Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» поповнилася черговим румуном
20:02
«Говерла» поповнилася черговим румуном
Румунський захисник Александру Тудосе в якості вільного агента перейшов до складу ужгородців.

Румунський захисник Александру Тудосе в якості вільного агента перейшов до складу ужгородців.

Екс-захисник Стяуа покликаний зміцнити оборону «Говерли», оскільки ця ланка перед початком нового сезону значно омолодилася. Серед досвідчених гравців залишилися Хомин, Акакпо та бразильський новачок Ліма, всі інші гравці захисту проходять по списку Б.

27-річний Александру всю свою кар’єру провів у рідному чемпіонаті. Першим професіональним клубом для нього був Оцелул із його рідного міста Галаті. Будучи перспективним захисником вже у 18 років підписує контракт з місцевим грандом – Стяуа. Та заграти в іменитому клубі йому не вдалось, всього 10 матчів змусили його шукати ігрову практику в інших клубах. Стяуа віддає його в аренду в ЮТА Арад (сезон 2006/2007) та Глорію Бузау (перша половина сезону 2007/2008).

У 2010 році він переходить до Глорії Бистриці за 300 тисяч доларів, де одразу ж стає гравцем основи і у першому ж сезоні проводить 21 гру, встигши також відзначитись одним голом. В наступному сезоні в складі Глорії встиг відіграти всього 11 ігор (всі в стартовому складі), так як після першого кола пішов на підвищення – в бухарестське Динамо. Та зігравши всього 5 ігор не зумів там закріпитися.

Тож минулий сезон розпочинав вже в складі Корони з Брашова. Відігравши в першому колі 11 ігор, переходить до лав ще одного аутсайдера Седжата Неводарі, де з перемінним успіхом виходив на поле 9 раз. Обидві команди зайняли два останні місця і вилетіли з Вищого дивізіону Румунії, хоч Седжата і до останнього боровся і лиш із-за різниці м’ячів зазнав пониження у класі.

Всього за кар’єру на його рахунку у Вищій лізі 107 матчів і 2 голи, у 2 лізі – 20 матчів і 1 гол, у місцевому кубку - 5 та ще 3 матчі у Лізі Європи у складі Стяуа. Також до свого активу може занести виступи за юнацькі збірні Румунії, де награв 13 матчів і 1 гол.

Маємо надію, що Александру не продовжить свою тенденцію вилітати з клубами і допоможе ужгородцям вберігати свої ворота «сухими».

Тарас Галушка

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 611 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: