Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» – «Динамо» Київ – 1:2
10:58
«Говерла» – «Динамо» Київ – 1:2
Матч-відкриття сезону викликав в Ужгороді справжній аншлаг.

Матч-відкриття сезону викликав в Ужгороді справжній аншлаг.

Дійсно, на стадіоні «Авангард» вільних місць практично не було. Уболівальники заповнили навіть так звані «фанівські» сектори. На гру до Ужгорода приїхали представники ледь не всіх куточків Закарпаття. І не тільки. Як удалося з’ясувати, вирішальними стали три причини глядацького буму. Перша: власне старт прем’єр-ліги в нашому обласному центрі. Друга: у край за Карпати приїхав один із грандів вітчизняного футболу. Третя, мабуть, найголовніша: прихильники хотіли побачити нову «Говерлу», команду зразка Грозного. Тим більше після вдалого поєдинку на «Донбас арені». Ось що, зокрема, зазначив Іван із Тячівщини з 16-річним уболівальницьким стажем перед самим матчем:

– Я дивився по телевізору гру нашої команди в Донецьку. Це було щось! Грозний створює хороший колектив, тому обов’язково з друзями вирішив приїхати на матч і підтримати «Говерлу» в другому турі. «Динамо» так просто очки в Ужгороді не візьме. Ось побачите!

Власне, так і сталося. Перший тайм суперники провели практично на рівних, але за створеними небезпечними моментами ужгородці, попри 0:2 на табло, переважали динамівців! Особливо небзпечними виявилися атаки в період із 21-ої по 33-тю хвилини. Спочатку після чудової навісної передачі Дмитра Трухіна Володимир Лисенко ефектним ударом головою влучив у бокову стійку. Потім свій шанс змарнував Ле Таллек (у момент «пострілу» м’яч зрадницьки буквально зійшов із ноги), відтак Лисенко небезпечно пробивав штрафний, а на добиванні впритул Коваля розстрілював Александру Дандеа. Потім іще атаку загострили Трухін і Ле Таллек, проте й цого разу захист киян витримав. А далі прийшли божевільні 39-а й 40-а хвилини. Помилки вже в обороні господарів, однак цього разу все завершилося взяттям воріт. Дубль для киян оформив Безуа Мбокані. Утім і після цього можна й потрібно було забивати. На останній хвилині тайму після пасу Віталія Балашова з кутового Александар Трішовіч не менш красивим ударом влучив у… поперечину! І де ж ховається та вередлива фортуна-пані?!

Після перерви «Говерлі» нічого не залишалося, як шукати шансів відігратися. Уже на 55-ій хвилині інтригу міг запалити А.Трішович. Із двох метрів якимось дивом він пробив у руки Ковалю. Однак гол таки визрів. Під завісу матчу Джермейн Ленс зіграв рукою в карному майданчику. З 11-метрової позначки не схибив В.Балашов, чим відкрив лік голам своєї команди в сезоні!

На жаль, часу зрівняти рахунок у матчі з таким суперником виявилося замало, хоч говерляни прагнули врятувати зустріч.

У другому матчі поспіль команда демонструє хорошого рівня гру, але поки без результату. Сподіваємося, у третьому турі буде і одне, і інше. «Говерла» на це заслужила.

Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 782 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: