Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Георгія Кирпу вшанували футбольним турніром
10:32
Георгія Кирпу вшанували футбольним турніром
В одинадцятий раз на Закарпатті вшанували пам’ять Георгія Кирпи.

В одинадцятий раз на Закарпатті вшанували пам’ять Георгія Кирпи.

Георгій Миколайович розпочав свою трудову діяльність черговим по станції Чоп. З часом виріс до начальника цієї станції. Потім очолив Ужгородське відділення Львівської залізниці, був директором Укрзалізниці, Міністром транспорту та зв’язку України. Та найбільшим пам’ятником йому є будівля Ужгородського залізничного вокзалу.

У суботу вдячні закарпатці зібралися у фойє вокзалу, щоб ушанувати пам’ять людини, яка залишила помітний слід у житті нашого краю. До присутніх звернулися голова профкому Ужгородського відділення Львівської залізниці Ярослав Афтанас, начальник дирекції перевезень Ужгородського відділення Василь Надь, голова Фонду Г.Кирпи Анатолій Палюх. Після урочистостей розпочалися спортивні змагання з шахів, футболу та нардів.

Найбільше спортсменів змагалося в міжнародному турнірі з міні-футболу, в якому взяли участь 32 команди з України, Угорщини та Словаччини. Чопський стадіон чудово підготувався до змагань. Шість майданчиків для міні-футболу, роздягальні, душові – все це було в розпорядженні гостей.

Майже 7 годин не вщухали баталії на футбольних полях. Призи виборювали 24 команди, які змагалися в 4 групах. Переможці продовжували боротьбу в півфіналі. У першому зустрілися команди «Карго» (Словаччина) та «ДС» (Чоп). Перемогу здобули футболісти Чопа з рахунком 4:0. В іншому півфіналі «Укрзалізниця» в серії пенальті поступилася команді «ВУД-10» з Ужгорода. У матчі за третє місце «Укрзалізниця» провела два сухі м’ячі у ворота словацьких футболістів і завоювала бронзові нагороди. У фіналі зустрілися команди «ДС» (Чоп) та «ВУД-10» (Ужгород). Долю матчу вирішив єдиний гол, проведений вагонниками Чопа. Головний приз і золоті медалі залишилися в господарів.

У турнірі керівників залізничної галузі за призи боролися 8 команд. До півфіналу вийшли колективи Одеси, Тернополя, Ужгорода та Рівного. У першому півфінальному матчі ужгородці зіграли внічию. У серії пенальті точнішими були гості з Рівного. В іншому матчі тернопільці переграли одеситів з рахунком 3:0. У матчі за третє місце Ужгород переміг Одесу – 2:0. У фіналі команда Рівного поступилася суперникам з Тернополя – 1:0, але знайшла в собі сили провести два голи і здобути вольову перемогу. Втретє поспіль головний приз гостює в Рівному.

Грамоти, медалі, кубки переможцям і призерам вручали Ярослав Афтанас (голова оргкомітету змагань) та Анатолій Палюх. Кращі гравці турніру отримали мобільні телефони від дружини Георгія Кирпи.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 833 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: