Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Яскравий дебют Вишневського (ФОТО)
19:10
Яскравий дебют Вишневського (ФОТО)
“Ужгородці” впевнено перемагають “Волинь-2” у першому офіційному поєдинку 2021-го року!

Яскравий дебют Вишневського (ФОТО) Стартовий матч першого повного весняного туру - подія, хвилююча для його учасників, а й цікаве для всієї Групи «А» в цілому: в разі перемоги господарів ФК Ужгород порівнювався з Діназ і Поділлям, створюючи тріумвірат на чолі таблиці, а якби сюрприз підніс резервний склад першолігової Волині - в такому випадку підопічні Шахова змістили б з сьомого місця Буковину.

Без уболівальників на стадіоні, але з пристойною аудиторією і своїх, і чужих очей під час трансляції, команди постали в своєму нинішньому вигляді. У господарів відзначимо дебют досвідченого Допілки - ще недавно він допомагав Минаю вибратися з такого ж рівня в Favbet Лігу, зараз же завдяки його приходу Васютик зміг відсунути універсала Шкіндера в опорну зону, і хлопець виконував такого собі «Марселя Десаї» ранніх років. Також дебютував молодий фланговий форвард Вишневський, який раніше грав в зарубіжних чемпіонатах, і центральний нападаючий Майборода - частина своєрідного обміну з першоліговим Авангардом (в зворотному напрямку, до Краматорська, відправився старанний, але слабозабивний Скотаренко).

Про справжній рівень нинішнього ФК Ужгород залишалося тільки здогадуватися - команда провела передсезонку вдома, граючи, по більшості, з аматорами-земляками. Волинь-2, в свою чергу, взяла участь в Меморіалі Юста на Львівщині, ось тільки не дійшла там до вирішальних ігор. На закарпатський виїзд луцький резерв вирушив не тільки без кращого бомбардира Богомаза (йому дали можливість відчути футбол вищого рівня в Гірнику-Спорт), але і без кількох інших важливих гравців. З неповним запасом ...

Так що щодо фаворита протистояння сумнівів не було - і ще в першому таймі ФК Ужгород це довів. Уже в дебюті Пуканич запустив м'яч над поперечиною після відкатки Вишневського, через 15 хвилин вже Адріан з лівого краю відпасував в центр на №99, і Коркодим потягнув сильний низовий удар Олега. Слідом Ряшко зі штрафного запустив м'яч зовсім поруч зі штангою. А по-справжньому гаряче стало після півгодини гри. Один за одним пішли моменти, які в підсумку і дали бажану перевагу господарям.

Відмінно працював лівий край: спершу адресну подачу Ценя головою ледь не замкнув Майборода - м'яч прошмигнув поруч зі штангою, пішов кутовий і подачу Ряшка головою забивав Сартіна - тепер Коркодима на лінії воріт підстрахував його захисник Максимчук. Через хвилину Майборода випередив воротаря, але ногою відправив м'яч повз ціль після прострілу Ценя. Ще хвилина - і тепер Пуканич бив низом, скориставшись передачею Машталіра - Коркодим по-гандбольному парирував м'яч. Прикро, але буквально через пару хвилин воротар капітулював в більш простій ситуації. Адріан Пуканич, головний «дальнобой» Групи «А» другої ліги, видав черговий «скрімер». Отримавши пас від Сартіни, він спокійно пішов від суперника і пальнув метрів з 25-ти. Чи то там рикошет дезорієнтував молодого воротаря, то чи огляд був йому перекритий, але Коркодим піймався на протиході - 1:0.

Ще до перерви м'яч ще раз побував у воротах волинян (судячи з усього, в момент завершення Майборода був в офсайді). Після відпочинку, незважаючи на спробу лучан підбадьорити гру заміною, ФК Ужгород продовжив методично тиснути на їх редути. З різних позицій повз ворота били Ряшко і Машталір, а удар Ценя заблокував в підкаті суперник. Підсумком дуже пристойного відрізка у виконанні господарів став другий гол. Після подачі кутового м'яч відскочив до Вишневському, і Олег спиною до воріт забив через себе в падінні - 2:0. Далі можна було догравати - експериментувати, проводити заміни, кураж собі на втіху. Так Тищук і Федак, що вийшли на заміну розірвали лівий фланг оборони лучан, Пуканич з зручного прострілу кіксанув, але вийшло точно на Вишневського, так що Олег з близької відстані оформив дубль, а Адріан записав на свій рахунок несподіваний ассист - 3:0. На цьому все.

Якщо ви хочете дізнатися, що таке інтрига, подивіться на Групу «А» другої ліги: тепер по 25 очок у трьох команд (Діназ, Поділля і ФК Ужгород), 24 - у Епіцентру, 20 - у галицьких Карпат. Волинь-2 залишається в другій половині таблиці, але, що для них приємно, на даний момент вище всіх «двоечек» і молодіжних команд.


ФК Ужгород - Волинь-2 (Луцьк) - 3:0

Голи: Пуканич, 35, Вишневський, 63, 79

Ужгород: Готра, Беца (Федак, 76), Допілка (Минайленко, 82), Сартіна, Цень, Шкіндер, Ряшко, Пуканич (Ференцик, 80), Вишневський, Машталір (Тищук, 72), Майборода (Чонка, 46).
Запасні: Січка, Повхан.
Головний тренер: Володимир Васютик.

Волинь-2: Коркодим, Максимчук, Сасовський, Мороз, С.Кристін, Шевчук, Лучка, Миронюк (Завадович, 90 + 1), Чернов, Ольхович (Теслюк, 46), Гарсія (Уманець, 84).
Запасні: Савченко.
Старший тренер: Альберт Шахов. ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 551 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: