Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Футбольний табір "Сампдорії". День 4 (ФОТО)
21:22
Футбольний табір "Сампдорії". День 4 (ФОТО)
У понеділок, 6 серпня, у спорткомплексі "Зінедін" пройшов четвертий день дитячо-юнацького футбольного табору "Сампдорії".

Футбольний табір

Тренування четвертого дня футбольного табору Сампдорії розпочалось із привітань сьогоднішнього іменинника – мукачівця Руслана Тимка. Після цього учасники табору приступили до тренувань, половина з яких була спрямована на техніку, координацію та награвання комбінацій, а інша половина – суто ігрова частина.

Вечірнє тренування було практично повністю присвячене ігровій складовій, де гравці на різних частинах поля проводили двухсторонки. Італійські тренери прискіпливо слідкували за діями футболістів на полі і робили відмітки у своїх записниках.

Завершився передостанній день табору Сампдорії міжнародним товариським матчем з міні-футболу між тренерами академії Сампдорії та командою організаторів цього табору Soccer-org Миколи Гібалюка та Євгена Бібікова. У дружній атмосфері перемогу із рахунком 7:3 святкували господарі ігрового майданчику.

 
Після вечірнього тренування ми поспілкувались з одним із тренерів футбольного табору Сампдорії Бояном Шімічем.
 
- Підходить до завершення четвертий день футбольного табору Сампдорії, які в тебе враження від проведення такого табору на Закарпатті?
 
- Ми дуже задоволені цими юними футболістами, які прийшли до нашого табору. Насправді ми не очікували, що нас тут так добре приймуть. Тож ми дуже задоволені всім.
 
- Ви всі вперше в Україні?
 
- Ну, з футбольним табором – перший раз, а особисто я вже бував в Україні - я грав в київському Арсеналі. Тоді моїм агентом був українець Андрій Білощук. Зараз вже і не згадаю рік, це було дуже давно.
 
- Як вам інфраструктура спорткомплексу Зінедін? Чи повністю відповідає нормам для проведення такого футбольного табору?
 
- У нас залишились дуже хороші враження від цього спорткомплексу, тут все дуже красиве. Тільки трохи заважає стан поля, який не такої якості, як потрібно для нашого табору Сампдорії. Тож потрібно трохи попрацювати над полем. А загалом, я і мої друзі-тренери з Італії, всім дуже задоволені.
 
- Чи можете порівняти рівень підготовки учасників табору із футболістами академії Сампдорії?
 
- Ну, знаєте, їх важко порівняти. В академію Сампдорії, Дженоа чи Лігурію приводять кращих юних талантів, яких відбирають футбольні агенти по всій країні. Не можу порівняти, тому що у Лігурію відбирають гравців з 8 і до 14 років, і туди набирають справді найкращих. У вас хлопці дуже технічні, добре працюють з м’ячем. Але порівняти їх можна тільки якщо вони зійдуться в очній зустрічі із футболістами Сампдорії. Все може бути, подивимось що буде далі.
 
- Не вважаєте, що 5 днів це замало, щоб оцінити задатки юного футболіста?
 
- Ні, я так не вважаю. Ми дуже добре переглядаємо талановитих хлопців, які добре працюють з м’ячем. Звісно приділяємо багато уваги і дисципліні гравця, які він себе поводить на тренуваннях, із друзями у колективі. Ми дивимось наскільки гравець технічний, швидкий, його удари по воротам та інші якості футболіста.
 
- Як давно ви їздите з цим футбольним табором Сампдорії по світу?
 
- Виїзні футбольні табори Сампдорія почала проводити близько двох років тому. Особисто я вперше беру участь у ньому. Раніше я не міг цим займатися через свою ігрову кар’єру футболіста в Італії. Тепер коли я починаю свою тренерську кар’єру зі стану Сампдорії зі мною вийшли на контакт і запропонували тренувати молодші вікові групи в їхній футбольній академії.
 
- Які країни будуть наступними, де пройде футбольний табір Сампдорії?
 
- Зараз маємо поїхати у Молдавію, далі в Індонезію, Чілі, Казахстан. І ще є багато місць, де планується організувати футбольний табір Сампдорії.
 
- Чи бували випадки, що футболісти з такого табору закріпились у академії Сампдорії?
 
- Так, звісно таких прикладів є багато. Тому що ці тренери, що зараз тут зі мною, вже проводили багато таких таборів в Італії. І за ці два роки є 3-4 футболісти, які пробилися до молодіжної команди Сампдорії. Зараз подивимось, що буде далі.
 
- Завтра завершальний день футбольного табору, яким він буде?
 
- Завтра зранку робимо одне легке тренування, далі вечірнє тренування буде тривати лише одну годину і на завершення цього табору, в залі спорткомплексу Зінедін, буде вручення дипломів футбольного табору Сампдорії. Також в ході цієї церемонії оголосимо одного гравця, який отримає право поїхати на тиждень в академію Сампдорії, ще одного переможця повідомимо трохи пізніше через електронну пошту вже з Італії. Тому що, якщо скажемо відразу хто це буде, то можливо засмутимо більшість учасників табору.
 
- За якими критеріями відбираєте гравців?
 
- Виділяємо кожен для себе спочатку десятку гравців, які найбільше сподобалися. Далі звужуємо число фаворитів до п’яти. Спілкуємось між тренерами і обговорюємо оцінки, які ставили протягом всіх днів. Ну що ж, подивимось хто виграє.

 
Нам вдалось підгледіти критерії оцінювання в анкетах тренерів футбольного табору:
 
Поведінкові навички
Дисципліна
Інтеграція
Особистість
 
Технічні та швидкісні навички
Координація
Прийом - передача
Удари по воротах
Бачення поля, фінти, дриблінг
 
Воротар
Технічні навички
Рефлекси - реакція
Переміщення у воротах

ФОТОРЕПОРТАЖ з табору "Сампдорії" дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 970 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: