Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Яргін та Гнепа принесли перемогу горянам
15:47
Яргін та Гнепа принесли перемогу горянам
4-й тур «Зимової першості Закарпаття» з футболу в групі «А» розпочався центральним поєдинком між «Верховиною» та «Вишковом».

4-й тур «Зимової першості Закарпаття» з футболу в групі «А» розпочався центральним поєдинком між «Верховиною» та «Вишковом».

Перемогою в цій грі міжгірці могли як мінімум на півтори години повернути собі лідерство. Для вишківців цей двобій був останньою можливістю зачепитись за другу путівку до півфіналу.

У 1-му таймі вишківці мали невелику перевагу у володінні м’яча – десь 51 на 49 %. Половину своїх атакувальних дій «Вишково» створювало правим флангом, третину - лівим флангом і решту – по центру. Найактивнішими під час їх наступальних дій були Барна, Лендєл та Бережник. Їм суттєво допомагали Бонгар, Зейкан та Лінгвай. Як наслідок, вишківці в 1-му таймі мали перевагу над суперником як за ударами – 4:2, так і за влучаннями в площину – 2:0.

Найнебезпечніший момент біля воріт Красняника відбувся на 19-й хвилині, коли влучного удару зі штрафного завдав Барна. Воротар з першої спроби не зміг заволодіти м’ячем і до нього на добивання підбіг партнер Володимира. Та Красняник вчасно піднявся і забрав шкіряного до рук. Загроз його воротам могло бути більше, якби не вдала гра у відборі м’яча Гнепи, Фурдя та Марковича.

«Верховина» майже половину своїх атакувальних дій створила лівим флангом. Ще третина – відбувалась правим флангом, а решту – по центру. Найкориснішим гравцем міжгірської атаки в 1-му таймі був Пуга. Саме він на 26-й хвилині завдав найнебезпечнішого удару зі штрафного, після якого м’яч полетів трохи вище поперечини. Розганяти атаки Володимиру допомагали Блецкан, Медулич, Яргін, Мушка та Маркович. Та відзначитись будь-кому з них не дозволили уважні дії в захисті Фейшуша, Соломи, Петрича та Лінгвая, які вдвічі частіше від опонентів вдавались до дрібного фолу. Показовим став епізод на 33-й хвилині, коли Пуга під час силової боротьби з Соломою впав у штрафному майданчику суперника, та арбітр не повівся на це падіння і дозволив продовжити гру. На 35-й хвилині Яргін ще більш артистично приземлився у чужому карному майданчику. Котубей по своєму розцінив його дії (за артистизм 5, а за якість виконання 0 балів) і дозволив продовжити гру. Слід відзначити якісне виконання вишківцями положення поза грою. В 1-му таймі вони 5 разів ловили суперників у офсайді проти 1-го у виконанні захисту «Верховини». Перший тайм завершився внічию – 0:0.

У 2-му таймі перевага у володінні м’ячем була вже на стороні «Верховини» – десь 52 на 48 %. Більше половини атакувальних дій міжгірців відбувались лівим флангом, а решта – рівномірно правим флангом та по центру.

Найактивнішимиу складі верховинців були Блецкан та Яргін. Помітними були також Блецкан, Мушка та головний граючий тренер клубу Садков, який з’явився на полі по перерві замість травмованого Яргіна. Саме завдяки цим виконавцям горяни в 2-му таймі мали перевагу як за ударами – 8:3, так і за влучаннями в площину – 4:1. З огляду на це не викликає здивування те, що саме «Верховина» на 46-й хвилині відкрила рахунок. Яргін зіграв у відборі круглого, віддав на Мушку, а Іван відпасував на Лолина. Ігор якісним пасом у штрафний майданчик вивів на ударну позицію Яргіна, та Денису в’їхав у ногу Лінгвай. Звук від цього контакту почули у всіх куточках стадіону. Котубей не вагаючись показав на одинадцятиметрову позначку і запалив перед Емеріхом червоне світло. Гнепа ударом з точки зняв павутину з правої дев’ятки воріт Русина – 1:0. Влучними були також постріли Медулича на 56-й, Пуги на 62-й та Садкова на 68-й хвилинах. Русин не без проблем зреагував на них. В поті чола працювали проти них Петрич та Фейшуш. Їм допомагали атакувальні гравці Бонгар та Барна.

«Вишково» більше атакувало по центру. Найактивнішими під час наступу були Мокан та Барна. Їм допомагали Бережник, Лендєл та Гапко. Єдиного влучного пострілу в 2-й половині завдав Мокан на 40-й хвлині. Та сфера полетіла по центру воріт і Красняник усмішкою зустрів цю загрозу.

Матч завершився мінімальною перемогою «Верховини» – 1:0. «Верховина» тимчасово піднялась з 3-го на 1-е місце. «Вишково» хоча й залишилось на 3-му місці, та фактично втратило реальні можливості на потрапляння до півфіналу.

«Верховина» - «Вишково» - 1:0

Гол: Гнепа, 46 (пенальті)

«Верховина»: Олександр Красняник, Юрій Красняник, Олександр Медулич, Василь Гнепа, Ігор Фурдь, Іван Блецкан, Іван Мушка, Ігор Маркович, Денис Яргін, Ігор Лолин, Володимир Пуга

Запасні: Анатолій Мандзюк, Анатолій Садков (головний граючий тренер), . Президент О. М. Рябець.

«Вишково»: Василь Русин, Карло Фейшуш, Олександр Солома, Крістіан Петрич, Емеріх Лінгвай, Олександр Бонгар, Олександр Бережник, Даніель Барна, Іван Лендєл, Михайло Мокан, Віктор Зейкан

Запасні: Йосип Мункачі, Тібор Гапко, тренер – Юлій Варга, президент – Карло Сойко.

Арбітр – Петро Котубей, 1-й асистент – Валерій Шкура, 2-й асистент – Юрій Шимон, інспектор матчу - Федір Варга.

Євген Свищо для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 971 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: