Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Ігор Харатін: "Фактор Реброва був одним з ключових при переході в Ференцварош"
10:38
Ігор Харатін: "Фактор Реброва був одним з ключових при переході в Ференцварош"
Новачок Ференцвароша Ігор Харатін розповів про дебют в команді Сергія Реброва, адаптації в Угорщині.

Ігор Харатін:
- Ігор, вітаємо вас з дебютом в Ференцвароші. Команда після відновлення чемпіонату обіграла Гонвед. Як склався для вас перший матч в складі нової команди?
 
- Звичайно, все вийшло якнайкраще. Мій дебют відбувся в день мого народження, ми виграли, взяли три очки, а я взяв участь в гольовій атаці на 83-й хвилині гри. Тому кращого подарунка на день народження, напевно, і придумати було складно. Ми всі задоволені, що виграли. Але тепер уже всі думки про наступний матч, тому що у нас попереду дербі.
 
- Якою була установка на гру від Сергія Реброва?
 
- Я пройшов збори з Ференцварош, тому вже все прекрасно розумів, як мені треба грати. Ми добре підготувалися, але про 100-відсоткову готовність поки, напевно, ще говорити не варто. Зіграли зараз перший матч, і далі ще будемо додавати. Установка була англійською мовою, все зрозумів, так що ніяких проблем.
 
- Гонвед, проти якого грав Ференцварош, чим сильний?
 
- Хороша команда, але так, як вони, у нас в Україні ніхто не грає. Суперник вийшов на матч з п'ятьма захисниками. Суперник вміло оборонявся і виходив в контратаку. У нас були можливості забити гол раніше, але в підсумку інтрига трималася до останніх хвилин, все вирішилося в кінцівці матчу.
 
- Ти грав на рідній позиції в центрі поля?
 
- Так, і на зборах теж грав на цій позиції.
 
- Як атмосфера на домашньому стадіоні Ференцвароша?
 
- Чудова атмосфера. В Україні в такій обстановці не грав, навіть в Лізі Європи. Тут особлива атмосфера була, перший матч після зимової перерви, тому на гру прийшло більше 10 тисяч уболівальників, завдяки їм нам вдалося вирвати перемогу. Я був приємно здивований такій підтримці і атмосфері.
 
- Сергій Ребров залишився задоволений твоїм дебютом?
 
- Сподіваюся, допоміг. Він після гри привітав всю команду з перемогою, сказав, що навіть якщо б гра завершилася з рахунком 0:0, все одно матч можна було б занести в актив, тому що ми грали добре, створювали моменти. Ми виграли і це найголовніше. Матч вийшов відмінним.
 
- Ференцварош нагадує якусь команду з України?
 
- Мені ні. Команда намагається грати першим номером. Це цікаво, але до цього ще теж треба звикнути, тому що в Зорі ми грали трохи по-іншому, нам було комфортніше грати другим номером.
 
- На твій погляд, Ференцварош близький до чемпіонського титулу?
 
- Завдання така стоїть. Але зараз загадувати поки що дуже рано, попереду ще багато матчів. Буде важко, але в кожній грі ми будемо викладатися, щоб був позитивний результат.
 
- Присутність в команді земляка Івана Петряк полегшує адаптацію в Ференцварош?
 
- Насправді, це дуже добре, що він грає в цій команді. Допомагає, розповідає про все тут. У вихідні дні теж разом, тому це теж допомагає швидше звикати до нової обстановки і новій команді.
 
- Над пропозицією Ференцвароша довго думав, перед від'їздом із Зорі?
 
- Мені зателефонував Сергій Станіславович Ребров, ми поговорили і після цього в переговори вступили клуби. Я відразу дав згоду, але переговори йшли досить тривалий час. У підсумку тільки через півроку Зоря і Ференцварош вдарили по руках.

 
- З кимось радився щодо Ференцвароша?
 
- Переписувався з Ванею Петряком, дізнавався у нього, що тут і як. Думаю, для мене цей перехід буде кроком вперед.
 
- Умови в Ференцварош краще, ніж в Зорі?
 
- Так.
 
- Крім Ференцвароша, розглядалися тобою інші пропозиції?
 
- Була спочатку пропозиція теж від угорського клубу. Але після того як подзвонив Сергій Ребров, я вже хотів тільки в Ференцварош. Я знав цього тренера ще по Динамо, знав, які у нього вимоги. Мені імпонують його методи роботи і, звичайно, його дзвінок був одним з головних чинників переходу.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 801 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: