Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Юнацький кубок ліги ФФЗ залишається в обласному центрі (ФОТО)
15:47
Юнацький кубок ліги ФФЗ залишається в обласному центрі (ФОТО)
Про те, як лідер чемпіонату Закарпаття не зміг нічого зробити з міцним середняком вишки, дізнавайтесь далі.

Юнацький кубок ліги ФФЗ залишається в обласному центрі (ФОТО)
Цей фінал, як і вирішальний матч серед дорослих складів, пройшов у рівній боротьбі й завершився на користь команди, яка змогла забити першою. Першу гостроту створили номінальні гості вже на 4-й хвилині. На завершенні атаки правим флангом Яцкулинець віддав на хід Микулюку, а Віктор заробив право на кутовий. Орос подав із правого кута в центр, на ділянку перед лінією воротарського майданчика. Монда в падінні спрямовував м’яч головою в лівий кут, та не сильно й Смолига зреагував. Здавалось виноградівці поступово прибирають ініціативу до своїх ніг, та суперник також не давав їм стрімголов йти вперед. А одна з атак лівим флангом завершилась чудовим ударом Черевка метрів із тридцяти в дальню дев’ятку. Ерфан міг би дістати в стрибку, якби перед цим швидко зробив крок лівіше від себе. Та Віталій вирішив одразу стрибнути й трохи не дотягнувся й змушений був вийняти вперше – 1:0. Через хвилину Іванчо влучно пробив зі штрафного метрів із двадцяти п’яти в правий нижній кут. Віталій у стрибку відбив на кутовий.
 
На 17-й хвилині Чутора віддав трохи назад на Яцкулинця. Сергій віддав на хід Микулюку. Віктор зробив простріл на одинадцять метрів на Котляра, та Богдан із хорошої позиції пробив вище поперечини. Ще через дві хвилини Рацин влучно побив із середньої відстані. Ерфан не міг зреагувати, та його врятувала поперечина воріт.
 
На 22-й хвилині Котляр прострілив з лівого флангу в центр штрафного майданчика, де Микулюк коротко віддав вперед на Монду. Петро міг із вбивчої позиції метрів із чотирьох вколочувати м’яч в сітку. Та захисники змогли в пожежному режимі винести від нього м’яч. Через три хвилини Котляр із кутового із лівого флангу прострілив на ближню стійку на Кенийза. Андріан поборовся й це дозволило м’ячу відскочити в центр, перед лінією воротарського майданчика. Монда знову із вбивчої позиції міг зрівнювати рахунок, та не влучив по м’ячу й дозволив супернику «відскочити» від дуже гострого моменту. Ще через шість хвилин Чутора на завершенні наступу по центру віддав середній пас уперед на Микулюка й Віктор пробив у правий кут. М’яч зрикошетив від захисника. Смолига стрибав, та не дістав і на щастя для нього круглий полетів зовсім трохи поруч, та все ж із зовнішнього боку його воріт, зберігши переможний для Дениса рахунок першого тайму.
 
Другий тайм був схожий на першу половину матчу. Виноградівці намагались йти вперед позиційно, а суперник час-від-часу тікав у контратаки. На 43-й хвилині Чутора на завершенні атаки по центру зі зміщенням вліво пробив обвідним ударом метрів із двадцяти п’яти, цілячи в правий кут. Смолига стрибав, та хто знає чи дістав би. Та м’яч знову полетів поруч зі стійкою.
Ужгородці відповіли ще небезпечніше через п’ять хвилин. Куртанич прострілив із правого краю в центр штрафного майданчика, де Куприч дуже підступно пробив поруч із правою стійкою.
 
На 54-й хвилині Орос, Котляр та Віктор Микулюк вибігали три-в-три на опонентів і могли вирішувати долю епізоду на свою користь, та Богдан вчасно не віддав з правого краю під удар партнерам і далі опоненти вибили від нього м’яч. Через чотири хвилини Котляр трохи виправився, коли небезпечно пробив із сімнадцяти метрів. М’яч рикошетом від опонента полетів поруч зі стійкою. Богдан одразу якісно подав із кутового й двоє партнерів могли замикати зблизька, та трохи не дотягнулись.
 
На 62-й хвилині Хорошун скинув під удар Іванчу. Микола влучив у правий кут. Ерфан зреагував. Через чотири хвилини Хорошун знову опинився на завершенні атаки по центру й віддав середній пас знову на Іванча. Цього разу Микола міг вибігати на воротаря, та Віталій вчасно вибіг з воріт і в підкаті виніс від нього м’яч. Ще через дві хвилини Іванчо знову виходив на ворота «Севлюша», та Ерфан і цього разу своїм виходом із воріт ліквідував потенційну небезпеку й уберіг свою команду від більшого рахунку.
 
Радості ужгородців після фінального свистка не було меж, адже вони у вирішальному матчі кубка ліги ФФЗ здолали не кого іншого як діючого чемпіона Закарпаття, тому переоцінити успіх підопічних Миколи Фанти дуже важко. Щодо гравців «Севлюша», то вони отримали суттєвий урок від менш титулованих опонентів і мають купу матеріалу для розбору на тренуваннях. Якщо зроблять правильні висновки, то друге коло чемпіонату Закарпаття завершать на мажорній ноті.
 
 
Арбітр – Валерій Шкура
Асистенти – Юрій Шимон та Ян Рогач
Делегат ФФЗ – Віктор Наскалов
 
10 вересня, м. Мукачево, стадіон «СОК ДЮСШ», ясно, 150 глядачів
 
«Ужгород» – «Севлюш» Виноградів – 1:0 (1:0)
 
Гол: Черевко, 8.
 
«Севлюш»: Віталій Ерфан, Андріан Кенийз, Роман Орос, Сергій Яцкулинець, Петро Монда, Юрій Глінка, Андрій Дербак, Богдан Котляр, Віктор Микулюк, Михайло Чутора, Євген Мокар
Запасні: Іван Микулюк, Марк Гоздог, Руслан Шуба, Євген Васильняк
тренери – Петро Котубей та Юрій Чонка.
 
«Ужгород»: Денис Смолига, Едуард Ростока, Валентин Павлик, Василь Куприч (Владислав Хорошун,58), Руслан Куртанич, Назарій Зінчук, Дмитро Іванов, Роман Черевко, Микола Іванчо, Іван Ільчук, Іван Рацин
Запасні: Андрій Іонін, Юрій Чучвич, Руслан Міцовус, Павло Повханич, Сергій Курмиз
тренер – Микола Фанта
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1504 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: