команда «Юнайтед». У фіналі зустрілися команди Велятина та «Юнайтед». Переконливу перемогу здобула команда «Юнайтед». Їм і вручено грошовий приз, кубок та золоті медалі. Відповідно велятинцям вручено кубок, грошові призи та дипломи. Слід відзначити, що у півфіналі вперше зустрілися дві сільські та дві міська команди.

Ігри проводились за олімпійською системою із вибуванням. У нагородженні переможців узяв участь голова судколегії Ромео Буковецький, спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Анастасія Кострець та головний суддя Микола Буковецький. Відмінно судили змагання Ігор Веляник та Сергій Гурін – судді першої категорії.

Слід відзначити, що рівень майстерності серед юнацьких та дорослих команд піднявся на щабель вище минулорічних турнірів. Пройшла зміна поколінь на всіх рівнях. Футбол став більш швидкісний.

Василь Деяк
Джерело

 

 

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 609 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: