Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Говерла" перемагає "Карпати" у західно-українському дербі
20:14
"Говерла" перемагає "Карпати" у західно-українському дербі
Західне дербі викликало традиційний ажіотаж у львівських фанатів.

Західне дербі викликало традиційний ажіотаж у львівських фанатів.

Точну цифру сказати важко, але до Ужгорода за приблизними підрахунками приїхало понад півтисячі уболівальників «левів». Причому добиралися хлопці у найрізноманітніший спосіб. Окрім звичних бусів та електричок, восьмеро відчайдухів добиралися в сонячне Закарпаття на велосипедах. Аби прибути в Ужгород в неділю по обіді, вони виїхали зі Львова у п’ятницю зранку. Ночували на сколівському майдані і мукачівському вокзалі, словом, пригод було хоч відбавляй, зате й спогади на все життя залишаться.

Добрі спогади про Ужгород залишилися і в головного тренера «Карпат» Олександра Севідова. Як і в самих мешканців Закарпаття про нинішнього коуча «левів». Прості уболівальники згадували про відкритість та толерантність Олександра Володимировича, а також бажали йому майбутніх успіхів.

На гру проти «Говерли» тренер виставив той самий склад, який минулого тижня не зміг розпечатати ворота луцької «Волині». А от В’ячеслав Грозний вже традиційно заплутав уболівальників та спеціалістів несподіванками. Попри вдалий результат в Харкові, тренер зробив у стартовому складі відразу три зміни. З перших хвилин на поле вийшло двоє екс-карпатівців – Максим Фещук та Резван Кочіш. А от любитель забивати «Карпатам» Максим Шацьких опинився в запасі.

Попри велику кількість уболівальників «Карпат» на ужгородському «Авангарді» нічого доброго у першому таймі вони не побачили. «Леви» і близько не нагадували ту команду, яка тиждень тому буквально розривала луцьку «Волинь». Попереду практично не було гостроти, Гладкий жодного разу не ударив в рамку воріт, простріли та навіси Бартуловіча читалися, а Зеньову бракувало точності під час завершення. Саме естонець мав дві нагоди, які з «натяжкою» можна назвати небезпечними. Після навісу з лівого флангу він опинився без прикриття і пробив головою – вище воріт.

А наступну спробу Зеньова банально заблокували. Слід віддати належне французькому захиснику Акакпо, який цементував редути своєї команди і грав персонально із Гладким.

Не можна сказати, що «Говерла» феєрила чи взагалі виглядала краще за «Карпати». В ужгородців також практично не було моментів, зате вони змогли розпечатати ворота іменинника – Олександр Ільющенков святкував день народження. Після навісу зі штрафного Кочіш виявився найбільш розторопним у карній зоні й зумів проштовхнути м’яча повз кіпера.

Гол ужгородці забили у середині тайму, але активних та агресивних спроб «Карпат» відігратися уболівальники не побачили. Чи то В’ячеслав Грозний грамотно вибудував оборону, чи то «зелено-білі» десь розгубили ті кондиції, які допомагали перемагати під час міжсезоння.

У перерві В’ячеслав Грозний, очевидно, дав своїй команді чітку вказівку – тримати синицю в руках і не заглядати за журавлями. Відповідно, вже після стартового свистка ужгородці закрилися на своїй половині поля, що дуже розізлило уболівальників, які вимагали більш активних дій попереду. Таким чином «Карпати» повністю заволоділи полем, але попри це не могли пробити щільні бастіони суперника. Бартуловіч спробував взяти хитрощами – ледь не закрутив м’яча у ближній кут після флангового штрафного. Куди кращий момент був в Зеньова, який відгукнувся на фланговий навіс і головою зрізав м’яча у ворота. Тут на перешкоді став Надь, який правильно обрав позицію.

Так вийшло, що оплески на свою адресу чули хіба уболівальники «Карпат», які регулярно заводили ужгородську публіку. Фанатів «Говерли» на трибунах було уп’ятеро менше, відповідно, саме львів’яни взяли на себе роль шоуменів. А от ті, заради кого було подолано майже триста кілометрів на автобусах, електричках та велосипедах до кінця матчу так і не спромоглися забити нічийній гол. Вже в кінці основного часу Льопа сольно пройшов до карної зони, розкидаючи на своєму шляху опонентів, але після його смачного удару м’яч влучив у штангу. Тож «Карпати» знову мінімально програли західне дербі і змусили своїх уболівальників повертатися до Львова з поганим настроєм.

"Говерла" - "Карпати" 1:0

Гол: Кочіш, 20

"Говерла": Надь, Люлька, Лисицький, Акакпо, Хомин, Шарпар, Балафас, Кочіш (Вечурко, 72), Фещук, Трухін (Герасим'юк, 64), Нікулае (Данді, 90+4)

"Карпати": Ільющенков, Пашаєв, Балажиц, Пластун, Мартинюк, Даушвілі, Голодюк, Зеньов (Страшкевич, 75), Федорчук (Льопа, 58), Бартулович, Гладкий (Бохашвілі, 64)

Попередження: Хомін, Люлька - Федорчук, Пашаєв, Голодюк
Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 687 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: