Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Юнаки «Авангарда» мінімально виграють сусідське дербі
12:02
Юнаки «Авангарда» мінімально виграють сусідське дербі
​​​​​​​Про один із найбільш конкурентним матчів юнацької першої ліги дізнавайтесь далі.

Юнаки «Авангарда» мінімально виграють сусідське дербі

Поєдинок пройшов у досить рівній боротьбі, з невеликою перевагою володіння м'ячем за господарями. Тересвянці могли відкрити рахунок уже на 5-й хвилині, коли Гудак якісно подав два поспіль кутові. Після першого з них м'яч, рикошетом від захисника тернівців, полетів повз ворота. А в наступному аналогічному стандарті Онуфрій та Тяско могли пробивати з дуже вигідної позиції, та не порозумілись між собою й тому завадили один одному якісно це зробити на благо свого колективу.

Через дві хвилини відбулась не менш гідна відповідь від гостей. Михайло Стенавський добре подав із правого флангу, після чого Іван Балагура міг завдавати удар із дуже хорошого становища. Однак  Коциба на грані фолу ліквідував небезпеку біля своїх воріт. Після цього гра трохи заспокоїлась і тривала більше за межами штрафних майданчиків, щоб пізніше пожвавитись уже ближче до завершення тайму.

На 24-й хвилині Тяско прострілив із правого флангу на ближній кут воротарського майданчика на Онуфрія. Степан активно поборовся за цей м
'яч і відкинув на тезку – Зизену, а той влучив у ближній кут. Субота зумів відбити. Через дві хвилини Зизена знову опинився на завершенні атаки правим краєм і влучно пробив у правий кут, та Олександр, ніби відчуваючи всю важливість своїх дій у день імені свого прізвища, й цього разу зумів зреагувати на його постріл.

На 29-й хвилині підопічні Каптоли відповіли ще гостріше. Іван Костевич подав із кутового з лівого флангу в центр штрафного майданчика на Бомбу, а Максим дуже підступно пробив поруч із правою стійкою. Через чотири хвилини Бомба, на завершенні атаки по центру, віддав середній пас на Балагуру й Іван мав змогу вільно вибігти в зону перед воротами. Та Онуфрій вчасно вийшов зі своєї брами й виніс м'яч у нього з-під ноги, зберігши місцевим фанам надію на позитивний другий тайм.

Другий половина матчу мало чим відрізнялася від першої, з тією тільки відмінністю, що одна з команд таки змогла реалізувати свою щасливу мить. На старті другого тайму відбувалась боротьба, досить далеко від воротарських майданчиків, однак ближче до його середини команди активізувались і обмінялись гостротою.

На 45-й хвилині Віталій Балагура заробив право на штрафний метрів із тридцяти п
'яти, а Іван Костевич із цього ж стандарту влучив під поперечину. Онуфрій зумів перевести м'яч на кутовий, який уже не ніс такої загрози.

Та в одній із наступних позиційних атак правим флангом, яка тривала близько півтори хвилини, клуб імені відомого мистецького стилю таки зумів довести своїх фанів до справжнього екстазу. Кучерявий середнім пасом віддав уперед на Вакія, а Іван переадресував ще далі на Габорця. Мирослав виконав удар простріл, на який зреагував Олександр. При цьому воротар «Тернова» виніс м
'яч недалеко й той потрапив до Онуфрія. Степан влучив у ліву дев'ятку. Субота намагався відбити, та круглий рикошетом від його рук все ж влетів у сітку його брами – 1:0.

Через дев'ять хвилин гості мали найкращу нагоду вирівняти цифри на табло. Іван Костевич заробив право на штрафний метрів із тридцяти двох і сам дуже небезпечно пробив із прицілом у правий кут. Онуфрій стрибав, та не діставав і на його щастя поліеританова куля, хоча й пролетіла зовсім поруч зі стійкою, та все ж зробила це з зовнішнього боку його воріт, зберігши цим самим переможний настрій для місцевих фанів і дала їм надію на хороше майбутнє їхнього клубу. Здобуті три бали дозволили суттєво наблизитись у таблиці до тернівців та ще ближчих територіальних сусідів – бедевлянців. Та спочивати на лаврах молоді «Авангарду» не доводиться, бо вже наступної неділі на них очікує важкий виїзд у майже неприступний Великий Бичків, де навіть уникнути розгромної поразки підопічним Іван Гольцбергера буде вкрай складно, а навіть нічия стане справжнім святом для всієї Тересви. А після повернення з Рахівщини, ще рівно через тиждень, на фанів узбережжя річки Тересва очікує ще одне класичне дербі «Авангард» – «Беркут».

У юнаків «Тернова» вже 10-го вересня буде чудова нагода реабілітуватись на очах власних фанів проти далеких територіально та водночас сусідів по таблиці – «Говерли», де навіть мінімальна перемога вважатиметься чудовим результатом, а розгром опонентів розкриє обійми всіх шанувальників для улюбленого клубу.

Арбітр – Руслан Проценко,

Асистенти – Володимир Кочетов та Вячеслав Бородайчук,

Делегат ФФЗ – Іван Попович

«Вишково» – «Терново» – 1:0 (0:0),

2 вересня, с. Тересва, стадіон «Авангард», ясно, + 26 градусів, 100 глядачів,

Гол: Степан Онуфрій, 53,

«Авангард»: Василь Онуфрій, Іван Вакій, Андрій Коциба, Станіслав Крулько, Олександр Тяско (Валентин Кепич, 40), Марко Зомбогі, Сергій Гудак, Мирослав Габорець, Степан Зизена, Степан Онуфрій, Михайло Кубарич (Богдан Кучерявий, 15),   

Запасні: Василь Сошніков,

тренер – Іван Гольцбергер,

«Терново»: Олександр Субота, Михайло Палагусинець, Іван Костевич, Іван Стенавський, Петро Фіцай, Михайло Стенавський, Михайло Костевич, Максим Бомба, Віталій Балагура, Вадим Шелемба (Михайло Проца, 44), Іван Балагура,  

тренер – Іван Каптола

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 910 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: