Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон "Беркут" Бедевля (ФОТО)
11:24
Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон "Беркут" Бедевля (ФОТО)
Пропонуємо Вашій увазі серію матеріалів про стадіони Закарпаття очима українських граундхопперів.

Граундхоппери на Закарпатті. Стадіон
Бедевля - село в Тячівському районі Закарпатської області. Ми прийшли в нього з Тересви, куди в свою чергу прибутку на поїзді зі Львова. Населення Бедевлі близько 5,5 тисяч осіб, і, звичайно, в ньому є стадіон, він називається «Беркут», від якого до кордону України з Румунією, що проходить по річці Тиса, всього півтора кілометра.
 
Стадіон невеликий, можна сказати, типовий для тутешніх місць. Все, що тут є, це поле обгороджене парканом, пара воріт, кілька дерев'яних лавок, одна крита трибуна з пластиковими сидіннями без спинок в кількості 74 штук, тісні підтрибунні приміщення, в яких знаходяться роздягальні і суддівська кімната, аналогове табло, а також три флагштока, де не так давно, висіли прапори країни, Федерації футболу України та Федерації футболу Закарпаття, адже ще в минулому сезоні заснований в 1991 році клуб «Беркут», емблемою якого прикрашений фасад трибуни, виступав в першості області.
 
А взагалі, як стверджує місцевий ветеран Василь Іванович Банк в своїй статті, опублікованій на сайті села в 2010 році, перші згадки про гру в футбол в Бедевлі датовані другою половиною 1930-х років. Тоді матчі проводилися на полі в урочищі Ровінь, замість якого в 1955-му побудували нинішній стадіон, розташований ближче до центру, біля автостради. За радянських часів бедевлянська команда «Колос» брала участь у всіляких обласних і районних турнірах серед сільських команд, змаганнях ДСТ «Колгоспник», де начебто відносно непогано виступала. У 1993/94, вигравши свою групу з 11 команд у вищій лізі чемпіонату Закарпаття, «Беркут» домігся права брати участь у фіналі головного обласного турніру. І хоч обидві зустрічі своїм конкурентам він програв, вихід в плей-офф гарантував команді бронзові медалі першості. У 1997 році бедевлянці повторили успіх трирічної давності, попутно дійшовши до фіналу кубка Закарпаття. Але не це, як мені здається, слід вважати найвищим досягненням «Беркута», а їх спробу заграти серед професіоналів. У сезоні 1997/98 закарпатці взяли участь у другій лізі (Д3) чемпіонату України, де посіли 13-е місце з 18-ти команд. Не знаю чому, але продовжувати свою участь в турнірі на майбутній рік «Беркут» не захотів.

 









































































































































































У день, коли ми опинилися в Бедевлі, газон на стадіоні «стригли» три корови. Він не покинутий, за ним уважно стежать чоловік з дружиною, що живуть по сусідству, які розповіли, що іноді тут займаються діти, про що також свідчить банер про набір у футбольну секцію. Де тепер грає «Беркут» і чи є він взагалі, невідомо. Серед учасників чемпіонату області команда не значиться, інформацію про літню першість Тячівського району я не знайшов.




Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 739 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 сергй  
0
Ще декілька штрафів від федерації і такий вигляд буде мати більшість стадіонів Закарпаття. Залишиться федерація і судді

الاسم *:
Email *:
كود *: