Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Ялинка" впала під тиском "Хуста"
10:39
"Ялинка" впала під тиском "Хуста"
У цьому матчі зійшлися команди з лідируючого квартету, тож, звісно, очікувалося, що вийде цікавий двобій.

Фаворитом матчу вважався колектив з Хуста, який досі продовжує очолювати турнірну таблицю, однак, кілька кадрових втрат хустян у літнє міжсезоння могли внести певний дисбаланс у грі команди.
 
Перша половина зустрічі проходила за досить рівної боротьби , переважно в центральній частині поля. Команди часто помилялися при переході від оборони до атаки і втрачали м’яч. У хустян добре у передній лінії діяли Росоха Микола та Галай Юрій. Росоха постійно чіплявся за м’яч й переважно віддавав на лівий фланг, де активно до атак підключався хавбек Галай, а той час від часу втікав від своїх опікунів і кілька разів таки виходив на оперативний простір, та не виходило з завершальним ударом. У господарів слід відмітити чудову гру нападника Миколи Руса, який доволі ефектно демонстрував свою техніку, накручуючи по двох, трьох гравців суперника, але все це відбувалося в центральній частині поля, задалеко від воріт і не приносило якихось дивідендів для «Ялинки».
 
На 28-й хвилині у господарів вийшов чудовий шанс відкрити рахунок, намагаючись створити офсайдну пастку для нападників господарів, оборонці «Хуста» не змогли синхронно вийти ближче до центру, цим скористалися господарі. Партнери віддали чудову передачу на Миколу Руса, який вибіг віч-на-віч з воротарем хустян, однак Микола задалеко прокинув собі м’яч і голкіпер, який вчасно вийшов зумів випередити настирливого форварда «Ялинки» й заблокував удар. Микола під час виконання завершального удару отримав травму, через яку невдовзі був змушений залишити поле. На 38-й хвилині не менш гостро відповіли гості, які розіграли комбінаційну атаку – правим флангом: хавбек «Хуста» дійшов практично до кутового прапорця покотив в центральну частину карного майданчика на Росоху, той прийняв м’яч, витримав паузу і десь з 11-ти метрів здавалося ніщо не завадить його удару відкрити лік голам у поєдинку, та іншої думки був воротар господарів, який у карколомному стрибку переводить удар нападника гостей на кутовий.
 
Тож у першій половині зустрічі команди розійшлися без голів. Все вирішилося у другій частині матчу. Втрата Руса стала доволі відчутною для «Ялинки» – попереду в якої не було кому чіплятися за м’яч, притримати його. Хустяни доволі грамотно оборонялися й постійно виводили своїх нападників на оперативний простір. На 54-й хвилині атака правим краєм завершилася вивіреною передачею на Юрія Горбу, якого на лінії воротарського майданчика «загубили» оборонці «Ялинки», той в дотик низом у дальній кут переграє кіпера господарів – 0:1.
 
Після цього м’яча гра дещо вирівнялася, великобичківці намагалися дальніми ударами відновити паритет, та надійно на останнім рубежі стояв Омелян Скляр. Лише в одному випадку м’яч від його рук після такого пострілу ледь не влетів у сітку воріт «Хуста», замість того, щоб кулаками відбити удар він вирішив взяти його в руки, м’яч вискочив з пальців і пролетів над поперечиною за межі поля – лише кутовий для господарів.
 
Далі Росоха знову міг стати автором гола, гості перехопили розіграш від воріт господарів, Росоха переграв кіпера і здавалося вже зуміє таки реалізувати свій момент, та задалеко відпустив м’яч і вже воротар переводить м’яч на кутовий.
 
Росоха, хоч і не став автором м’яча у цьому матчі, проте віддав чудовий асист на партнера Василя Глібчука, який вчасно вийшов на заміну. На 84-й хвилині він змістився з м’ячем на протилежний лівий фланг і з лицевої лінії віддає вивірений навіс на Глібчука, який на дальній стійці головою пробиває вже в пусті ворота – 0:2. Цей гол практично визначив, хто стане переможцем у цьому протистоянні. Команда далі просто дограли поєдинок без загострень.
 
 
Стадіон «Ялинка» селище Великий Бичків. Глядачів: 500
 
«Ялинка» (Великий Бичків) – ФК «Хуст» (Хуст) – 0:2 (0:0)
 
Голи: Горба 54, Глібчук 84
 
«Ялинка»: Волощук Мирослав, Рус Микола (Мандзюк Анатолій 42), Бойчук Михайло, Басараба Володимир, Локота Євген, Басараба Ростислав, Бочкор Руслан, Дутчук Михайло, Мандзюк Василь, Локота Микола, Крегул Сергій.
Запасні: Ухаль Руслан, Жуковський Анатолій, Липяк Мирослав.
Тренер: Ухаль Руслан
 
«Хуст»: Скляр Омелян, Міллер Віталій, Пилип Роберт, Пилип Василь, Пригара Назар, Вурста Микола, Росоха Микола, Горба Юрій, Хайнас Владислав, Ковачик Павло, Галай Юрій (Глібчук Василь 73).
Запасні: Гелевак Ярослав, Дьордяк Михайло, Гарастей Володимир, Лемко Михайло, Симулик Віталій, Монич Віктор.
Тренер: Синетар Костянтин.
Семен МИХАЙЛИК
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 721 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: