Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Футбольне диво від оновленої «Говерли» (ФОТО)
22:36
Футбольне диво від оновленої «Говерли» (ФОТО)
19 липня у м. Ужгород місцева «Говерла» провела перший поєдинок у Лізі Парі-Матч. Суперником був дніпропетровський «Дніпро».

19 липня у м. Ужгород місцева «Говерла» провела перший поєдинок у Лізі Парі-Матч. Суперником був дніпропетровський «Дніпро».

Позаду сумнівні повідомлення про, так би мовити – початок нового сезону. «Ведмеді», як уже звикли вболівальники, на 90% перед кожним чемпіонатом змінюють склад, і цей сезон винятком не став. Оновленій «Говерлі» відразу ж у першому турі випало грати проти «Дніпра».

Господарі перші хвилини провели у ролі фаворитів: контролювали м’яч і намагалися створювати небезпечні моменти біля воріт Бойка. Хороший момент зробити футбольне диво мав Хльобас: Дмитро опинився на вигідній позиції, але удар у футболіста явно не вийшов. Це оживило гравців «Дніпра», і підопічні Маркевича заволоділи ініціативою. Раз по раз, надійно у гру вступав Рудько. Небезпечний штрафний «Дніпра» виконувати взявся Матеус, 99-й номер гостей завдав потужного удару, який кіпер «Говерли» перевів на кутовий. На 24 хв. незіграність закарпатців далася взнаки: Люлька з Рудьком могли привести собі гол, але , на щастя для господарів, м’яч оминув ворота. Ще через 15 хв. відзначитися міг Матос, але чудовий сейв Рудька відвів небезпеку від воріт «Говерли».

У кінцівці першого тайму гості притиснули «ведмедів» до власних воріт, і створили кілька небезпечних моментів. Уже на компенсованих хвилинах Селезньов вийшов один на один з воротарем суперника, але круглий, після удару Євгена, полетів вище. На цьому не закінчилося, після чергової гострої атаки «Дніпра» захисник врятував свою команду.

По перерві Маркевич зробив дві заміни: Федорчука та Селезньова замінили Безус та Калінич відповідно. «Говерла» зуміла вирівняти гру, і мчалася в атаку. На 57 хв. Гемега підвів увесь «Авангард» на ноги: Хобленко зправа увірвався у карний майданчик, віддав на Гемегу, і Віталій вколотив м’яч у сітку. Господарі повели у рахунку, 1:0 – у таке перед початком поєдинку важко було повірити.

Дніпропетровці після такого ще з більшими силами кинулися атакувати, але стовідсоткові моменти попереду так і не з’являлися. На 74 хв. Маркевич провів останню заміну: замість Федецького вийшов Лучкевич, а Грозний за миттєвість Люльку замінив Ряшком. Лучкевич зігравши всього 5 хв. віддав гольову передачу на Безуса, Роман чудовим ударом головою зрівняв рахунок у матчі 1:1.

Грозний на кінцівку випустив Полегенька, котрий замінив автора гола – Гемегу. «Говерла» намагалася втримати такий потрібний для неї результат, а дніпропетровці – із усіх сил намагалися вийти вперед. Небезпечний штрафний заробив Калінич, але Ротань сповна ним не скористався. Ужгородці все-таки втримали нічийний результат, і створили міні-сенсацію у першому турі.

Нічийний результат з таким суперником – це чудовий результат. Вітаємо нашу команду з нічиєю, і з оптимізмом дивимося у наступний тур.

Другий поєдинок «Говерла» проведе 25 липня о 17:00 проти полтавської «Ворскли». Гра відбудеться на ужгородському «Авангарді».


Говерла — Дніпро 1:1

Голи: Гемега, 57 — Безус, 79

«Говерла»: Рудько, Лухтанов, Хльобас, Савченко, Хобленко, Худобяк, Гемега (Полегенько, 81), Ягодінскіс, Люлька (Ряшко, 78), Цуріков, Чумак.
Тренер: Грозний.

«Дніпро»: Бойко, Канкава, Селезньов (Калініч, 46), Леонардо, Бруно Гама, Дуглас, Федорчук (Безус, 46), Ротань, Гуйе, Федецький (Лучкевич, 74), Матеус.
Тренер: Маркевич.

м Попередження: Чумак, Лухтанов — Федорчук, Ротань
Олег МИКИТА

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 995 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: