Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Калуш" у другому таймі вириває перемогу над Ужгородом
19:14
"Калуш" у другому таймі вириває перемогу над Ужгородом
У третьому турі Чемпіонату України підопічні Василя Варги поступились 2:1.

Один з центральних поєдинків групи “А” – протистояння “Калуша” та “Ужгорода”. За підсумками двох попередніх турів команди розмістились поруч у турнірній таблиці. Щоправда господарі у заліковому багажі мали на одне очко більше – 4. Підопічні Павла Блажаєва у першому протистоянні на домашньому “Хіміку” розійшлися миром із “Чайкою”, а от на виїзді без особливих труднощів обіграли вінницьку “Ниву” з рахунком 0:3. “Ужгород” вдаліше зіграв якраз у першому матчі із чернівецькою “Буковиною”. Як наслідок, команда обласного центру Закарпаття здобула дебютну на професійній стезі перемогу – 1:3. А от у рідних стінах легендарного “Авангарду” дещиці забракло, аби внести чергові очки до свого багажу. Ужгородці поступились основному претенденту на комплект нагород найвищого гатунку – житомирському “Поліссю” 1:2.
 
Господарі розпочали матч доволі агресивно. Уже на першій хвилині підопічні Павла Блажаєва мали нагоду відзначитись. Ужгородці сфолили на підступах до власного штрафного майданчика. Стандарт метрів із 26-ти узявся виконувати Володимир Савошко. Реалізація – на рівні, проте вдало у гру вступив і страж головної команди обласного центру Закарпаття Мирослав Лютнянський, який, до слова, дебютував у цьому матчі за “Ужгород” у Другій лізі. Лютнянський з-під поперечини парирував м’яч на корнер. Подача з кутового теж попсувала нерви команді гостей – лічених сантиметрів забракло Святославу Лавруку, аби замкнути навіс Савошка.
 
Якщо бути відвертим, перша 10-хвилинка, безперечно, в активі “Калуша”. Підопічні Блажаєва були не лише номінальними, а й фактичними господарями. Ужгородці зуміли вирівняти гру тільки після третини тайму. Особливо небезпечно було на 22-ій хвилині. Коли з власного правого краю Станіслав Котьо точно і далеко вкинув м’яч із ауту на Адріана Пуканича. Однак, капітану закарпатців у останній момент завадили пробити захисники.
 
Загалом у матчі було багато технічного браку через поганий стан поля: газон був слизьким і доволі нерівним. Відтак, ці фактори були на “руку” саме підопічним Павла Блажаєва. В Ужгороді ж бо поле ідеальне.
 
Далі гра змістилась до центру поля і проходила за невеликої переваги підопічних Василя Варги. Єдине але – без гостроти біля воріт Єгора Поповича. Чого не скажеш про господарів. Вони дивом не забили на 31-ій хвилині. Героєм епізоду став капітан Данило Книш, найактивніший у “Калуша”, який правим краєм ідеально увійшов у штрафну, обігравши спочатку Стефана Федака, а згодом і Кирила Пасічника. Більше того – віддав надзручний пас у центр Денезі, проте Богдан не поцілив у площину воріт із семи метрів.
 
На 35-ій хвилині на дальній удар наважився Стефан Федак. М’яч, після потужного прострілу лівого захисника із метрів 30-ти, пролетів повз дальню стійку.
 
А от на 38-ій хвилині ужгородці виходять вперед. Артем Корольчук виграв верхову боротьбу і скинув на маестро. Адріан Пуканич у свою чергу виводить Машталіра на рандеву з воротарем. Сергій гольового епізоду не змарнував, розвівши м’яч та кіпера по різним кутам. 0:1.
 
“Калуш” у наступні 3 хвилини тричі міг відновлювати статус “кво”зусиллями переважно Книша, але фортуна й індивідуальна майстерність Лютнянського у тандемі з оборонцями були проти.
 
Уже в доданий до першого тайму арбітром час вболівальники побачили хороший дальній удар від Віктора Ряшка – м’яч пролетів над дальньою хрестовиною.
 
А от у другій 45-хвилинці господарі забивають швидкий гол. Учергове нагадав про себе капітан. Данило Книш увірвався у штрафну і пробив у дальній кут. Мирослав Лютнянський ледь не дотягнувся до шкіряного, аби врятувати команду. Проте удар був дуже потужним. 1:1.
 
Цей гол слугував холодним душем для ужгородської команди, тож сіро-зелені помчали уперед великими силами. Але знову без загострень. Натомість біля воріт гостей на 55-ій хвилині виникла справжня пожежа – три поспіль кутові, вкидування з ауту і 100-відсотковий момент. Ігор Богач віддав точний пас під удар Роману Лебедю у центр карного майданчика, однак “десятка” “Калуша” відправили м’яч над поперечиною.
 
А вже через три хвилин стадіон “Хімік” вибухнув оваціями та вигуками: “молодці” – Савошко на це заслужив сповна. Володимир наніс потужного, а головне – точного удару у дальню дев’ятку. Мирославу Лютнянському лишень залишалось спостерігати за “зняттям павутини”.
 
Ужгородці могли відновлювати паритет на 62-ій хвилині. Та під час завершального удару Артема Корольчука, ужгородському нападнику забракло точності.
 
Господарі відповіли значно гостріше – подачу зі стандарту головою замикав Іван Легкий і здавалося б м’яч у сітці, однак з лінії воріт м’яча виносять обронці. Сам же Іван головою добряче потрусив і стійку, тож, зазнавши травми, був змінений.
 
Підопічні Павла Блажаєва могли закріпити свою перевагу на 76-ій хвилині – Владислав Горбаченко віддав чудову передачу справа на Данила Книша у штрафний майданчик. Проте із ударом капітана Мирослав Лютнянський упорався.
 
Через три хвилини Машталір міг записати на свій рахунок дубль: Стефан Федак віддав чудову розрізну передачу майже на лінію воротарського майданчика, яку в падінні ефектно замикав Сергій. Вище.
 
А під ендшпіль матчу капітан “Калуша” міг провести третій гол, пробивши із 14-ти метрів – рятує Лютнянський.
 
Господарі здобули заслужену перемогу, проте “Ужгород” продемонстрував гідну гру. Перемоги головної команди обласного центру Закарпаття, повірте, ще попереду.

 
ФК “Калуш” - ФК “Ужгород” 2:1

Голи:
Книш, 48, Савошко, 60 - Машталір, 40.
 
ФК “Калуш”: Єгор Попович, Володимир Сениця, Святослав Лаврук, Роман Лебедь (Дмитро Скакун, 66), Данило Книш, Володимир Завадяк, Володимир Савошко, Ігор Поручинський, Іван Легкий (Андрій Драган), Ігор Богач (Владислав Танчин, 79), Богдан Денега (Владислав Горбаченко, 46).
Головний тренер – Павло Блажаєв.
 
ФК “Ужгород”: Мирослав Лютнянський, Станіслав Котьо, Кирило Пасічник, Вадим Селещук, Стефан Федак, Владислав Павленко (Юрій Дрозд, 81), Віктор Ряшко (Володимир Дуран, 71), Адріан Пуканич, Віктор Масікевич (Іван Русин, 46), Сергій Машталір, Артем Корольчук.
Головний тренер – Василь Варга.
Прес-служба ФК “Ужгород”

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 556 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: