Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Юнацьку першість Берегівщини взяв "Кідьош"
20:34
Юнацьку першість Берегівщини взяв "Кідьош"
У суботу, 12 жовтня, завершився чемпіонат Берегівського району серед юнаків сезону 2019 року.

Юнацьку першість Берегівщини взяв

Уперше в історії змагань захід проведено окремо від чемпіонату дорослих команд. Такому рішенню передували проблеми берегівського футболу останніх років. Чи виправдало себе таке рішення? Судячи з географії учасників, так. Насамперед, футбол повернувся у Гать та Бене, команди яких не брали участі в чемпіонаті в минулих сезонах. Без дорослих виступало і ФК «Батьово». Створити дорослі колективи не було можливості. Таким чином, футбол у цих населених пунктах не зник зовсім. І є сподівання, що сьогоднішні юнаки через рік-два зможуть виступати в головному чемпіонаті. Безперечно, були сподівання: до баталій серед зміни, яка підростає, долучаться й інші команди. Але, здається, на місцях, в окремих населених пунктах, футбол нині не в пошані. Утім, сподіваємося, що з наступного сезону кількість учасників юнацького чемпіонату збільшиться.

Тим часом уперше в історії головні юнацькі змагання виграли футболісти з Кідьоша. Результат цілком закономірний. Адже в названому селі з року в рік футбол прогресує. Тут, незважаючи на кадрові проблеми, рук не опустили. У підсумку маємо єдиний клуб, який не пропустив жодного чемпіонату за останнє десятиліття. Стабільність і дала свій результат. Необхідно віддати належне як президентові клубу Бейло Дерцені, так і тренеру юнаків Отіллу Товту, які доклали максимум зусиль і досягли результату. Уже за чотири тури до завершення чемпіонату команда забезпечила собі золоті медалі. У 12 іграх здобула 8 перемог, дві зустрічі звела внічию, ще у двох зазнала поразки, забивши у ворота суперників 24 голи та пропустивши 8.

На другій позиції – футболісти з Гаті. Початок сезону для них не обіцяв такого успіху. Колектив розпочав із поразок і до сьомого туру замикав турнірну таблицю. Але президент клубу Іштван Локіта й тренер Сергій Фединишинець, наполегливо працюючи, вірили в кінцевий результат. І не помилилися. ФК «Гать» став володарем Кубка району серед юнаків та срібним призером регулярних змагань.

Минулорічний чемпіон району – ФК «Перехрестя» – провів чемпіонат нестабільно. Кадрові проблеми та зміна поколінь далися взнаки. Основна частина минулорічних юнаків поповнила ряди головної команди села. Зусиллями футбольних активістів Антала Янкі, Золтана Гейдера та Яноша Горвата команда змогла отримати бронзові нагороди.

Четверта позиція – у ФК «Батьово». Цей колектив разом із «Кідьошем» вважали основним претендентом на «золото», однак, на жаль, після восьмого туру керівництво клубу зняло команду з розіграшу. Початок сезону у футболістів Батьова був феєричним. Хороший результат, а найголовніше – цікава та змістовна гра. Помітною стала рука тренера Ігоря Черніка, який у ході сезону перейшов до ФК «Минай». Як наслідок, відсутність тренера далася взнаки. Це потягнуло за собою важкі наслідки й, зрештою, призвело до фіаско. Найпершим дзвіночком став невтішний факт: керівництво клубу забуло про календарну домашню гру, у якій хлопці повинні були зіграти з головним конкурентом у суперництві за «золото» ФК «Кідьош». Технічна поразка. А далі – серія інших негативів. Зокрема питання дисципліни, поведінки вболівальників тощо. Жертвою вищесказаного стали юні футболісти, у яких забрали право грати у футбол. Що прикро: ФК «Батьово» третій рік поспіль недограє чемпіонат. Є над чим замислитись…

Замкнув турнірну таблицю ФК «Бене». У селі, яке має футбольні традиції та історію, не було футболу п’ять років. Причина – виїзд молоді за кордон. Але як тільки з’явилася можливість виступити в чемпіонаті без дорослих, сільський голова, палкий прихильник футболу, Іштван Вінце взявся за відродження футболу в селі. Сам тренував, сам віднаходив кошти і їздив із командою на ігри. Незважаючи на те, що колектив отримав тільки три перемоги й дві ігри звів унічию, це вже перемога. Адже головне – до населеного пункту повернувся футбол.

…Чемпіонат завершився. Однак підсумком сезону юнаків стане гра за Суперкубок району, у якій зустрінуться чемпіон ФК «Кідьош» та володар Кубка ФК «Гать».


12 жовтня 2019 року

15 тур


ФК «Перехрестя» – ФК «Гать» – 0:3.

ФК «Кідьош» – ФК «Бене» – 3:0.

ФК «Батьово» – вихідний

 

Команда

І В Н П М’ячі Р/м О
1. ФК «Кідьош» 12 8 2 2 24:8  16 26
2. ФК «Гать» 12 7 1 4 22:13  9 22
3. ФК «Перехрестя» 12 5 2 5 19:26  -7 17
4. ФК «Батьово» 12 4 1 7 20:20  0 13
5. ФК «Бене» 12 3 2 7 20:32  -12 11

 

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 431 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: