Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Говерлу" добре видно навіть у Вишкові (ФОТО)
16:03
"Говерлу" добре видно навіть у Вишкові (ФОТО)
Про центральний двобій туру Східної зони першої ліги дізнавайтесь далі.

Цей поєдинок був чимось подібний до нещодавнього фіналу кубка Закарпаття, де в двобої рівних за класом команд все вирішувалось у моменті, коли одна з команд першою відкриває рахунок. Досить часто в таких матчах стаються й великі рахунки, оскільки клуб, який веде намагається в подальшому, для надійності своєї справи, щораз тікати в контратаки й забити чим найбільш, щоб опоненти втратили віру в можливість відігратись у час, який їм на це залишився.
 
Початок першого тайму пройшов у в’язкій боротьбі на підступах до штрафних майданчиків. Першими ситуацію, по лівому флангу зі зміщенням до центру, змогли на 9-й хвилині загострити гості. На завершенні цього наступу Павлючок зіграв у стіночку з Микитюком і влучив у ближній нижній кут. Мацунич у стрибку перевів м’яч на кутовий. Не менш гідна відповідь була біля протилежних воріт через десять хвилин. На навісну передачу зі штрафного з лівого краю у центрі карної зони відгукнувся Глибчук, який із 12-ти метрів розстрілював ворота, та захисники самовіддано кинулись під м’яч і врятували свою команду від загрози. Ще через три хвилини Мацола обвідним ударом зі штрафного з 35-ти метрів поцілив у правий нижній кут. Андріюк у падінні дістав і відбив.
 
На 31-й хвилині Павлючок опинився на завершенні наступу правим флангом і з допомогою дриблінгу змусив опонентів порушити правила в 35-ти метрах від воріт. Тулайдан цілив у дальню дев’ятку, та м’яч полетів у сантиметрах над поперечиною. Через шість хвилин граючий тренер горян Терпак виконав якісну навісну передачу з кутового з правого флангу на лінію воротарського майданчика. Та Мацунич зумів зняти м’яч практично з голови в Сурядного та Станіцького, які були готові замкнути цю передачу. За мить аналогічний стандарт із правого краю виконав Михайло Пацкан, який прострілив на дальній край штрафного майданчика. Калинич зачепився за м’яч і влучно пробив у ближній кут. Андріюк у падінні відбив.
 
На 42-й хвилині Терпак завершив атаку по центру ударом із 30-ти метрів і влучив у лівий нижній кут. Мацунич у падінні зреагував на постріл Василя. Через дві хвилини Цуперяк зіграв у стіночку з Павлючком і вибіг на воротаря й розстрілював впритул. Бонгар повернувся на лінію своїх воріт і підстрахував свого воротаря. Та далі господарі невдало винесли м’яч від своїх воріт, що дозволило Баволару перехопити й віддати на Павлючка. Мирослав ударом з 16-ти метрів спрямував круглого в лівий кут, забивши «гол в роздягальню» – 1:0.
 
На стартовій хвилині другої половини матчу господарі зуміли прорватись по центру. На завершенні Барна коротко віддав на Ороса й Василь низом пробив поруч зі стійкою. Через чотири хвилини Цуперяк у відповідь спрямував круглого поруч з правою стійкою. Трохи згодом спрацювала швидка контратака гостей по центру за участю Сурядний, Павлючка та Терпака й останній із цього тріо ударом із 14-ти метрів влучив під ліву стійку – 2:0.
 
Через п’ять хвилин Барна з кутового з лівого флангу у центр штрафного майданчика на Глибчука, та влучний удар головою від Василя відбив Андріюк, а далі захисники підстрахували Михайла. Далі спрацювала ще один контрвипад від гостей. Партнери середнім пасом вчергове знайшли попереду Павлючка. Здавалось Мункачі перехопив м’яч, та Мирослав з допомогою пресингу відтіснив Йосипа до правого флангу й там зіграв у відборі. Після цього нападник залишив «із носом» ще двох опонентів і влучив під дальню ліву стійку – 3:0.
 
Вишківці намагались і далі позиційно атакувати й змогли скоротити рахунок за наслідками атаки по центру зі зміщенням вліво за участю Барни, Ороса та Глибчука. Останній із цього тріо ударом з 15-ти метрів влучив у лівий кут. Андріюк у падінні намагався відбити, та не дістав – 1:3. Через дві хвилини м’яч вдруге влетів у сітку гостей. На завершенні наступу по центру зі зміщенням вліво Орос коротко віддав на Пацкана, а Михайло змістився до правого краю штрафного майданчика й навісив на дальній край карної зони, де Глибчук ударом головою спрямував м’яч у вільну від воротаря ближню дев’ятку. Та Проценко підняв прапорець, сигналізуючи офсайд.
 
Після цього гості зняли свого опорного півзахисника Климпотюка, який суттєво підсів. Його по позиції замінив Андрухович. Далі була хвилинка Мацунича. Терпак, на завершенні атаки по центру, втік від двох опонентів і вибіг на воротаря. Удар у Василя не вийшов сильним, та голкіпер «Вишкова» намагався взяти мокру сферу в руки, та вона рикошетом залетіла поміж ніг в лівий кут його брами – 4:1. Через десять хвилин Глибчук отримав м’яч на лівому краї й перевів на право на Пацкана, а Олександр навісив на лівий край штрафного майданчика на Ороса, який головою пробив зовсім поруч із ближньою стійкою.
 
Трохи згодом спрацювала ще одна атака гостей правим флангом. Микитюк віддав на хід Дячуку, а Іван прострілив у центр штрафного майданчика на Кушнірюка й Василь переправив м’яча під ліву стійку й встановив остаточний рахунок – 5:1.
 
 
Арбітр – Cергій Дребужан
Асистенти – Руслан Проценко та Сергій Рущак
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
смт. Вишково, стадіон «Visk», 300 глядачів, хмарно, дощ
 
«Вишково» – «Говерла» Ясіня – 1:5 (0:1)
 
Голи: Глибчук, 67 – Павлючок, 45, 62, Терпак, 55, 76, Кушнірюк, 90.
 
«Вишково»: Михайло Мацунич, Олександр Бонгар (Йосип Кузьма, 65), Йосип Мункачі, Олександр Солома, Олександр Пацкан, Мирослав Мацола, Василь Орос, Михайло Пацкан, Євген Калинич (Михайло Попович, 57), Василь Глибчук, Даніел Барна.
Запасні: Емеріх Лінгвай, Михайло Кикина.
Тренер – Адальберт Борбель.
 
«Говерла»: Михайло Андріюк, Олександр Тулайдан, Євген Станіцький, Михайло Тимчук, Євген Сурядний, Василь Терпак (Олександр Титаренко, 76), Дмитро Климпотюк (Роман Андрухович, 75), Валерій Цуперяк (Василь Кушнірюк, 87), Іван Микитюк, Степан Баволар, Мирослав Павлючок (Іван Дячук, 65).
Запасні: Роман Бровчук, Михайло Праничук.
Тренер – Василь Терпак.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1294 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: