Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Ігор Харатін: "Потрібно прогресувати в кожному матчі, щоб знову отримати запрошення в збірну"
12:03
Ігор Харатін: "Потрібно прогресувати в кожному матчі, щоб знову отримати запрошення в збірну"
Півзахисник Ференцвароша розповів про вихід своєї команди з карантину та емоції після виклику в збірну України.

Ігор Харатін:
- Ігор, який момент для вас був найскладнішим за час двомісячного карантину?

- Найскладніший момент був у тому, що цей час ми жили без футболу. Скучили за нашими іграми, за нашими уболівальниками, які завжди несамовито підтримували нашу команду. Для нас це важлива частина життя. Звичайно, на карантині був вільний час, але ми намагалися цей час використовувати так, щоб також підтримувати форму. Крім того, була можливість підтягнути англійську, також приділяв час читанню книг, проводив більше часу з дружиною.

- Чи не було можливості час карантину провести вдома, в Україні?

- Ні, тому що ми підтримували форму індивідуально і чекали рішення, коли можна буде відновити тренування і чемпіонат. Так що часу даремно теж не втрачали, ніхто не філонив, тримали себе в тонусі. Наші тренери тримали з нами зв'язок, тому в так звану відпустку ніхто не йшов.

- Ференцварош вже тренується і готується до відновлення чемпіонату. Важко набирати форму?

- Так, ми вже тренуємося загальною групою. В принципі, не так сильно важко, оскільки під час карантину тримали себе в тонусі. Тому, я думаю, до першої офіційної гри ми підійдемо в хорошій формі.

- Важко було в першій контрольній грі, в який ви, до речі, відзначилися забитим голом?

- У той день ми зіграли навіть два контрольні матчі. Спочатку в 11 ранку проти команди «Пакш», в якій я провів на полі 30 хвилин, а потім через дві години грали з «Залаегерсег» ZTE. Відіграв в основі 60 хвилин. Для мене це був новий досвід, тому що раніше дві гри так відразу не грав. У підсумку вийшло 90 хвилин ігрового часу. Але все нормально, відчував себе добре, і відчуваю, що набираю кондиції.

- 23 травня відновиться чемпіонат Угорщини. Які будуть використовуватися запобіжні заходи при проведенні матчів?

- Є рекомендації не святкувати голи. Йдеться про те, щоб не обніматися з партнерами. Не знаю, як це вийде на практиці, все-таки футбол контактна гра, і емоції часом стримати складно. Також відомо, що перед грою не буде командного фото. Можливо, на ігри будемо приїжджати на машинах, може, ще додадуться якісь рекомендації.

- У збірній України через пандемію коронавірусу зірвався тренувальний збір і контрольні матчі, до складу якої ви отримали виклик від Андрія Шевченка. Знаєте когось із хлопців в національній команді?

- Так, багато кого знаю, грав у багатьох юнацьких збірних, був в структурі Динамо. Ми з одного року з академії Динамо з Романом Яремчуком, Микитою Бурдою. З деякими іншими хлопцями перетинався, коли грав в чемпіонаті України.

- Пісню новачка вже готуєте?

- Почнемо з того, що мене ще не викликали на наступний збір. Так що потрібно доводити, прогресувати в кожному матчі, щоб знову отримати запрошення в національну команду. Тільки так можна буде потрапити в головну команду країни.

- В Угорщині на вас не образилися, що вибрали збірну України, хоча отримали також пропозицію виступати за збірну Угорщини?

- Думаю, що не образилися. Всі розуміють, що Україна для мене рідна країна. Я з дитинства мріяв грати в синьо-жовтій футболці першої збірної. Але можу сказати, що і в Угорщині себе відчуваю, як вдома. Мені тут дуже подобається.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 374 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: