Головна » Усі публікації » у світі » "Хуст" продовжує переможню ходу
20:36
"Хуст" продовжує переможню ходу
Команда Володимира Циткіна продовжує боротьбу за прохідне друге місце.

Четверта команда в гостях у шостої, а між ними – прірва в 11 очок. Втім, за підбором гравців миколаївському Васту було б до снаги поборотися за вищі місця, якби не постійні травми провідних гравців (через які ті ж Сартіна та Ярчук пропустили чимало матчів у весняній частині сезону – і лише останній зміг вийти з перших хвилин цього разу). Хороша новина для команди за таких обставин – після провального старту Васт зумів набрати перші очки в 2023 році та забити перші м’ячі (перемога 2:0 над Металургом-2).

Втім, справжнє випробування для миколаївців – воно зараз. Річ у тім, що ФК Хуст – єдина в Другій лізі команда, яка не втрачала очок у цьому році. Результат успіхів – вихід вперше на друге місце. Втім, після вчорашніх перемог конкурентів за нинішньої щільності закарпатці відкинулися аж на четверту позицію, так що можна уявити їхню мотивацію на цей виїзд. Єдине, що заважало їм – це власні логістичні обставини. Із Хуста на Київщину – далека дорога, і, напевно, жодна інша команда не має настільки виснажливих і тривалих виїздів, як нинішній претендент на медалі.

Активніше почали номінальні господарі: в дебюті претендував на пенальті в боротьбі з Івановим Каранга, а коли Лісняк підключив через кілька хвилин на правому фланзі Ширяєва, той так викрутив лівою, що Бєліменко змушений був кидатися навперейми відразу двом суперникам.

А що ж хустяни? Витримавши стартовий натиск суперників, гості пересунули гру поближче до воріт Восконяна. Один лише Борисенко разів зо три пробивав здалеку, а ще в одному моменті гості претендували на пенальті – проте момент завершився офсайдом.

Відразу після перерви, напевно, найбільш небезпечний удар здалеку вдався молодому Ширяєву, проте й тут ворота хустян залишилися недоторканими. А от закарпатська команда вкотре довела свою бойовитість і винахідливість, тому що гол ФК Хуст витиснув з нічого. Борисенко прорвав правий фланг оборони Васту, проте його гострий простріл не знайшов завершення. Зате Станкович поборовся за м’яч і підключив Приходька, і Назар видав майстер-клас. Із правого флангу змістився, розвернувся і з лівої ноги пробив у ближній кут – 0:1. Це четверта результативна дія для півзахисника в цьому сезоні (по два голи та асисти).

Напевно, цей гол виявився переломним, тому що пізніше на рівному місці перепасовка воротаря та захисника Васту призвела до курйозного взяття їх воріт. Приходько та брати Луціви позбавили простору Волинця, який не виніс м’яча в поле, а відпасував на воротаря, ну а вже повз нього Борисенко проскочив і забив у порожні ворота – 0:2. Для Владислава це дебютний гол за нову команду, а в минулому турі він став героєм з двома асистами та причетністю до автогола суперників.

Чесно кажучи, Васт створив для закарпатців гідне суперництво, тож була певна справедливість у тому, що без голу він з поля не зійшов. Атаку, яку розганяли через лівий фланг Шкіндер, Березанський і Шмат, перетворив у гольову Гуменяк. Дмитро змістився в центр, пройшов одного, другого й чітко пробив повз воротаря – 1:2. Це п’ятий гол у сезоні для Дмитра, незважаючи на те, що він більше перебуває в ротації.

Набравши 28 очок, ФК Хуст обійшов ПФК Звягель і зрівнявся з Чайкою, причому змістив її з третього місця за рахунок додаткових показників (особисті зустрічі – 0:0, 2:1). Що ж стосується миколаївців, то вони лишаються сьомими. Після цього туру констатуємо, що Реал Фарма недосяжний для Васту.


Васт (Миколаїв) – ФК Хуст – 1:2

Голи: Гуменяк, 83 ‒ Приходько, 59, Борисенко, 68

Васт (стартовий склад): Восконян, Волинець, Шкіндер, Штирбу, Боровський, Березанський, Лісняк, Ярчук, Вітенко, Ширяєв, Каранга.
Запасні: Рудик, Сартіна, Душук, Змієвський, Бабенко, Колосков, Шмат, Толгаренко, Чорній, Крамаренко, Гуменяк, Студенко. 
Головний тренер: Ігор Єрмаков.

Хуст (стартовий склад): Бєліменко, Мердєєв, Іванов, Тихненко, Павлич, Вагін, Станкович, Приходько, Борисенко, П.Луців, В.Луців.
Запасні: Левченко, Фляшко, Боднарук, М.Пилип, Романенко, Стрілець, Колчін. 
Головний тренер: Володимир Циткін.

Джерело

 
Категорія: у світі | Переглядів: 334 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: