Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Юрій Погоріляк: "У Попраді є все для того, щоб рости у професійному плані"
23:37
Юрій Погоріляк: "У Попраді є все для того, щоб рости у професійному плані"
Закарпатський воротар підкорив четверту словацьку лігу і готується до дебюту у другій.

Юрій Погоріляк:
На минулих вихідних завершився чемпіонат у четвертій за рангом словацькій лізі (зона Північ), де за декілька турів до завершення перемогу і право на підвищення завоював "Попрад-2", друге коло у складі якого провів чопський воротар Юрій Погоріляк.
 
Більшість закарпатських вболівальників пам’ятають його по виступам за ФК "Минай" у чемпіонаті області впродовж двох сезонів (2016 та 2017). А для когось орієнтиром є його батько – знаний форвард ужгородського "Закарпаття" 80-х років Іван Погоріляк.

Розпочинав свою дорослу кар’єру Юрій в "Говерлі" граючи за молодіжний та дублюючий склад. Далі був сезон (2015 р.) за рідний "Локомотив" Чоп, з яким став чемпіоном Першої ліги (зона Захід). Після цього Погоріляк здобував перші трофеї на обласному рівні з минайцями.
 
Після Минаю Юрій подався у сусідню Словаччину, де розпочав виступи у четвертій лізі, а вже цієї зими здійснив доволі гучний трансфер, підписавши угоду з лідером другої ліги ФК "Попрад". До завершення цього сезону ужгородець набирався досвіду у другій команді Попраду, при цьому постійно перебуваючи на тренуваннях з першою командою. Тож у новому сезоні ми з нетерпінням очікуємо дебюту нашого земляка у другій лізі Словаччини, підготовку до якого він вже розпочав. Саме про це ми і розпочали нашу розмову.
 
 
- Минулої неділі ти провів останній поєдинок за "Попрад-2", а цього тижня вже розпочав підготовчі збори із основною командою до нового сезону. Чи не важкий для тебе такий графік - без відпустки, без відпочинку?
 
- Поки що ні, а з часом побачимо. Основна команда мала на декілька днів більше відпочинку, ніж я, у зв’язку із стиковими іграми за вихід до Фортуна ліги.
 
- Взимку ти змінив прописку перейшовши із "Татран" Замутов у "Попрад". Як відбувався цей трансфер? Чия була ініціатива?
 
- Ми декілька разів грали з "Попрад-2" в рамках чемпіонату і я знав про інтерес цієї команди ще влітку, але тоді не склалося. На початку вересня я переїхав на постійне місце проживання у Попрад і так склалося, що по закінченню першого кола чемпіонату в команди ще були два тижні тренувань, тож я почав тренуватись з "Попрад-2", а після новорічно-різдвяних свят розпочав підготовку до чемпіонату вже з першою командою.
 
- Перейшовши у "Попрад" ти пройшов зимові збори у Туреччині із основною командою, яка виступає у другій словацькій лізі. Що можеш сказати про конкуренцію на воротарській позиції та загальний рівень підготовки команди?
 
- Так, я полетів з командою до Туреччини. Про конкуренцію можу сказати, що рівень воротарів в команді високий, конкуренція здорова, що мене не може не радувати. Тренувальний процес, мені здається, нічим не відрізняється від тренувань у наших кваліфікованих тренерів в Україні. Щодо умов, то тут є все для того, щоб рости в професійному плані.


 
- Чи мав розмову з головним тренером "Попраду" після зимових зборів щодо твоїх перспектив у головній команді?
 
- Так, мав. Я знав, що більшість матчів буду грати за другу команду, так як мені потрібна була ігрова практика.
 
- На який термін підписав контракт з "Попрадом"? Чи швидко вдалось домовитись про деталі контракту?
 
- Спочатку на півроку, тобто дотепер, з можливістю продовжити ще на два роки. Практично відразу домовились, так як мене влаштували умови, які вони запропонували і я підписав контракт.
 
- У другій команді "Попраду" ти мав стабільну ігрову практику і за декілька турів до завершення чемпіонату ви забезпечили собі перше місце. Чи виникали якісь складнощі у цій частині сезону, чи чемпіонство далось вам легко?
 
- Я б не сказав, що дуже легко, тому що дуже часто відбувалась ротація складу, ми напевно не зіграли і двох матчів підряд одним складом (досить часто деяких гравців не відпускали з першої команди у другу). Але якщо я добре пам’ятаю, ми все друге коло були на першому місці і не опускались нижче.
 
- Твоя статистика у другому колі за "Попрад-2" - 10 матчів, 6 пропущених голів, 5 матчів відстояв на нуль. Як оціниш свої виступи?
 
- Мені дуже важко оцінювати себе, це не моя робота. Почував я себе досить комфортно на полі.
 
- Впродовж сезону тренувався із "Попрад-2" чи першою командою?
 
- З першою. Тільки на передматчеві тренування ходив з другою.
 
- Перша команда не змогла пробитись у Фортуна лігу через перехідні матчі з Тренчином. Чи спостерігав за їх виступами? Як вважаєш чого їм бракувало, щоб пройти цей останній бар’єр?
 
- Так, я був практично на всіх матчах під час сезону. Перший матч вдома ми виграли 2:0, у нас був хороший гандикап. Можна видумовувати якісь відмазки, але все просто - в деяких ситуаціях на полі ми помилилися більше, ніж вони (авт.- матч-відповідь завершився 1:4).
 
- Чи легко зміг знайти спільну мову з словацькими захисниками та іншими партнерами на полі?
 
- Так, це було не важко, так як я вже грав у Словаччині рік до того, як перейти в "Попрад".
 
- У цьому сезоні у "Попраді" завершив кар’єру видатний словацький нападник Станіслав Шестак, відомий по виступам у німецькій Бундеслізі за "Бохум" (2007-2011, 2014-2015). Яке враження справив на тебе Шестак на тренуваннях?
 
- Тільки хороше, він великий професіонал та дуже хороший нападник. Я думаю, що якби не він, то деякі матчі ми б не виграли. Він вміє сам вирішити долю поєдинку.
 
- Чи оголосили вам плани на тренувальний збір до нового сезону? Де будете готуватися? З ким будете проводити товариські матчі?
 
- Готуватись будемо в Попраді. Вже у суботу зіграємо перший спаринг із "Шарішськими Михалянами". Потім ще зіграємо з "Подберезове", з чеськими клубами "Карвіна" та "Оправа", угорським ДВТК "Мішкольц" та польським "Мієлец".
 
- Чи слідкуєш за виступами свого минулого клубу ФК "Минай"? Які твої прогнози на їх виступи у Першій лізі?
 
- Так, звісно слідкую, там залишилось багато моїх друзів. Я дуже радий, що їм вдалося в останньому турі вибороти путівку в Першу лігу. Я гадаю, що з таким підбором гравців, який є в "Минаї", вони будуть показувати достойну гру в Першій лізі.
Тарас Галушка
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 980 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: