Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Хмура перемога "Оболоні" (ФОТО)
13:48
Хмура перемога "Оболоні" (ФОТО)
Про дебютну звитягу команди з Хуста дізнавайтесь далі.

Хмура перемога
Якщо на старті чемпіонату «Бужору» вважали, за інерцією з минулого року, потенційним претендентом на нижню «призову» трійку, то після кількох сюрпризів від підопічних Рацина до них почали ставитись із пересторогою й спортивною повагою як до пересічного міцного середнячка. До цього мали б готуватись і самі іршавці, які навіть важко згадати як давно вже не вивозили з Хуста залікові бали. Цього разу був хороший шанс зламати цю неприємну традицію. «Оболонь» також, незважаючи на своє турнірне становище, прагнула будь-що реабілітуватись за попередні невдачі.
 
Микола Буковецький вирішив не розривати тріо палких друзів Попадинця – Хмуру – Близнюка, які в минулому сезоні наводили жах на команди Східної зони у складі суперового чемпіона першої ліги «Інтера» й випустив усіх їх зі стартових хвилин. Саме зіграність цієї трійці дозволила клубу з Ганичів тріумфувати тоді (для порівняння можна глянути, де зараз перебувають колишні партнери Володимира, Богдана та Анатолія – після 4-го туру 9-ті з 12-ти команд). Близнюк разом із Росохою й Хайнасом суттєво загострювали ситуацію попереду, Попадинець, із допомогою Бучка та Василя Пилипа, фактично виключили з гри головну ударну силу гостей – Мудру (Славко навіть у розпачі на деякий час був змушений залишити межі поля для психологічної реабілітації), а Хмура виконав силу силенну відборів, виграв чимало верхових дуелей і взагалі без сумніву став кращим гравцем поєдинку.
 
Початок гри був досить рівним, навіть із незначною перевагою у володінні м’ячем бужорців. Та подальший перебіг двобою визначив досить швидкий гол. Близнюк вкинув із-за бокової з лівого флангу на ближній край штрафного майданчика, де Попадинець головою прокинув далі в центр карної зони. Росоха поборовся за м’яч, що дозволило тому відскочити до Хмури, який із трьох метрів додав круглого в сітку – 1:0.
 
Гості активно використовували фланги, де досить креативними були Рубан, Горзов та Глеба, які намагались прориватись уперед, та захисникам і опорним півзахисникам «Оболоні» активно допомагали Росоха та Хайнас, тому здолати такий бар’єр було дуже важко. На 23-й хвилині пивоварам вдалось вибігти в атаку лівим флангом зі зміщенням до центру, за участю Попадинця, Ковачика, Алексика та Хмури. Останній із цього квартету завершив наступ підступним ударом із 35-ти метрів вище поперечини. Через три хвилини Горзов заробив право на штрафний із правого флангу в 40-ка метрах від воріт. Рубан виконав верхову передачу в центр карної зони, де Чубірка ударом головою спрямував м’яч поруч із правою стійкою. Ще через хвилину Близнюк вчергове вдало вкинув із-за бокової з правого флангу на ближній край штрафного майданчика на Попадинця. Володимир пробив головою зовсім поруч із дальньою стійкою.
 
На 33-й хвилині Рубан завершив наступ по центру ударом із 37-ми метрів у правий кут. Гарастей у падінні відбив. На добивання підбігав Кохан, та Володимир встиг підвестись і вибити від Станіслава м’яч фактично з-під ударної ноги. Ще через п’ять хвилині Бізіля навісив із правого флангу на ближній край штрафного майданчика на Мудру, який п’ятою спрямував круглого в ближній кут. Воротар змістився й зреагував, дозволивши своїм партнерам у хорошому гуморі піти на перерву.
 
Початок другого тайму пройшов у в’язкій боротьбі з невеликою перевагою у володінні м’ячем за гостями. Відбивши всі намагання суперника «Оболонь» на 66-й хвилині змогла вибігти в контратаку. Фляшко прострілив із лівого краю штрафного майданчика в зону перед дальнім кутом воротарської зони, де Хайнас пробив поруч із правою стійкою. Через п’ять хвилин Мудра завершив наступ гостей по центру пострілом із 40-ка метрів поруч зі стійкою. Ще через три хвилини Чубірка влучно пробив зі штрафного з 38-ми метрів по центру. Та Бучок самовіддано кинувся під м’яч і заблокував його політ.
 
За мить на якісний простріл із правого флангу від Пилипа на дальній кут воротарського майданчика на Хмуру й Богдан у падінні головою вколотив круглого в дальній правий кут – 2:0. Через п'ятнадцять хвилин Бобик, на завершенні атаки по центру, заробив право на штрафний удар. Чубірка виконав верхову передачу на правий край карної зони на Кохана, а Станіслав головою відкинув трохи назад на Довгінка, який з ходу з 18-ти метрів пробив повз дальню стійку.
 
Перемога дозволила «Оболоні» обійти в таблиці «Боржаву» та «Карпати», й у хорошому гуморі їхати 28-го травня на важкий двобій у Виноградів. Навіть нічия не могла залишити «Бужору» попереду «Ужгорода», в домашньому двобої з яким підопічні Рацина прагнутимуть повної реабілітації.
 
 
Арбітр – Ігор Гарлач
Асистенти – Валерій Шкура та Юрій Шимон
Делегат ФФЗ – Іван Кувік
 
20 травня, м. Хуст, стадіон «Карпати», 400 глядачів, ясно і спека
 
«Оболонь» Хуст – «Бужора» Іршава –2:0 (1:0)
 
Голи: Хмура, 7, 75.
 
«Оболонь»: Володимир Гарастей, Михайло Алексик, Михайло Бучок, Володимир Попадинець (Анатолій Похилюк, 82), Василь Пилип, Микола Росоха (Роман-Юрій Воучок, 76), Владислав Хайнас (Василь Тодавчич, 89), Богдан Хмура, Анатолій Близнюк (Олександр Фляшко, 62), Павло Ковачик, Роберт Пилип (Тарас Форкавець, 87).
Запасні: Павло Тимчик, Владислав Бобіта, Олександр Галай, Василь Ізяник.
Тренер – Микола Буковецький.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Едуард Шкіря, Петро Попюрканич, Станіслав Кохан, Володимир Томич, Cергій Рубан (Володимир Завадка, 84), Юрій Глеба (Hазар Бобик, 58), Ярослав Горзов (Іван Довгінко, 72), Мирослав Мудра, Михайло Бізіля.
Запасні: Василь Маринець.
Тренер – Михайло Рацин.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1047 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: