Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Генпрокуратура розслідує матч "Говерла" - "Зоря"
11:48
Генпрокуратура розслідує матч "Говерла" - "Зоря"
Генеральна прокуратура отримала дозвіл на отримання конфіденційної інформації по телефонному номеру одного з футболістів.

Генпрокуратура розслідує матч
Генеральна прокуратура отримала дозвіл на отримання конфіденційної інформації по телефонному номеру одного з футболістів, який підозрюється у впливі на результати поєдинків Прем'єр-ліги-2015/16 між Говерлою і Зорею, а також зустрічі Першої ліги нинішнього сезону між Арсеналом-Київ і Вересом.
 
14 лютого Печерський районний суд Києва розглянув клопотання слідчого ГПУ про тимчасовий дозвіл доступу до речей і документів одного з осіб, підозрюваних у вчиненні злочину за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (Повторне вчинення дій або бездіяльність з метою одержання неправомірної вигоди; вчинення дій або бездіяльність з метою одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб), а також частини 1 статті 369 КК (Вплив на результати офіційних спортивних змагань шляхом підкупу, примусу або підбурювання, чи вступ у змову щодо результатів офіційних спортивних змагань з метою одержання неправомірної вигоди).
 
Суть справи полягає в тому, що якийсь футболіст вплинув на результат поєдинку Говерла - Зоря шляхом підкупу двох футболістів ужгородської команди. Та зустріч відбулася 30 квітня 2016 року і завершилася розгромною перемогою команди Юрія Вернидуба з рахунком 4:0.
 
У той же час встановлено, що цей же футболіст, зазначений в рішенні суду, як ОСОБА_2, може бути причетний до організації необхідного результату зустрічі Першої ліги між Арсеналом і Вересом, який пройшов 18 вересня 2016 року і завершився нульовою нічиєю.
 
Відомо, що ОСОБА_2 має дружні стосунки із якимось колишнім футболістом, зазначеним як ОСОБА_5. Цей самий екс-гравець зв'язався напередодні матчу з одним із футболістів Арсеналу (за словами керівництва клубу, пропозиція надійшла Адерінсолі Есеола) з пропозицією не зіграти в матчі з якої-небудь причини і запропонував за це 500 доларів.
 
Одночасно з цим простежується вплив на підсумок матчу футболіста киян, зазначеного як ОСОБА_6. Швидше за все, тут мова йде про вже екс-капітана команди Олега Котелюха, який під кінець матчу зіграв рукою у власному штрафному і привіз пенальті, який Верес реалізувати не зміг. Після того матчу клуб розірвав контракт з 37-річним гравцем.
 
Також розглядається і можливість впливу на результат арбітра зустрічі Андрія Кузьміна (в документі - ОСОБА_7), який таємно спілкувався з деякими колишніми суддями, зазначеними як ОСОБА_8 та ОСОБА_9.
 
З огляду на наявну доказової бази, наслідок попросило у суду дозвіл на отримання у оператора мобільного зв'язку даних про всіх вхідних і вихідних дзвінках і повідомленнях футболіста, зазначеного як ОСОБА_2, в період з 1 січня 2016 року по 17 січня 2017 року.
 
Розглянувши всі, надані слідством факти, Печерський суд задовольнив клопотання і дозволив доступ до конфіденційної інформації з телефонного номера футболіста.
 
Якщо протягом 30 днів з моменту оголошення вердикту доступ до даних надано не буде, то суд має право дати дозвіл на обшук з метою вилучення необхідних слідству даних і речей.
 
Нагадаємо, що про можливий договірний характер зустрічі між Арсеналом-Київ і Вересом заговорили ще восени минулого року, коли в букмекерських конторах були зафіксовані аномальні ставки на перемогу команди з Рівного.
 
Разом з цим, команда Говерла, що припинила існування влітку минулого року після непроходження атестації на новий сезон УПЛ, вже давно підозрюються в участі в матчах з фіксованим результатом, в яких вони крупно поступалися своїм суперникам.
 
Згадаймо і про те, що під кінець першої частини чемпіонату Першої ліги спалахнув скандал навколо поєдинку між Іллічівцем та Гірником-Спорт, на який були зафіксовані рекордні обсяги ставок на перемогу Гірника в першому таймі і маріупольців в матчі. З цього поєдинку ніяких істотних зрушень у розслідуванні, поки що, зовсім немає.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1270 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: