Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Говерла» (Ужгород) - «Металург» (Запоріжжя) – 1:1
11:57
«Говерла» (Ужгород) - «Металург» (Запоріжжя) – 1:1
Ужгородці втрачають важливі очки вдома.

Усе ж недаремно чимало футболістів і їхніх тренерів вірять у різні прикмети, мають певні забобони. Ось і в цьому матчі було щось містичне. А саме?

Та хоч би те, що він практично відбив матч молодіжних складів, які зустрічалися в Мукачеві. Той же нічийний рахунок, в обох випадках вилучення гравців і тренерів, пробиття пенальті… І хай іноді збіги були дзеркальними (наприклад, у місті над Латорицею перший тайм виграли господарі, а в Ужгороді гості), факт залишається фактом: паралелі очевидні. Навіть спека та сама… Проте, звичайно, містика містикою, а футбол – футболом. При всій його непередбачуваності спрацювали й певні логічні закони гри мільйонів (про це – дещо наприкінці матеріалу) і, мабуть, таки стали вагомою причиною того результату, який кінцево-мовчазно завмер на табло.

…А починалося все для говерлян за 37-градусної спеки більш ніж оптимістично. Уже на п’ятій хвилині господарі провели цікаву атаку, яку влучно повинен був завершувати Віталій Балашов. Та не забиваєш супернику – остерігайся сам пропустити. На 15-ій хвилині захист нашої команди пропустив контрвипад суперника. Пас від Олексія Матяжа майстерно замкнув швидкий Андрій Шевчук – 0:1.

Гол запорізького нападника не те що надломив господарів, швидше психологічно тиснув на них: як-не-як, довелося відігруватися. Це розуміли й підопічні Сергія Пучкова. «Металург» намагався перекривати вільні зони, не давати простору супернику в діях.

Після 30-ї хвилини напруга в матчі зросла: Олексій Годін у боротьбі з Александаром Трішовичем зазнав ушкодження на обличчі. Кілька хвилин тривала пауза, адже не було зрозуміло, чи гравець повернеться на поле (на щастя, усе обійшлося). Далі Матеус заробив жовту, грубо сфоливши на Лисенку. Під впливом цих двох подій не стримався наставник «Металурга» Сергій Пучков і залишив відведену для тренерів зону. Епізод завершився видаленням наставника.

Коли пристрасті дещо вляглися й гру команди продовжили, насичений захист гостей продовжував бути на заваді «Говерлі». Утім і за таких серйозних перепон господарі після пропущеного м’яча мали хороші нагоди відзначитися. Причому в різні відрізки тайму. Особливо запам’яталися удари Ле Таллека на 20-ій хв. головою (вище воріт) і Трухіна на останній до перерви хвилині (воротар-візаві продемонстрував реакцію), але рахунок не змінився.

Під час перепочинку, відчувалося, В’ячеслав Грозний попрацював із підопічними, і вони в доволі активному темпі розпочали другу 45-хвилинку. У нападі знову шукали щастя Ле Таллек і Лисенко – без успіху. Тимчасово. На 55 хв. у захисті Андрій Нестеров зіграв рукою. Французький нападник господарів пробив пенальті бездоганно – 1:1. Здавалося, гол «скуражить» говерлян. Тим більше, що із 65-ї хвилини «металурги» зосталися в меншості: А.Нестеров протяягом 11 хвилин заробив два «гірчичники» й був вилучений. Після цього запоріжці більше дбали про недоторканість своїх воріт і таки відстояли нічийний рахунок: будь-які спроби ужгородців щось створити в атаці завершувалися безрезультатно. Особливо в «Говерли» не йшла гра в останній і передостанній паси, а також при реалізації «стандартів» – штрафних і кутових. У підсумку матч, насичений силовою боротьбою, безкопромісним протистоянням суперників, які намагалися своїми діями на полі довести випадковість перебування серед аутсайдерів у минулому чемпіонаті, завершився таки нічиєю.

Без сумніву, рахунок 1:1 не сподобався ні в клубі, ні в команді, ні в колі пересічних уболівальників. Але така, на жаль, логіка сучасного футболу: не можна на одному диханні проводити всі матчі. До того ж ужгородці багато сил і емоцій витратили на поєдинки з лідерами чемпіонату – «Динамо» й «Шахтарем». Та й у Сімферополі перемога далася нелегко. На поповнення енергії й відновлення психологічного стану потрібен час. Команда – не машина, яку заправ пальним – і одразу поїде. Процес становлення колективу й підбору нових виконавців триває. Зрештою, і «Металург» не дрімав, уважно вивчав суперника. Та й невипадково гості на виїзді відібрали очки і луганської «Зорі», яка тепер серед лідерів чемпіонату.

Утім цікава й іще одна тенденція: судячи з результатів сьогоднішнього ігрового дня та з підсумів ряду матчів попередніх турів, легкого чемпіонату не буде для будь-якого з учасників змагань. Говерляни ж у цьому переконаються вже за тиждень, коли в неділю в 5 турі даватимуть бій на виїзді дніпропетровському «Дніпру».

Голи: Ле Таллек, 55 (пен.) - Шевчук, 15.

Попередження: Дандеа, 17; Лисицький, 41; Рніч, 42 - Матеус, 31; Нестеров, 54; Шевчук, 85.

Вилучення: Нестеров, 65.

Головний арбітр: Юрій Фощій (Черкаси).

«Говерла»: Чурилов, Рніч (Цуррі, 75), Люлька, Лисицький, Трухін, Дандеа, Лисенко, Балашов (Трішович, 46), Ле Таллек, Райчевич, Балафас (Кополовець, 64).

«Металург»: Грдлічка, Опанасенко, Пісоцький, Штурко, Рудика, Нестеров, Шевчук, Коротецький (Сахневич, 79), Годін (Гавриш, 46), Матяж (Тейку, 72), Матеус.

Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 852 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: