Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Гойра, гойра, чемпіони! (ФОТО)
23:08
Гойра, гойра, чемпіони! (ФОТО)
У неділю, 24 грудня, у "Камелоті" Федерація футболу Ужгородщини провела підсумки футбольного року.

Гойра, гойра, чемпіони! (ФОТО)
Які ж вони усі були гарні у минуле недільне надвечір’я. Усі як один – у білих сорочках. Урочисті, трохи зніяковілі від загальної уваги, але такі щасливі. Дехто вперше переступив поріг цього кам’яницького ресторану «Камелот». Вражала величність, святковість цього закладу. Та й взагалі не звикли хлопці бувати у ресторанах. Девіз цієї дружньої футбольної братії: «Здоровий спосіб життя».

Яскраво світилася всіма кольорами ялинка. Виблискували золотом кубки. Господар ресторану Роман Мегела прискіпливо оглядав столи, офіціантів у білих рукавичках: гості нині у нього були невипадкові, а переможці цьогорічних футбольних баталій. Понад 160 чоловік з нетерпінням чекали відкриття свята.

Футболістів на Ужгородщині, порівняно з іншими районами області, найбільше. І ця спортивна гра тут поставлена на високий рівень

Про все це говорив, відкриваючи свято, член виконкому обласної федерації футболу, редактор газети «Спорт тайм» Степан Селменський. Тепло привітали футболістів і голови обласної та районної федерацій футболу: перший заступник голови облдержадміністрації Іван Дуран та Іван Ковач.

2017 рік для спортсменів Ужгородщини дійсно був найуспішніший. Команда «Минай» завоювала три кубки у цьому сезоні: кубок Закарпаття, золото чемпіонату області та суперкубок. Кращим гравцем області визнано капітана команди Владислава Микуляка. Згадували і сторожницьку команду «Рутенія», яка прекрасно грає на обласному рівні. А також команду Концгазо.

На святі багато говорили про успіхи наших спортсменів, як старших, так і юних. Наприклад, дитяча юнацька команда вперше за всі роки цьогоріч виступала у ДЮФЛ.

Щиро вітали футболістів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Гарновдій, депутати райради Андрій Кушнірук, Сергій Андріканич, Михайло Готра, Йожеф Боднар, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Мар’яна Михайлишина, заступник голови районної федерації футболу Василь Хмельницький, господар закладу Роман Мегела. Останній щиро радів, що «Камелот» зайняв третє місце, але запевнив, що на цьому спортсмени не зупиняться. Згодом всі вони виконають почесну місію – вручатимуть грамоти, подяки, кубки.

Якщо всі говорили, що цей рік для футболістів був найуспішніший, то скажу, що і цей захід був також найкращим у старому році, найцікавішим.

На екрані час від часу крутили кадри з минулих футбольних баталій, які проходили і в спеку, і в дощ, і нещодавно у снігову заметіль. Присутні бурхливо реагували на згадувані матчі.

А неподалік виблискували кубки, чекаючи на своїх господарів.

Перше місце у чемпіонаті району серед дорослих завоювали футболісти з Великих Лазів. Тренер Йосип Микуланинець і президент команди Мирон Помпель не скривали радості: перемога заслужена. Це підсумок напружених тренувань, дисципліни і патріотичного настрою кожного гравця.

На другому місці – «Зірка» Лінці (президент Юрій Текілій, тренер Олександр Пеца). На третьому місці – «Камелот» Кам’яниця (капітан команди Віталій Ковальчук, президент Марія Коваль-Мазюта, тренер Олег Мартинич)

Серед юнацьких команд перше місце дісталося шишлівському «Фавориту» ( президент Сергій Коневалик, тренер Владислав Ленчик). Друге місце завоювала команда Тисаашвані (президент Чаба Ферко, тренер Леонід Бігунець). На третьому місці – лінцівська «Зірка (президент Юрій Текілій, тренер Олександр Пеца). До речі, капітан команди його син Деян.

Прекрасні хвилини вручення нагород. Десятки грамот, подяк. Кубки вже у господарів. Нагороди був удостоєний кращий арбітр Іван Бучок.

Кращими гравцями визнано великолазівця Анатолія Гаврилешка та Віталія Розлуцького з Шишлівців. Почесними грамотами обдасної ради відзначено Олександра Романа, Василя Хмельницького, Віктора Пребуша, подяками Йосипа Микуланинця та Миколу Дороговича.

Подяки отримали Мар’яна Михайлишина, Йосип Боднар, Сергій Чопик, Степан Боднар, Мирон Помпель, Сергій Андріканич та інші.

Пам’ятних нагород удостоєні керівники району Руслан Чорнак та Анатолій Синишин. Почесними грамотами нагороджені і сільські голови Михайло Лаба, Олександр Пеца, Вадим Шоля та інші.

Були й грошові нагороди для команд. Іван Ковач задоволено констатував, що такого фінансового забезпечення для футболістів з боку влади, як цьогоріч, ніколи не було. Звичайно, і цей факт стимулював гравців: не було проблем з транспортом на виїзді. Фактично не було жодних перепон для успішних ігор. Говорили на святі і про те, що з кожним роком поліпшується матеріальна база спорту: район має прекрасні стадіони, команди забезпечені всім необхідним. Серед подарунків на святі були і спортивні форми та м’ячі.

Багато теплих слів прозвучало і про команду ветеранів «Поступ», яка стала срібним призером України (капітан команди Еміл Грицище).

Ми познайомилися з двома нігерійцями, які грають у команді «Великі Лази» Майклом Чукумою та Іцхаком Бакурою. Це майбутні лікарі, нині студенти УжНУ. Обидва, розповідали, дуже люблять футбол і раді, що мають змогу брати участь у матчах.

Успішно справилися зі своїми завданнями ведуча свята Олександра Терембець, її помічниці Тетяна Штіфель та Ольга Угрин. Обидві з відомого ансамблю «Вишиванка».

Порадували гарним концертом учасники художньої самодіяльності Кам’яницького креативно-мистецького комплексу «Вілет». Виступив також фіналіст конкурсу «Голос України» Вілен Арустанов.

Довго веселилися учасники свята. Вони заслужили на такий прекрасний відпочинок.

Позаду залишилася зимова першість, суперкубок району, перше і друге коло чемпіонату, кубок району, ліга чемпіонів. Тепер можна і відпочити в очікуванні майбутніх футбольних баталій.

… Свято підходило до завершення. Від кубків не міг відірвати очей п’ятирічний онук Івана Ковача Дмитрик. Він, як і його молодий дідусь, казав, також буде футболістом. Отже, росте і нова юна зміна. Футбол і далі буде процвітати у районі.

ФОТОРЕПОРТАЖ дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1108 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: