Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла": No comments
00:08
"Говерла": No comments
Несподівано підтримаю ініціативу власників Говерли і запропоную розширити межі реальності.

"Якщо хоч один гравець буде спілкуватися з пресою, я його вижену з команди". В принципі, можна було б дописати "Головний тренер Говерли В'ячеслав Вікторович Грозний". І все. Цей коротенький текст був би самодостатнім і шикарним. (Як легендарний хемінґвеївський шедевр – "For sale: baby shoes, never used".) Але я все-таки додам пару слів.

Звісно, пан Грозний має таке право. Якщо воно виписане в контрактах – інакше це самоуправство, яке має бути засуджене за чинним законодавством. Але давайте поглянемо на ситуацію з іншого, не формального, а фактичного боку.

Ну от що такого можуть розказати гравці "Говерли"? Що вони, наприклад, ні на які збори не їздили, а сидять в Ужгороді? Так цю чутку мені вже довелося чути. Не новина. (Думаю, не тільки для мене.) Що гроші їм не платять? Ну-у-у, друзі, про цей уже мій 6-річний син знає. Чи, може, контакти з пресою погано впливатимуть на концентрацію та ігровий тонус футболістів? Ну окей, почекаємо пару тижнів, подивимось, як вони заграють без цієї катастрофічної перешкоди.

В принципі, Грозний і сам проговорився про причину – "це обумовлено обіцянкою власникам клубу". Це він про свою власну відмову від інтерв'ю, але, очевидно, і гравців це стосується. Тут виникає інше питання – а навіщо це "власникам клубу"? Що вони таке приховують? А, може, не приховують – а просто бояться виглядати у очах футбольної спільноти, м'яко кажучи, не дуже красиво?

Ви ж пригадайте – не так давно навколо "Говерли" крутилися якісь іноземні інвестори. Тоді "власники клубу" їм гордо відмовили – ми, мовляв, патріоти, не дамо перевезти клуб до Львова. І тут виявиться, що весь патріотизм і вся любов до футболу у "власників клубу" завершуються якраз на відмові іноземцям. А на всіх інших фронтах боротьби за виживання клубу – кінь не валявся. Тому заборонили інтерв'ю? Я вгадав?

Але насправді печально не те, що хтось комусь заборонив спілкуватися з пресою. Повірте – телеканали і сайти переживуть без офіційної інформації та прямої мови "Говерли". От якби "Динамо" чи "Шахтар" таке втнули – тут треба було б шукати компроміс, домовлятися і таке інше. Бо це – реальні і найцікавіші ньюсмейкери. А кому в Україні, будемо чесними, аж так сильно цікава "Говерла"? Та якби не ця її епопея з боргами…

Печально інше. Те, що матчі "Говерли" і далі показуватимуть по телевізору. І квитки на її матчі продаватимуться. Хоча, як ми бачимо, цілком можна обійтися і без цього. І дешевше буде – орендувати таку споруду, як центральний стадіон міста, чи якесь тренувальне поле. Вийшли, зіграли, результат на сайті УПЛ завісили – і усім добре. Усім "власникам клубу".

Ви думаєте, я сміюся зараз? Анітрохи. Все ж дуже просто. Або ви частина цієї індустрії – і живете за її правилами, писаними і неписаними. Або ви… навіть не в 90-х, а десь у своєму вигаданому світі. Тільки чесно. Без усіх цих фальшивих фраз про "патріотів краю" та "футбол для людей". Хоча з останньою фразою я готовий навіть і погодитись. Ба більше – думаю, ми усіх цих "людей" знаємо поіменно :)
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1288 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: