Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Як Гребля "вШОРила" Сільце (ВІДЕО)
16:23
Як Гребля "вШОРила" Сільце (ВІДЕО)
Про те, як представник районного чемпіонату влаштував «Анинець-гол-шоу» й відправив один із елітних клубів Іршавського району в кубковий резерв.

Як Гребля
Сказати, що на «Авангарді» трапилось щось неординарне, це нічого не повідомити. Навіть у найжахливіших снах підопічні Білана не могли очікувати рахунку, який арбітр Тарас Шопа записав у підсумковий протокол. І це тільки чвертьфінальна стадія одного з найпрестижніших районних турнірів Центрального Закарпаття, а далі мабуть буде ще й ще…
 
Заради справедливості, або щоб хоча б щоб знайти яке-небудь пояснення, що могло вплинути на такий перебіг, слід зазначити, що зі старту в складі середняка Західної зони першої обласної ліги ми не побачили звичних Терпая, Івашка, Фущіча та Ороса. Утім, решта гравців були на своїх позиціях й фани чекали від них звичного для останніх місяців тріумфального переможного походу до чужих воріт.

Попервах все було ніби й нічого. На межі другої-третьої хвилин перший «ба-бах» із-за меж карної зони жуніор-перспекта Кормоша повз ліву стійку дав певну надію. Та суперник намагався відповідати контргрою, попервах без ударів, бо останній пас ніяк не проявляв себе. Четверта хвилина могла зламати все, та Копин повернувся на допомогу захисникам і виносом залив інфарктну пожежу й далі всі дружно заблокували кілька спроб ударами роздути її другим темпом. Ще через три хвилини багатоходівка віялом зліва зі зміщенням до центру Сабова – Тараса Глеби – Білана та Глеби Юрка завершилась першим влучним ударом останнього. Мотринець намагався взяти в руки, та зрикошетило. Щастя Івана, що повз браму, за лицьову лінію. Кутовий за кутовим, де «Глеба подав – Глеба замкнув», рахунку не змінив.
 
Ближче до середини тайму Анинець почав шукати позицію попереду й партнери частіше довгими та короткими пасами шукали Павла.
 
Мотринець парирував удар із відскоком із далеку від Білана, додавши впевненості, що він надійний, як ніколи. На чотирнадцятій хвилині перший дзень-дзелень для Сашка Сабова. Ефектний пас п’ятою Булези й Терпай б’є з правого кута воротарської, щастя Боже – повз. Через хвилину сольний прохід Глеби Тарасика й простріл на ділянку перед воротарським майданчиком, та партнери віддали цей шанс коту під хвіст. Далі схожий шанс у Білана, та підвів такий елемент майстерності як «обробка м’яча». Здавалось правий край захисту «Греблі» тріщить і за якусь мить розійдеться в найслабшому місці. Та ситуацію врятував шанс, який використали на двісті відсотків. Під час атаки правим флангом гравець «Сільця» не віддав лівіше, а пішов у не надто обґрунтований дриблінг, і втратив. Довгий «пас черпачком» на Анинця й подальша безпорадність партнерів в «зеленому кольорі» стали вироком такій халатності. Павло для відкриття рахунку облюбував правий кут – 1:0.

Після цього суттєво побільшало ударів і від його партнерів, та довгі й середні паси черпачками та розрізні, між гравців, продовжували нести найбільшу загрозу. На 31-й хвилині мали подвоювати рахунок, коли Анинець віддав правіше на Терпая, а Сергій переадресував у центр штрафного майданчика на Булезу. Василь практично розстрілював Сабова, та Сашко дивом врятувався від голу. Показником, що щось не так у «захисному сілецькому королівстві» було поступове збільшення кількості стандартів біля їх воріт. А от забили їм у швидкому відриві, після того, як нейтралізували черговий стандарт суперника. Головнич віддав по правому флангу на хід Анинцю. Павло зміщуючись лівіше зібрав на собі трьох опонентів і викотив м’ячик на вільного Булезу. Василь виграв персональну дуель від Сабова – 2:0. Через дві хвилини Дмитро Глеба заробив штрафний із правого флангу. Білан виконав удар-простріл на протилежну стійку. Кинів міг замкнути, та зась. У інших випадках бувало й до штрафної доходили, та подібних шансів не мали. Так і дограли тайм у обміні намаганнями.
 
На старті тайму другого Анинець мав обзавестися дублем, коли джокер синіх Брич вивів Павла на воротаря, та той «бахнув» вище. Утім, нападник одразу виправився, коли вчасно відгукнувся на якісну верхову подачу з кутового Булези й вколотив у лівий кут – 3:0. Не встигли розіграти з центра, як повторилась ситуація з першим голом. Знову одного з гостей понесло в досить абсурдні фінти, замість пасу, й сталось на тому ж фланзі. І знову перехват, пас на Анинця, який додав м’яч під ліву стійку – 4:0.
 
На межі 56-ї-57-ї могли скоротити. Після прострілу з правого краю Дмитра Глеби Мотринець не зумів взяти намертво й Шпак міг додати, та влучив ногою замість м’яча у воротаря. Через одинадцять хвилин Дмитро вже міг сам пробити з правого краю штрафної, та замешкався й змушений відкотити під удар іншому Глебі – Юрію й той підступно з відскоком влучив ближче до правої, ніж до лівої, стійки. Мотринець зумів парирувати. Сабов зробив те ж саме з пострілом Юрковича, який той виконав із далеку на 72-й хвилині.
 
А от упоратись із ударом головою Сочки, який на дальній стійці замкнув подачу Білана зі штрафного з лівого флангу, Іван уже не зміг – 1:4. Та подальші атакувальні дії ні до чого подібного не призводили й змушували «зелених» нервувати. А от за дві хвилини до початку доданих до тайму хвилин вони мали відчути на собі покер Анинця, який вколотив м’яч у сітку. Та асистент арбітра підняв прапорець. Неозброєним оком було важко, в динаміці, помітити чи був найближчий до чужих воріт Булеза в офсайді. А от Павло, на якого адресував свою скидку головою Кобаль, явно перебував поза положенням, мінімум на півтора метри. Тут, як кажуть, претензії фанів «Греблі» щодо дій арбітражу були цілком обґрунтовані.

Утім добре, що такий людський фактор цього разу суттєво не вплинув на те, хто пробився до півфіналу. До завершення матчу команди створили майже рівну кількість на пів-моментів, жоден із яких не змінив цифри на табло. «Сині» впевнено виграли чергове сусідське дербі й на наступній стадії в двох матчевій дуелі опонуватимуть приборжавській торсиді. Чи вдасться будівельникам освоїти прислів’я «Ламати «Греблю», не будувати!» дізнаємось уже за тиждень-другий.
 
 
Арбітр: Тарас Шопа (Довге)
Асистенти арбітра: Василь Балега та Іван Попович (обоє з Ільниці).

29 липня, м. Іршава, головна спортивна арена Іршавської ОТГ – стадіон «Авангард», ясно, + 28 градусів, 300 глядачів.
 
ФК «Гребля»-ШОР – ФК «Сільце» – 4:1 (2:0)
 
Голи: Анинець, 24, 48, 50, Булеза, 39 – Сочка, 76.
 
«Гребля»: Іван Мотринець, Іван Горват, Віталій Дикий (Олександр Іванішко, 67), Богдан Геревич (Ярослав Лукачинець, 61), Федір Копин, Василь Булеза, Іван Головнич, Павло Анинець, Мирослав Кобаль, Сергій Терпай (Михайло Жабко, 65), Іван Сокач.
Запасні: Іван Брич.
Тренери – Олексій Маркович та Віталій Дикий, президент клубу – Іван Мотринець.
 
«Сільце»: Олександр Сабов, Михайло Брич, Іван Сабов, Юрій Юркович, Дмитро Глеба, Ростислав Матіко (Іван Кляп, 72), Ярослав Боднар, Михайло Кормош, Сергій Білан, Тарас Глеба, Юрій Глеба (Василь Мішко, 72).
Запасні: Василь Сочка, Іван Кинів, Іван Шпак, Ярослав Жуков, Богдан Сиксай.
тренер – Сергій Білан, президент – Сергій Лупак.
Євген СВИЩО
Федерація футболу Іршавщини

 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1149 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: