Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Гечев - in, Кулієв - out
21:40
Гечев - in, Кулієв - out
У минайській команді змінився володар сьомого номеру.

Гечев - in, Кулієв - out Азербайджанська Зіра сьогодні офіційно оголосила про підписання Кулієва. Контракт укладено на 3,5 роки, авторитетний німецький портал Трансфермаркт повідомляє, що минайці отримали за Ельдара 100 тисяч євро (тоді як сайт оцінює Кулієва у 400 тисяч). У Зірі виступає ще один екс-минаєць Рустам Ахмедзаде, також трохи раніше сюди перейшов екс-нападник Динамо Владислав Кулач.

Щодо новачка закарпатців, то минулого тижня 25-річний молдавський півзахисник підписав з закарпатцями 2-річний контракт. В «Минаї» Гечев буде виступати під 7 номером. Він вже встиг дебютувати у контрольній зустрічі з боснійським Вележ (1:3).

Сезон-2022/23 Гечев розпочав у рівненському «Вересі», а згодом перебрався до молдовського «Зімбру» з Кишинева. В осінній частині хавбек провів 10 матчів у всіх турнірах, забив один гол та зробив одну результативну передачу. Також Гечев захищав кольори молдовських ФК «Сфинтул Георге», «Петрокуб Хинчешти» та тираспольського «Шерифу».

Перший зимовий новачок «Минаю» молдовський півзахисник Михаіл Гечев прокоментував своє повернення в Україну та розповів про перебіг зборів команди у турецькій Анталії.

«Мене дуже тепло зустріли в «Минаї». Я говорю і про тренерський штаб, і про футболістів. Мені все подобається. Сподіваюсь, у подальшому така дружня та приємна атмосфера збережуться. Це не перший український клуб у моїй футбольній кар’єрі. Хочеться нарешті проявити себе в УПЛ, тому що залишилась, так би мовити, футбольна недомовленість з мого боку. Я приїхав довести собі, вболівальникам, що здатен виступати у цьому чемпіонаті, допомагати команді досягати позитивних результатів».

– Ти провів у команді вже з десяток тренувань. Відчуваєш, що з’являється взаємопорозуміння з партнерами?

– Звичайно. Допомагає той факт, що я вже був знайомий з Дмитром Нємчаніновим. Дуже приємно приходити в команду, у якій вже є «старі» обличчя. Працюємо на тренуваннях, вже є певна взаємодія. Розумію, що наразі це все ще не так злагоджено, як має бути. Але час є. На початку шляху це нормально. Коли познайомлюсь з хлопцями ближче, стане легше. Тренерський штаб допоможе – підкаже, чому приділити більше уваги, у якому компоненті потрібно додати.

– Як тобі навантаження на тренуваннях?

– У тренерського штаба високі вимоги до фізичного стану. У «Минаї» більш інтенсивні тренування, багато спринтів різних. Чи справляюсь я – це питання до тренерського штабу. Але я викладаюсь на тренуваннях і намагаюсь все виконувати.

– Ти вдруге підписуєш контракт з українським клубом під час війни. Я так розумію, цей факт не лякає тебе і не зупиняє?

– Коли почалась війна, я покинув Україну у перший день. Літом зі мною зв’язались представники «Вересу», повідомили, що чемпіонат відбудеться і клуб розраховує на мене. Я одразу погодився повернутись. Немає людини, яка не боїться війни. Але я зібрав усю мужність і поїхав. Все нормально. Напевно, я не з тих людей, які всього бояться. Розумію, що окрім сирен я нічого і не знаю про війну – не відчув на собі усе горе цих подій. Можливо, якби побачив політ ракети чи почув вибух, точно злякався б.

Молдова з перших днів підтримує українців. Ми приймали людей, намагались допомогти чим можемо. Дуже співчуваємо втратам та віримо у перемогу України.

– Які твої особисті очікування від виступу в УПЛ у поточному сезоні?

– Дуже хочеться грати, зростати як футболіст. Сподіваюсь допомогти команді досягнути тих цілей, які поставить тренерський штаб та керівництво на другу частину чемпіонату. Думаю, що «Минаю» по силам ще піднятись у турнірній таблиці, а вже літом продовжувати працювати, щоб наступного сезону боротись за місце у середині таблиці.

За матеріалами сайту ФК "Минай"
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 322 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: