Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Гаряче мукачівське дербі»
20:10
«Гаряче мукачівське дербі»
В Бобовищі зійшлися дві команди з Мукачівщини, які ще й були сусідами в верхній частині турнірної  таблиці.

«Гаряче мукачівське дербі»

Тож звісно результат двобою мав велику вагу для обох колективів.

У перші хвилини матча команди діяли обережно, шукаючи слабкі місця одна одної ­ - гравці середньої ланки  в переважній більшості шукали партнерів попереду через верхові передачі, віддаючи м’яч у боротьбу. Такий вертикальний футбол тривав практично половину тайму.

На 20-й хвилині гри одна з таких передач гостей перетворилася в голевий момент. М’яч опустився на лінію карного майданчика й котився до воротаря, Підбереський замість того, щоб спокійно прибрати м’яч до рук вирішив винести його ногами, мабуть порахував, що його торкнувся  партнер по команді. Віталій  зробив це вкрай невдало, влучивши в стрімкого нападника новадавидківців Михайла Лозинця від якого м’яч влетів у сітку воріт «Бобовища» –  вийшов курйозний гол.

Але довго тримати голеву перевагу клуб «Федора Медвідя» не зміг. Вже через дві хвилини господарі заробили право на виконання кутового – подачу з якого замкнув в оточенні значно вищих за себе гравців оборони суперника «маленький капітан «Бобовища»»  – Андрій Герц. 

Гра продовжилася на зустрічних курсах, але атаки команд захлиналися ще на підступах до карної зони одна одної. Лише наприкінці першого тайму давидківці отримали змогу на виконання кутового. Стандарти в цьому поєдинку стали грізною зброєю у виконанні гравців обох колективів. І цього разу вивіреною передачею від прапорця гравець «Ф.Медвідя» знайшов вільного від опіки партнера – Михайла Ковача, який потужно пробив головою без шансів для стража бобовищанських воріт. Тож з голом в роздягальню та насамперед з позитивним психологічним настроєм на перерву йшли новодавидківці.

Та тренерський хист і відповідне налаштування на другу частину матчу краще вийшло в Івана Ковача. Вже з початку другого тайму господарі додали в швидкості й почали великими силами тиснути на суперника. Новодавидківці ж шукали партнерів довгими передачами, але захист «Бобовища» надійно накрив юркого  Лозинця, не даючи останньому навіть приймати м’яч і гостро контратакувати.  

А на 70-й хвилині знову взяв слово капітан «Бобовища» А.Герц, який з лівої бровки точним ударом щокою зумів закинути м’яч за комірець Михайлу Янковичу – 2:2. За таку помилку останнього вирішили змінити в складі «Ф.Медвідя», однак ця рокіровка не врятувала новодавидківців від фіаско. Напруга в матчі зростала щохвилини, гравці чіплялися за кожен м’яч. Під час такої обопільної боротьби за верховий м’яч травму отримав гравець «Ф.Медвідя» Олександр Олексик, його змінив досвідчений Сергій Медвідь. Але як виявилося згодом вихід цього футболіста нічого доброго новодавидківцям не приніс. Спочатку на 72-й хвилині він порушив правила й привіз у власні ворота небезпечний штрафний, отримавши перше попередження. А після виконання стандарту Сергієм Бобиком на добиванні швидшим за оборонців гостей став гравець «Бобовища» Дмитро Вінтонюк, який вколотив м’яч над лежачим кіпером «Ф.Медвідя» – 3:2. А через п’ять хвилин гості залишилися в меншості й знову через грубощі С.Медвідя, який зніс Річарда Шольца. Побачивши перед собою другий «гірчичник» С. Медвідь наче з ланцюга зірвався, й підступно вдарив ногою в коліно лежачого хавбека «Бобовища» Р.Шольца. Не знаю, як гравець, який носить прізвище свого славного земляка міг собі дозволити такий цинічний поступок. Добре, що місцева публіка була розумнішою за футболіста й втрималася від насильства, щоб покарати «судом Лінча» зухвальця за нечоловічий вчинок. Виважено поступили й гравці «Бобовища», які також стримали свої емоції й лише злим поглядом супроводжували як покидає поле грубіян Медвідь. Гадаю КДК ФФЗ має дати належну оцінку отаким неспортивним діям «горе-футболісту», який власне підставив не лише себе, а й команду. До слова, гравець навіть не зреагував на те, що його поруч знімає камера  оператора телеканалу «Тиси-1» з популярної в краї футбольної  телепередачі «Час футболу» і цей вчинок побачить широка глядацька аудиторія.

Отримавши чисельну перевагу, господарі ще більше притисли новодавидківчан до власного карного майданчика, а Річард Шольц більш ніж достойно відповів за неспортивну поведінку гравця команди-суперника, забивши красень-гол. На 85-й хвилині річард отримав передачу в центрі поля й правим краєм, наче ніж крізь масло, пройшов усю оборону «Ф.Медвідя» увійшов в карний майданчик і філігранно пробив у дальній кут – 4:2.

Давидківчани у час, що залишився мали також нагоду бодай скоротити відставання, але надійно зіграв кіпер «Бобовища» й зберіг голевий гандикап. Тож перемагає «Бобовище» й продовжує гонитву за лідером – концгазівським «Витязем».
 

Перша ліга, 14-й тур

Стадіон с.Бобовище

Глядачів: 500, температура +23
 

ФК «Бобовище» (Бобовище) – ФК «ім.Ф.Медвідя» (Нове Давидково) – 4:2 (1:2)

Голи: Герц 22,70; Вінтонюк 72; Шольц Річард 85 – Лозинець 20, Ковач 44

«Бобовище»: Підбереський Віталій, Лаішев Євген, Бундаш Олександр, Вінтонюк Дмитро, Шольц Роланд, Герц Андрій (к), Мідянчик Роман, Бобик Сергій, Шольц Річард, Русин Андрій (Болдог Даніель), Дірей Крістіан.

Запасні: Лазарєв Василь, Ковач Володимир, Пінджоля Олександр, Харченко Андрій.

Тренер: Іван Ковач

«Ф.Медвідя»: Янкович Михайло (Горчак Олександр 71), Орос Михайло, Балаж Олександр, Човрій Владислав, Качур Євген, Ковтун Михайло, Олексик Олександр (Медвідь Сергій 51), Варга Едуард, Глива Сергій, Ковач Михайло, Лозинець Михайло.

Запасні: Качур Василь, Качур Євген, Горчак Олександр

Тренер: Василь Качур

Арбітр: Валерій Шкура;

Асистенти арбітра: Юрій Шімон, Роман Сенишин (усі Ужгород);

Делегат ФФЗ: Іван Кампов (Мукачево).

Попередження: Мідянчик 45, – Олексик 30, Лозинець 52, Медвідь 59

Вилучення: Медвідь 76

Семен МИХАЙЛИК  

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1024 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: