Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Іван Войтович: "Відсутність досвіду і є тим результатом, який маємо"
22:28
Іван Войтович: "Відсутність досвіду і є тим результатом, який маємо"
Представляємо команду новачка ФК «Юніор» з Берегова в інтерв'ю з керівником команди Іваном Войтовичем.

Іван Войтович:
Берегівський «Юніор» – новостворений колектив, дебютант чемпіонату району з футболу. За результатами першого кола команда знаходиться на дні турнірної таблиці. Останнім часом ширилися чутки, що команда припиняє існування. Про подальшу долю клубу і підготовку до другого кола – в інтерв’ю із президентом клубу Іваном Войтовичем.
 
– Іване Еміловичу, як би Ви охарактеризували виступ команди у першому колі?
 
– Якщо хтось очікує негативної оцінки, то він глибоко помиляється. Я дивлюся на речі тверезо, тож, даю позитивну оцінку виступу команди. Погляньте на наших футболістів: практично всі гравці «Юніора» мають 16–18 років. Це ще зовсім молоді футболісти. Оцінюючи виступ команди, хотів би повернутися до Зимового Кубку, в якому ми отримали бронзові медалі. Так, це був успіх, але дебютуючи в чемпіонаті ми розуміли, що рано чи пізно настане спад. Адже ці юні футболісти ще не зовсім сформовані психологічно. Відсутність досвіду і є тим результатом, який маємо.
 
– Що саме маєте на увазі?
 
– У нас всього одна перемога. Провальних ігор не було. Не склалися ігри з брегівською «Зіркою» та «Артосом» із Гаті. З ними ми отримали багато голів, але в інших іграх показували характер, боролися. Втрачали очки практично на останніх секундах. Наприклад, виграючи під час гри з командами, які знаходяться в лідируючій трійці, отримували поразки наприкінці гри. Так було із з Запсонем та Великою Бийганю. Хтось скаже невезіння. Безперечно, але головним чинником втрачання перемог була відсутність досвіду, вміння грати до фінального свистка. Але ми з цього трагедії не робимо. Команда формувалася на майбутнє. І наші перемоги ще попереду.
 
– Саме про майбутнє і хочу запитати. Останнім часом ширяться чутки, що «Юніор» припиняє свої виступи у чемпіонаті. Наскільки це відповідає дійсності?
 
– Це просто чутки і не більше. «Юніор» продовжить виступ в чемпіонаті. Вони, мабуть, викликані результатами першого кола. Ще раз повторюю, команда формувалася на перспективу, і я тверезо оцінюю ситуацію. Ми були готові до такого результату і рук опускати не збираємося. Наші перемоги попереду. Коли б ми хотіли перемог відразу, то ставка не робилася б юних футболістів. Можливо, на ключові позиції треба було запросити досвідчених гравців, але головним завданням було створити молоду команду.
 
– Але ж команду покинула низка молодих виконавців.
 
– Так, це правда. Деякі футболісти покинули команду. Вони перейшли в клуби, які знаходяться серед лідерів. Це не приємно. Адже команда створювалася для них. Як не прикро, але таке життя. Ми нікого силоміць не тримаємо. З іншої сторони приємно, що за півроку ми змогли молодих футболістів, вчорашніх юнаків, підготувати для лідерів чемпіонату.
 
– Уже розпочали підготовку до другого кола?
 
– Так, зараз займаємося селекцією. На тренерський місток запрошено відомого в області фахівця Івана Фізера. З яким ми успішно співпрацювали свого часу в «Зірці». Нині Іван Йосипович формує колектив і наступного тижня розпочнеться тренувальний процес.
Олесь ФЕДОРКО
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 816 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: