Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла" - "Карпати" бойова нічия
19:44
"Говерла" - "Карпати" бойова нічия
Чи не вперше у своїй історії фанати «Карпат» та «Говерли» провели спільну передматчеву акцію.

Чи не вперше у своїй історії фанати «Карпат» та «Говерли» провели спільну передматчеву акцію – спільним маршем вони пройшли з центру Ужгорода до стадіону «Авангард».

За словами організаторів маршу, ініціатива виходила саме від фанів «Говерли», а карпатівці її підтримали, вкотре показавши, що за теперішньої ситуації ворожнеча залишилася в минулому.

На перший матч чемпіонату Ігор Йовічевіч виставив тих гравців, яких устиг перевірити на зборах в Словенії. Навряд чи можна назвати несподіванкою вихід у старті Івана Лобая – 18-річний захисник успішно зарекомендував себе під час міжсезоння, тож право вийти в основі заслужив. Ідентична ситуація із Тарасом Пучковським, який зайняв місце на вістрі атаки – очевидно, він виграв конкуренцію в Михайла Сергійчука. Щодо Кожанова, то Денис прогнозовано опинився в запасі, адже занадто мало часу провів з командою.

Таким чином, аналізуючи перший офіційний матч «Карпат» і, відповідно, стартовий склад нашої команди: Лобай, Чачуа, Худоб’як, Мартинюк, Голодюк, Пучковський – 6 футболістів, що вийшли з перших хвилин на поле ужгородського «Авангарду», є вихованцями львівських «Карпат». Інакше кажучи, Сихів і Левандівка, Новий Львів і Підзамче, Майорівка та Винники – ось ці, наші хлопці, вийшли у суттєво оновленій зеленій формі, аби захищати честь улюбленого львів’янами клубу, і це не може не викликати захоплення – «Карпати» ні на крок не відходять від обраної філософії та ставки на власних вихованців.

Попри те, що передсезонна підготовка команд відрізнялася – «Говерла» тренувалася в Ужгороді, а «Карпати» в Словенії, саме закарпатці вже з перших хвилин почали контролювати хід матчу. Напевно, самі «зелено-білі» у цьому винні, адже їхні спроби атакувати були занадто кволими. Взагалі, у першому таймі абсолютно не зрозуміло було за рахунок чого команда може загрожувати воротам ужгородців. За весь тайм «Карпат» спромоглися на кілька епізодів, які могли б стати небезпечними. Пучковський кілька разів перекинув м’яча через суперника, але його спроби заблокували. А вже під кінець першої половини матчу Худоб’як двічі, з обох флангів вривався до штрафного, однак до ударів чи небезпечних передач справа не доходила.

«Говерла» атакувала куди цікавіше і агресивніше. Головною дійовою особою став Максим Шацьких – напевно, нема у Львові уболівальника, який би не хотів, щоб ветеран закінчив футбольну кар’єру чи принаймні змінив чемпіонат. А все тому, що протягом багатьох років Максим у складі різних клубів регулярно забиває «Карпатам», у тому числі і після стандартів. Шацьких забив і зараз, при чому зробив це так само, як і тоді, коли грав за «Арсенал» - обвів стінку і підкрутив м’яча у незахищений Ільющенковим кут. А невдовзі нападник «Говерли» міг і дубль оформити, але після чергового стандарту у його виконанні м’яч влучив у штангу. Крім того, Шацьких виривався на побачення з Ільющенковим, але тут вже Сашко був на висоті і зреагував на спробу його перекинути.

На другий тайм «Говерла» вийшла із наміром втримати рахунок, тому в атаку підопічні Грозного не ходили. «Карпати» отримали простір і щільну оборону говерлян. Практично стоячий футбол був на руку господарям, треба було додавати грі швидкості. Ігор Йовічевіч зробив заміну – замість Чачуа випустив Кожанова, який одразу ж включився в командну роботу. Саме Денис розпочав гольову атаку, що закінчилася довгою передачею на Худоб’яка, який дістав м’яча на лінії поля і прокинув його в центр. Пучковський виборов для себе позицію і з близької відстані переграв Надя – 1:1!

Кожанову відверто пішла гра, очевидно, далися взнаки емоції від повернення. Але усе почалося зі штрафного від Голодюка – метрів з 40-а Олег наважився пробити і зробив це досить непогано, під саму перекладину. Кіпер парирував м’яча на кутовий і тут вже прийшов час Кожанова. Як в старі добрі часи Денис зручно подав, а Балажіц красиво підрізав круглого головою – 1:2!

Сил у «Говерли» залишилося не багато – це відчувалося, бо ноги гравців ужгородців почали зводити судоми. Карпатівці дивилися свіжіше, але на мить вони втратили концентрацію. Засівши у штрафному «левів», закарпатці кілька разів намагалися пробити, але вдалося це лише румуну Тудосе. Удар вийшов шикарним – сильним і точним, тож в Ільющенкова не було шансів врятувати команду – 2:2.

Далі було гірше. «Говерла» таки знайшла в собі сили і провела ще одну атаку. До того ж оборона «Карпат» провалилася, перед Фещуком не було нікого, окрім воротаря. Найближче до нападника «Говерли» опинився Муртаз Даушвілі, якому не залишалося нічого іншого, як фолити. Фол був виправданий, а червона картка заслуженою. Можна говорити про те, що грузин врятував команду від вірного гола, хоча «Карпатам» довелося догравати матч у меншості.

Зважаючи на те, що «леви» були в меншості, закарпатці додали тиску і створили кілька загрозливих моментів. «Карпати» вже мали задовільнитися нічиєю, все таки гра вийшла дуже непроста.

"Говерла" - "Карпати" 2:2

Голи: Шацьких, 15, Тудосе, 78 – Пучковський, 61, Балажіц, 74.

«Говерла»: Надь, Де Ліма, Хомин, Акакпо, Тудосе, Герасимюк (Райчевіч, 52), Фещук, Трухін, Шацьких, Люлька, Степанюк (Панфілов, 90+2).

Запасні: Бабенко, Качараба, Вечурко, Каверін, Глушицький.

Головний тренер – В’ячеслав Грозний.



Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1039 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: