Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Ішвана Гіді: "Більше налаштовуємося на матч за Суперкубок Закарпаття"
21:35
Ішвана Гіді: "Більше налаштовуємося на матч за Суперкубок Закарпаття"
Після вдалого першого туру зимової першості області ФК «Дийдо» став лідером у своїй групі.

Ішвана Гіді: Тож коротко про сезон минулий та найближчі перспективи, – у розмові з тренером команди, яка стала бронзовим призером чемпіонату-2015 Іштваном Гіді та переможцем минулорічної зимової першості.

– ФК «Дийдо» практично до останнього туру боровся за чемпіонство. Однак, у кінці Вашим підопічним чогось не вистачило, щоб зберегти за собою лідерство. Чого саме?

– Далася взнаки втома. Багато наших футболістів, окрім матчі за «Дийдо», грають за команди сусідніх сіл і містечок в Угорщині, тож така завантаженість відбилася на їх  функціональній готовності. Ключовим для нас став виїзний матч проти ФК «Ужгород», в якому поступилися, хтось із хлопців можливо  занервував, так би мовити перегорів – усе це в комплексі й вплинуло на результат, та й, відверто, «Ужгород» був сильнішим за нас. Але все це вже позаду, ми дивимося вперед, у майбутнє.

– Саме про майбутнє. Ви досить вдало стартували в зимовій першості краю, розгромивши чопський «Локомотив». Прагнете повторити минулорічний успіх?

– Завдання вибороти зимовий трофей перед нами не стоїть. Але, звісно, граємо на перемогу в кожній грі. По-перше, ставимо собі завдання вийти з групи й пробитися до півфіналу. Якщо цього не трапиться – трагедії робити не станемо, адже цей турнір розглядаємо як підготовчий. За великим рахунком, і торік ми награвали склад команди на чемпіонат, тож для мене особисто стало сюрпризом, що зуміли вибороти почесний трофей. Нині більше налаштовуємося на матч за Суперкубок Закарпаття.

– Яку мету ставитиме перед своїми підопічними на Кубок та чемпіонат Закарпаття?

– Ну, як мовиться, хотіти не шкідливо, шкідливо не хотіти… Будемо грати в кожному  матчі на перемогу, спробуємо потрапити до квартету півфіналістів, а там побачимо. А в чемпіонаті ставимо собі завдання увійти до першої п’ятірки команд.

– Нині склад «Дийдо» змінився в порівнянні з минулим сезоном?

– Команда залишилася з тими ж футболістами, які були в нас торік, чому дуже радий. У нас зібрався хороший, дружній колектив. Звісно, велика заслуга в цьому нашого президента Чабо Кеміня, який виконав все, що обіцяв команді.

– Цікаво, коли  доросла команда «Дийдо» боролося за чемпіонство, а юнацький склад чомусь завершив сезон у хвості турнірної таблиці. Чому така полярність виступів дорослої та юнацької команд?

– Я тренер основної команди, але бачу проблему так. На Берегівщині один із найсильніших районних чемпіонатів в області, та й Берегівщина в чемпіонаті була представлена трьома командами в вищій лізі. Тож, можливо, впустили, що 14-16-річним юнакам потрібно було надавати фінансове заохочення, тож кращим хлопцям юнацького складу «Дийди» пообіцяли фінансову винагороду в інших командах району, туди вони й пішли. Але, повторюся, на старті чемпіонату у нас була пристойна юнацька команда, а далі вони розбіглися через вказані обставини. Та й тренер юнацького складу в розпал сезону виїхав на заробітки за кордон, і зміна наставника,  також відіграла певну роль у пониженні рівня гри хлопців. У цьому сезоні всі помилки будуть враховані, та й сама молодь бачить, що основний склад добре виступає й вони будуть тягнутися до подібних результатів. Певен, що якщо в них пройде якісний тренувальний процес, то наша молодь зможе забронювати собі місце в першій вісімці команд краю.

– Що скажете про рівень суддівства на матчах обласного чемпіонату?

– Ну, знаєте помилки є в усіх – не помиляється лише той, хто нічого не робить. Завдяки якісній роботі комітету арбітрів ФФЗ, рівень арбітражу значно виріс. Жодного разу не звинуватив суддів у поразці, можливо, на один і той же епізод у них є своє бачення, відмінне від гравців та тренерського штабу. Якщо б можна було оцінювати роботу арбітрів за десятибальною шкалою, то поставив би вісім балів.

– Які побажання в Ішвана Гіді до футболістів «Дийди» та інших учасників чемпіонату та кубків?

– Головне, щоб всі гравці пройшли  цей сезон без травм, а команди досягли тієї мети, яка стоїть перед ними, звісно, в чесній конкурентній боротьбі.  А мій колектив, щоб і надалі залишався таким дружнім і боєздатним. Головне, щоб в нашій державі настав мир, а з ним економічне піднесення та стабільність.
 
Розмовляв Роман СЕНИШИН

Джерело
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 946 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: