Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Ігор Харатін: "До чемпіонства можна швидко звикнути"
08:04
Ігор Харатін: "До чемпіонства можна швидко звикнути"
Півзахисник "Ференцвароша" Ігор Харатін в інтерв'ю Nemzeti Sport поділився враженнями від сезону та про збірну.

Ігор Харатін: Півзахисник "Ференцвароша" Ігор Харатін в інтерв'ю Nemzeti Sport розповів про свою мрію, чому не обмінювався футболками з суперниками в Лізі чемпіонів, а також про те, чому цей сезон запам'ятається йому на все життя. Український півзахисник прибув в "Ференцварош" в грудні 2018 року і з тих пір є основним гравцем в команді Сергія Реброва. Харатін не зміг потрапити в заявку збірної і вже не зіграє на Євро, але вірить, що у нього ще буде шанс потрапити на турнір такого рівня зі збірною України. 

- На наступний день після отримання золотої медалі чемпіонату ви поїхали в Мукачево, з яким пов'язано багато спогадів: давно там не відпочивали? 

- Зараз я вже з сім'єю перебуваю в Києві. Ми побували в Мукачево, потім приїхали до Києва, відвідаємо друзів, а потім подивимося, як діяти далі. Хотілося б поїхати на море, відпочити на пляжі. 

- Нема конкретних планів? 

- Не хотів заздалегідь планувати щось. Ми пройшли довгий, важкий сезон, я не міг розслабитися в перервах через матчі збірної, тому що Андрій Шевченко розраховував на мене і мені хотілося проявити себе в національній команді, зараз хочеться просто добре відпочити і виспатися. У мене є десь три-чотири тижні на відпочинок. Ми з дружиною трохи пізніше вирішимо, куди поїхати. 

- Ваш одноклубник Олександр Зубков був запрошений на чемпіонат Європи, але ви пропустите турнір. Як ви пережили цю ситуацію? 

- Я постійно спілкувався з головним тренером Андрієм Шевченком, з нетерпінням чекав, коли оголосять розширений список гравців перед Євро. На жаль, в кінці сезону я отримав травму, не зміг вийти на поле в матчах за "Ференцварош", тому потрапив в складну ситуацію. Якби я мав стабільну ігрову практику, то, ймовірно, отримав би запрошення в збірну. Але я пропустив кілька тижнів через травму, тому мені довелося просто прийняти таке рішення Шевченко і з розумінням поставитися до ситуації. Мені шкода, що так вийшло, але я не можу вже нічого змінити. Я намагаюся мислити позитивно і радію, що вже повністю здоровий. 

- Ви вже втретє поспіль стаєте чемпіоном Угорщини з "Ференцварош". Які емоції ви відчуваєте, коли виграєте черговий титул? 

- Приємно, звичайно. До цього можна швидко звикнути. 

- У вас є улюблений чемпіонський титул? 

- Тяжке питання. Думаю, що так можна сказати про цей сезон. 

- Чому? 

- Тому що виграти в цьому сезоні було найскладніше. Не тому, що суперники сильно заважали нам, адже ми були першими з великою перевагою в очках. Просто восени було дуже складно поєднувати матчі в Лізі чемпіонів і в чемпіонаті Угорщини. Потрібно було знайти розумний баланс, завдяки якому б вдалося зберегти сили на обидва турніри. І не варто забувати, що сезон стартував рано для нас. "Ференцварош" пройшов всі раунди кваліфікаціі: починаючи з бою зі шведським "Юргорденом", потім з шотландським "Селтіком", хорватським "Динамо Загреб". Це були дуже серйозні суперники і матчі відняли у нас багато сил. При цьому ми також повинні були успішно грати в Угорщині, щоб не втратити багато очок. Ми настільки добре впоралися з цим завданням, що практично у всіх матчах були сильнішими за суперників і успішно пройшли цей відрізок. Це був особливий сезон, тому він був складнішим за попередні і перемога стала особливо важливою і цінною. 

- Чи замислювалися ви про те, як можна було б зіграти проти "Барселони", "Ювентуса" або київського "Динамо" на груповому етапі з заповненими трибунами? 

- Спочатку я багато думав про це. Всі ми хотіли б, щоб уболівальники змогли відвідати матчі Ліги чемпіонів, але також я розумію, що ми живемо в такий складний час ... Здоров'я - це найголовніше. Можу тільки побажати, щоб життя дозволила нам знову потрапити в групу Ліги чемпіонів і на цей раз вболівальники змогли бути присутніми на трибунах. 

- Ви вважаєте, що це реально? Для угорського клубу Ліга чемпіонів настільки складний турнір, що потрапити туди можна тільки при великій удачі? 

- Чому б і ні?! Звичайно, всі ми знаємо, що Ліга чемпіонів - це інший рівень, ми це відчули на власній шкурі. Ми почнемо підготовку на початку червня, щоб знову повторити минулорічний успіх. Це моя мрія. 

- Де зберігаєте свої золоті медалі? 

- Мій батько - мій найбільший шанувальник, він піклується про всі мої нагороди. Я подарував йому свою медаль, яку отримав за перемогу в чемпіонаті Угорщини в цьому сезоні. Ви б бачили його обличчя, який він був гордий, коли я дав йому цю нагороду ... 

- А ви самі щось зберігаєте? 

- Я зберігаю багато пам'ятних речей, які нагадують мені про певні етапи моєї кар'єри, для них є окрема кімната. Найбільш пам'ятними стали речі, які пов'язані з Лігою чемпіонів. 

- Ви з ким-то обмінювались футболками після матчів Ліги чемпіонів? 

- Ні. Перед стартом групового раунду я сказав собі, що буду обмінюватись футболками тільки з тими командами, у яких ми виграємо. На жаль, "Ференцварош" не зміг виграти жодного матчу на груповому етапі. Так що я просто залишив одну з футболок, в яких грав в Лізі чемпіонів, собі на пам'ять.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 428 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: