Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Глагола з "гірниками" перемагає у чемпіонаті дублерів
20:29
Глагола з "гірниками" перемагає у чемпіонаті дублерів
Завершився матч останнього туру молодіжної першості України, де закарпатці вирішували долю чемпіонства.

Глагола з
У вирішальному матчі чемпіонату України серед дублерів між двома найсильнішими клубами країни взяли участь і двоє закарпатців, які були по різні сторони барикад. За динамівців всю гру на полі провів Сергій Булеца, за гірників – Олександр Глагола. І саме останній став володарем кубку переможця та золотої медалі.
 
У першій половині сезону свалявський півзахисник був гравцем ротації у складі Шахтар U-21, однак вже у другій половині чемпіонату Олександр застовбив за собою місце у старті, із 14 ігор лиш двічі залишившись на лаві запасних. Загалом Глагола провів 25 матчів (13 в старті) із 26 можливих, в яких тричі відзначився (Сталь, Ворскла та Карпати).


Доля чемпіонського титулу була в руках самих гравців кожного клубу. Киянам потрібно було виграти, щоб стати чемпіонами, а "Гірникам" достатньо було не програти і тоді золоті медалі були б у них в руках.

Уже в дебюті зустрічі Богдан Ледньов красивим ударом зі штрафного відкрив рахунок. Богдан вдарив з підкруткою в дальній кут, а воротар "гірників" став гадати, куди полетить м'яч, і пропустив його в той кут, який повинен був захищати. Донеччани понеслися відіграватися, але ніяк не могли використовувати ті моменти, які у них виникали. А ось "Динамо" після красиво розіграної комбінації подвоїло перевагу. І знову відзначився Ледньов. 2:0 і, здавалося, кияни вже контролюватимуть ситуацію на полі. Але підвів команду Цітаішвілі, який за дві хвилини заробив дві жовті картки і був вилучений з поля. А вже на 45-й хвилині "гірники" заробили пенальті за гру рукою Калюжного. 11-метровий реалізував Арабідзе. 2:1 - перший тайм за киянами.

У другому таймі "Шахтар" побіг в атаку, прагнучи зрівняти рахунок, але довгий час реально небезпечних моментів не було. Кияни намагалися грати надійно в обороні і діяти на контратаках. В середині другої половини гри "гірники" зрівняли рахунок. Відзначився Сагуткін.

Якщо підвести підсумок зустрічі, то варто відзначити характер гравців "Шахтаря", які змогли зрівняти рахунок після 0:2 і добути необхідну очко. Але не можна сказати, що гра вийшла красивою і видовищною. Обидві команди багато помилялися. Можливо, далася взнаки втома. Та й перенервували обидві команди. Все-таки матч за чемпіонство. Але після того, як рахунок став 2:2, донеччани грали дуже невиразно. Якби трохи більше пощастило "Динамо" або не зіграв так добре Гриценко, то перемога була б за киянами. Але, переможців не судять. "Шахтар" (U-21) виграє молодіжне першість вперше останні п'ять років. Вони заслужили цей титул і зараз мають право порадіти і відзначити чемпіонство.


18 травня. Київ. Навчально-тренувальна база "Динамо" в Конча-Заспі.

"Динамо" (U-21) - "Шахтар" (U-21) 2:2

Голи: Ледньов, 5, 31 - Арабидзе, 45, Сагуткін, 65

"Динамо": Бущан Георгій, Карась Данило, Малишкін Ілля, Смирний Євген, Казаков Максим (К), Калюжний Іван, Булеца Сергій, Ледньов Богдан, Цітаішвілі Георгій, Вантух Роман, Русин Назарій
Запасні: Маханьков Володимир, Попов Денис, Чуєв Богдан, Янаков Денис, Петрусенко Олександр, Ващишин Артур, Алексєєв Владислав
Головний тренер: Юрій Мороз

"Шахтар": Гриценко Євген (К), Грачов Володимир, Сагуткін Данило, Чоботенко Сергій Корнієнко Віктор Бондар Валерій, Конопля Юхим, Якимець Володимир, Дудик Артем, Арабидзе Гіоргі, Глагола Олександр
Запасні: Єфанов Руслан, Чаговець Євген, Хачаєв Мурад, Запорощенко Андрій, Яловенко Роман, Меліченко Кирило, Кулаков Андрій
Головний тренер: Валерій Кривенцов

Вилучення: Цітаішвілі, 40
Джерело
Фото прес-служби ФК "Шахтар"
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1325 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: