Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Граундхоппери на Закарпатті. Стадіони Кам'яниці (ФОТО)
16:42
Граундхоппери на Закарпатті. Стадіони Кам'яниці (ФОТО)
Пропонуємо Вашій увазі серію матеріалів про стадіони Закарпаття очима українських граундхопперів.

Граундхоппери на Закарпатті. Стадіони Кам'яниці (ФОТО)

Так вийшло, що готельно-спортивний комплекс «Камелот» у Кам'яниці став нашим притулком на час зимового сімейного відпочинку в Закарпатті. Напевно, я не надав би цьому значення, якби не два футбольних поля (натуральне і штучне) і щоденні тренування кошицького «Локомотива», який проводив тут збір.
 
Словацькі залізничники займалися по два рази в день, але матчів, на жаль, не проводили. Зате я зробив непогані фотографії, які потім, з дозволу, команда використовувала в своїх соціальних мережах. Судячи з атрибутики, зібраної в коридорі поруч зі спортзалом, збори різних українських і словацьких команд в «Камелот» не рідкість.
 
Копнувши глибше, з'ясувалося, що поля при готелі грають важливу роль в розвитку аматорського та дитячо-юнацького футболу в регіоні, за що «замок» має масу грамот, виставлених в холі. Наприклад, тут проходять матчі чемпіонату Ужгородського району та міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші.
 

 












































































 
Сільський стадіон в Кам'яниці Ужгородського району Закарпатської області знаходиться на березі річки Уж. Нічого особливого в ньому немає, тим більше в лютому, але я все-таки зупинився, щоб озирнутися і зробити деякі фотографії.
 
Ви будете сміятися, коли дізнаєтеся, що здійснити задумане мені вдалося ціною чистих штанів і сухих кросівок, які промокли, коли провалився в струмок, майстерно замаскований під товщею снігу. І все це заради пари воріт, невисокої огорожі по периметру, важких дерев'яних лавок і футбольного поля, вздовж і поперек переритого кротами, поруч з яким в 1889 році пройшла перша в Закарпатті маївка.
 
Згідно історичній довідці, виявленої на офіційному сайті сільради, перша футбольна команда в Кам'яниці, відома своїм замком, називалася «Гірник». Вона з'явилася тут в середині 80-х років під опікою місцевого щебеневого заводу. На початку 90-х її перейменували в «Карпати». З 2016-му був приведений в порядок стадіон, а зовсім недавно команда стала називатися «Камелот» і представляти одразу два сусідніх села - Кам'яницю і крихітну Гуту. Ось тільки де грає цей «Камелот», тут або на полях готельно-спортивного комплексу з тією ж назвою, мені невідомо.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 766 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: