Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Камбек ціною в срібні нагороди
15:56
Камбек ціною в срібні нагороди
Про те, як нелегко фаворит із Бобовища гостював у «Карпатах», читайте далі.

Камбек ціною в срібні нагороди Протягом сезону юнаки «Бобовища» плідно попрацювали щодо здобуття залікових балів, тому в останньому турі тільки диво від «Карпат» могло позбавити їх призового місця. Нічия забезпечувала виноробам бронзу, а перемога та цілий ряд сприятливих обставин із матчів конкурентів могла вивести на вершину.

Перший тайм пройшов за трохи більшого володіння м’ячем гостей, які переважали опонентів в антропометрії та технічному виконанні елементів футболу. Вже на 7-й хвилині вони загострили ситуацію по лівому флангу, де Савчинець заробив право на штрафний удар із 30-ти метрів. Василь Федака підступно цілив у ближній кут. Воротар стрибав, та навряд чи діставав. На його щастя м’яч оминув стійку з зовнішнього боку воріт. Через чотри хвилини навіс із кутового від Василя Федаки з правого флангу на дальній стійці влучним ударом головою з 10-ти метрів замкнув Савчинець. Ціптак зреагував.

На 13-й хвилині на завершенні атаки по центру Олександр Меденці віддав передачу на межі офсайду на Федаку й Микола впритул, із вбивчої позиції, розстрілював ворота. М’яч летів у лівий кут, та Ціптак зміг відбити його, продемонструвавши свій найкращий сейв. Через дев’ять хвилин відбулось нове загострення від виноробів лівим флангом зі зміщенням до центру, яке завершилось ще одним влучним ударом із 25-ти метрів під ліву стійку від Савчинця. Воротар знову відбив цей постріл.

Гості так захопились наступальними діями, що пропустили контратаку по центру, за наслідками якої господарі заробили право на штрафний удар із 40-ка метрів. Після розіграшу найпрудкішим у карній зоні виявився Шух, який ударом із 8-ми метрів спрямував м’яч під воротарем, який реагував на його постріл, і відкрив рахунок – 1:0.

Та підопічних Гички цей гол зовсім не збентежив, а тільки додав азарту лідерам команди. На завершенні наступної атаки лівим флангом Микола Федака виконав підступний удар-простріл у лівий кут, після якого верхньокоропівців від голу врятувала стійка. Однак далі захист проявив певну пасивність і одразу був покараний. Меденці першим встиг на добивання й з близької відстані вколотив м’яч у сітку, встановивши остаточний рахунок першого тайму – 1:1.

На старті другої половини матчу активнішими були вже господарі, які знову могли вийти вперед, коли на 41-й хвилині прорвались вперед правим флангом. Балаж заробив право на штрафний удар із 35-ти метрів і сам влучно пробив. Грубінка відбив. Далі після ще одного удару Зеленіна м’яч рикошетом від захисника полетів, на щастя для воротаря, якому було важко зреагувати на нього, поруч із правою стійкою. Після локального «Донецького аеропорту» біля своїх воріт, бобовищанці змогли втекти в швидку контратаку по центру. На її завершенні партнери вивели Качура віч-на-віч із воротарем. Ціптак хоча й намагався, ціною власного ушкодження, відбити та його тезка з Бобовища виконав удар на техніку, спрямувавши м’яч у правий кут – 2:1.

Не встигли гравці «Карпат» як слід відійти від цього гольового шоку, як їх опоненти знову прорвались правим флангом зі зміщенням до центру. На завершенні цієї атакувальної дії Микола Федака віддав на Назарова й Олександр перекинув Гунгредера, який вийшов з воріт, щоб скоротити кут обстрілу – 3:1. Через шість хвилин господарі, за наслідками атаки правим флангом, втратили нагоду скоротити розрив у рахунку. Балаж заробив право на штрафний удар і сам прострілив у карну зону. Опоненти з потугами відбились та Балаж, Зеленін і Сидор дали хід новій хвилі атаки і останній із цієї трійці пробив поруч із лівою стійкою.

Ще кращу нагоду «Карпати» мали на 70-й хвилині, коли Мельник та Шух вдвох розіграли чудову багатоходівку, на завершенні якої Василь віддав якісний середній пас на Балажа, вивівши його на воротаря. Віктор підсік м’яч над Грубінкою, що вийшов з воріт в надії скоротити кут обстрілу, та при цьому той полетів і над поперечиною, зберігши для гостей пристойну перевагу.

Незважаючи на останній матч, «Карпати» провели непоганий сезон із численними перемогами на рідній арені, що дозволило їм випередити в підсумковій таблиці земляків із Ракошина та Дерцена. «Бобовище», як і минулого сезону, залишається другим, після «Мункача», кращим молодіжним футбольним клубом обласного рівня з Мукачівського району, тому не дивно, що саме підопічні Гички змогли вибороти срібло Західної зони.       


Арбітр – Іван Біров
Асистенти –  Іван Попик та Тарас Шопа
делегат ФФЗ – Іван Попович

с. Лалово, стадіон «Карпат-арена», +10 градусів, хмарно, дощ, 50 глядачів

«Карпати» Верхній Коропець – «Бобовище» – 1:3

Голи: Шух – 24, Олександр Меденці, 26, Качур, 43, Назаров, 50.

«Карпати»: Юрій Ціптак (Крістіан Гунгредер, 45), Іван Гудачок, Олександр Русин, Віктор Рішко, Вадим Мельник, Василь Машіка, Віктор Балаж, Василь Шух, Василь Зеленін, Роберт Барта, Едуард Пфайфер.
Запасні: Владислав Фера, Іван Луцьо, Віктор Вірзбицький, Сергій Сидор, Олег Лопіт, Роман Качур.
Тренер – Ярослав Бела.

«Бобовище»: Петро Грубінка, Микола Федака, Василь Федака, Олександр Меденці, МихайлоКуцкір, Олександр Назаров, Юрій Качур, Віктор Савчинець, Максим Кулик, Віталій Попович, Олександр Заяць.
Запасні: Олег Герц, Максим Гонак, Мирослав Меденці, Владислав Іваник.
Тренер – В. Гичка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 945 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: