Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Хуст" поступається вдома лідеру
17:21
"Хуст" поступається вдома лідеру
Єдиний гол на старті зустрічі від гостей перериває безпрограшну домашню серію хустян.

Непереможний лідер прибув на Закарпаття останнім клубом у всьому чемпіонаті України з футболу серед професіоналів, який все ще не втрачав очок у поточному сезоні. Втім, цього разу суперником Ниви був не лише ФК Хуст, а й дальність виїзду – ще ніколи після підвищення в класі бузівчани не виїжджали так далеко, та й загалом шість із семи матчів (крім виїзду до Звягеля) провели волею календаря на своєму полі.

Хустяни з 12 очками п’яті – і за наявної щільності навіть у матчі проти фаворита сезону змушені були грати тільки на перемогу. Що цікаво, наставник господарів Циткін (сам у минулому талановитий воротар) провів зміну на позиції №1 – досвідчений Леванідов після матчу зі Звягелем (1:1) вперше в сезоні залишився в запасі, а з перших хвилин з’явився Белименко. Досвід харків’янина обмежувався одним виходом на заміну на 10 хвилин.

І справді, господарі з перших хвилин пішли вперед. Брати Луціви вже в дебюті старалися пробивати по воротах Литвиненка, який не пропускає чотири з лишком матчів. Але знову зіграв свою роль високий клас гравців Ниви з Київщини. Під час подачі кутового від правого прапорця прекрасно зіграв Тименко, який висунувся на ближню стійку й головою підсік м’яча вздовж воріт. А там оборонець Анатолій Таран якось коліном підправив у сітку – 0:1. Третій гол при одному асисті для цього захисника в поточному чемпіонаті.

Перевага гостей залишалася відчутною: зокрема, подачу Сомова повинен був замикати Скляренко – позиція прямо в воротарському майданчику. В відповідь Станкович міг забивати, проте небезпечний епізод завершився лише кутовим. Мінімальний рахунок, здавалося, зберігав шанси для хустян на порятунок, та й в обороні вони більше сподобалися, ніж ні – Сомов був у подвійному оточенні й з великими труднощами з нього виходив. Але ні старання братів Луцівих і Станковича, ні заміни з виходом швидкісних гравців не допомогли ФК Хуст врятуватися від поразки.

Нива (Бузова) виграє восьмий матч поспіль. Це вам уже не жарти. Звягель зможе потіснити ФК Хуст із п’ятого місця, але для цього треба вигравати в Чайки на її полі, що дуже важко.


ФК Хуст – Нива (Бузова) – 0:1

Гол: Таран, 12

Хуст (стартовий склад): Белименко, Мердєєв, Іванов, Тихненко, Лесунов, Павлич, Вагін, Приходько, В.Луців, П.Луців, Станкович. Запасні: Леванідов, Фляшко, Повхан, Романенко, Стрілець, Боднарук, Нечосов, Андріца, М.Пилип, Р.Пилип, Мороз, Колчин. Головний тренер: Володимир Циткін.

Нива (стартовий склад): Литвиненко, Ярмак, Місюра, Скляренко, Таран, Турчанов, Миколаюк, Зуєвич, Скепський, Тименко, Сомов. Запасні: Тумко, Сокол, Загалевич, Захаревич, Головатенко, Семенець, Шаповал, Без’язичний Кот, Калінін. Головний тренер: Сергій Карпенко.

Джерело

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 267 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: