Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Іван Білак: "Злагодженість команди принесла їй такий результат"
12:13
Іван Білак: "Злагодженість команди принесла їй такий результат"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Іван Білак: Перше коло чемпіонату області виноградівський ФК «Севлюш» завершив лідером. Усі місцеві вболівальники радіють успіхам улюбленої команди. Наразі до розмови ми запросили тренера ФК «Севлюш» Івана Білака, який поділився враженнями про перше і перспективи другого кола чемпіонату, а також своїми думками про підтримку фанів та оновлений стадіон «Юність».

– Отож, Іване Івановичу, як «Севлюш» підійшов до закінчення першого кола?

– Увесь чемпіонат ФК «Ужгород» йшов попереду нас. Але в останній грі вони спіткнулися – зіграли внічию зі «Спартакусом» і це допомогло нашій команді вийти за підсумками першого кола на перше місце. Лідируючий результат був очікуваним – все-таки в трьох матчах «Севлюш» зіграв внічию, ми надіялися вийти в лідери. Але й команда «Ужгород» показала достойну гру. Проте вирішальним, переломним моментом була наша домашня гра, коли ми обіграли ужгородців з рахунком 3:0. Відставання тоді від них було – одне очко і ми впритул наблизилися до них. Виноградівці показали, що з ними теж потрібно рахуватися, принаймні, в цьому році однозначно.

– Кого з лідерів команди Ви б виділили?

– Я як тренер не можу виокремити когось особисто. Говоритиму про всю команду. Є, звичайно, в її складі й лідери, але футбол – це командна гра. І якщо, буває, хтось один помилився – інший його виручає. Тому я думаю, що саме злагодженість команди принесла їй такий результат у першому колі чемпіонату.

– Але попереду ще друге коло. Які Ваші попередні прогнози?

– Друге коло виявиться для нас дуже важким, нелегким буде і його старт. Адже першу гру «Севлюш» гратиме з «Середнім» – із командою, яка в кінці першого кола здобула дуже хороший результат – перемогу вони святкували на двох виїзних іграх (в Хусті  і в Берегові). Це футболісти досить високого класу. Зустріч із «Середнім» на нас чекає орієнтовно 13 або 14 серпня. Наступна гра в нас на виїзді з «Минаєм», який у турнірній таблиці за результатами першого кола посідає 4-те місце. І далі знову чекає на нас нелегка, принципова гра з ФК «Берегово». Ця команда також добре збалансована, підбір гравців у ній хороший. Тож багато чого залежатиме від цих трьох важливих стартових ігор. Я думаю, що й самі наші хлопці розуміють, що в цьому році взято досить високу планку й надіюся на те, що до кінця сезону ми все-таки будемо боротися за золоті медалі.

– Яка гра першого кола виявилася найскладнішою для «Севлюша», яка перемога далася найважче?

– На гру з ФК «Ужгород» наші хлопці серйозно налаштовувалися і результат 3:0 показав, що можна все-таки боротися на рівних з такою командою, де зібрано найкращих в області футболістів. Виноградівці ж були кращими. Тому, думаю, що і для команди, і для тренерського штабу, і для керівництва ФК це був переломний момент. Наші хлопці ще більше повірили в себе і в те, що можна все-таки боротися за медалі найвищого ґатунку.  

– Наскільки важливою для команди є підтримка фан-зони?

– Однозначно, підтримка – це приємно. Якщо раніше, бувало, футболіст помилявся і вболівальники з трибун викрикували йому критичні відгуки – це одне, а ось підтримка фан-зони – це для команди великий плюс, потужний стимул, який без перебільшення дає свій позитивний результат. Наразі 12-им гравцем у нас є наша фан-зона. І ми дуже вдячні їй за те, що відчуваємо її підтримку і вдома, і на виїзді. Для нас, повірте, це дуже важливо. До речі, останніми роками настільки потужної підтримки фан-зони ще не було – такою, як цьогоріч, вона є вперше. І це радує та стимулює наших хлопців, яким значно приємніше грати в таких умовах. Тим більше, навіть тоді, коли на полі складна ситуація – наші фани підганяють команду – це також мотивує футболістів і дається взнаки. Тож певний відсоток результативності привносить у гру і фан-зона.



– Після капітального ремонту будівлі та реконструкції застарілої інфраструктури стадіон «Юність» невпізнанно змінився.

– Так, у процентному відношенні, він, я думаю, змінився на 90%. Встановлено електронне табло, поливну систему, відремонтовано роздягальні, душові і туалети, осучаснено вболівальницьку трибуну, зроблено VIP-ложу, обладнано класне приміщення, де ми проводимо розбір ігор або тренувань, для якого придбано нові стільці та дошку для тренера, на якій наочно можна показати аналіз. Адже ми розбираємо кожну гру детально, аналізуємо навіть мікро-помилки. Словом, у цьому році дуже багато зроблено для оновлення інфраструктури стадіону та для команди.

Ми тішимося всім позитивним змінам стадіону, але чи не найважливішим для нас є поле з м’яким зеленим газоном і системою поливу, яке зараз просто ідеальне, одне з кращих в області. І це не маловажно для результативності гри. Можна сказати, що й завдяки такому полю команда добивалася успіхів у турнірному становищі. Адже в домашніх іграх ми навіть нічиї не зіграли – всі ігри закінчувалися перемогою «Севлюша».

– Отже, багато людей цьогоріч об’єднали зусилля й чимало зробили для команди.

– Вагомий внесок належить президенту ФК «Севлюш» Івану Матруничу, який усією душею вболіває за команду, а коли на стадіоні проводилися ремонтні роботи, він кожен день пильнував та цікавився ходом проведення реконструкції. Суттєву фінансову лепту в капітальний ремонт стадіону внесли міська рада та місцеві футбольні меценати, за що всім і кожному з них – щира вдячність від імені всього складу «Севлюша».

Так, є команди, які також можуть похвалитися підтримкою і належними умовами для ігор та тренувальних процесів, у тому числі за станом поля, але наша команда, гадаю, відтепер у першій трійці-п’ятірці області. Нам багато хто заздрить – хтось білою, а хтось і чорною заздрістю. Адже позитивні зміни просто разючі, починаючи з оновлення інфраструктури стадіону й закінчуючи екіпіровкою футболістів – для них закуплено нову форму, костюми (вихідні і тренувальні), футбольні м’ячі та обладнання, необхідне для тренувального процесу.

І самі футболісти бачать належне відношення до них і до сприяння розвитку футболу в районі. Тому й працюють на всі 100%, віддаються грі сповна. Ні про одного з футболістів не можна сказати, що він десь недопрацював чи пропустив гру або тренування. Хлопці працюють на результат, тож і вболівальники, і люди, які вкладають у підтримку команди і кошти, і зусилля, можуть бути задоволені результатами першого кола. Будемо старатися й надалі.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1435 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: