Головна » Усі публікації » у світі » Хустська "Оболонь" зіграє на футбольному Євро серед горян в Альпах (ФОТО, ВІДЕО)
23:11
Хустська "Оболонь" зіграє на футбольному Євро серед горян в Альпах (ФОТО, ВІДЕО)
Найбільш божевільні футбольні змагання, які ви колись бачили, проходять в Альпах.

Хустська "Bergdorf-EM-2016" - футбольний чемпіонат Європи, який проходить в Альпах. Ці незвичні змагання пройдуть з 2-го по 5-е червня на гірськолижному курорті Морзін-Аворіаз у французьких Альпах. Ці змагання стануть третіми і в них візьмуть участь 12 команд зі Швейцарії, Франції, України та інших країн. 

Команди грають на меншому від стандартного поля, грають команди 7 на 7. Зазначимо, що всі команди, які беруть участь у чемпіонаті Європи серед горян, є аматорськими.
 
У грудні минулого року відбулось жеребкування, за результатами якого хустяни потрапили у групу з французами, австрійцями та іспанцями. Інші дві групи складають: група 2 – Швейцарія, Італія, Чехія та Бельгія; група 3 – Англія, Німеччина, Швеція та Росія.

Піднятися на місце проведення матчів можна тільки на фунікулері. Почесними гостями турніру будуть екс-тренери збірної Франції Еме Жаке і Жак Сантіні.
 
- У 2012 році хустяни вже грали на подібному поєдинку в Австрії. Тоді нам допомагав президент компанії «АВЕ» Гельмут Бюргер, українців у вишиванках він щиро підтримував. Наразі організацією поїздки займається Йосип Браєр, президент футбольного клубу «Оболонь». До речі, до цієї події ми готуємося вже більше, ніж півроку, проведено чималу роботу, закуплено нові форми, спортивні костюми, взуття гравцям, плащі для уболівальників, – розповідає Хустський міський голова Володимир Кащук. – Генеральний консул Угорщини в Берегові Андре Саліпські допоміг нам із отриманням віз.
 
Передісторія цього турніру наступна. У 2007 році у швейцарське гірське село Гшпон на вертольоті прилітав Зепп Блаттер. Напередодні домашнього Чемпіонату Європи швейцарський чиновник був зацікавлений в проведенні першого високогірного міжнародного турніру з футболу. Цю ідею висунули місцеві футбольні функціонери. Блаттер був вражений побаченим і пообіцяв допомогти альпійським горянам з полем і з проведенням турніру.
 
Таким чином, село Гшпон в 2007 прийняло перший міжнародний турнір серед високогірних команд і привернув увагу до проблем жителів Альп, охочих грати в футбол нарівні з усіма. Швейцарці знайшли собі в суперники колег з Іспанії, Італії, Німеччини, Швеції, Австрії, Нідерландів та Австрії. Виявилося, що в багатьох європейських країнах є схожі клуби. На цьому турнірі всі учасники виступали під прапорами своїх країн. Збірна Швейцарії майже повністю була складена з гравців «Гшпона».
 
Сюди приїхали вболівальники з різних країн. Доброзичлива атмосфера і приголомшливі пейзажі альпійських гір подарували всім на пам'ять приємні хвилини і веселі футбольні матчі, а перемогли, як завжди, іспанці. Представники іспанського високогірного футбольного клубу ZumaGH. Швейцарці вийшли зі своєї групи, але в півфіналі у впертій боротьбі програли шведам 0:1. У втішному фіналі проти французів в більш веселій грі господарі здобули перемогу з рахунком 6:5

Bergdorf-EM 2008 визнано успішним заходом і турнір отримав продовження в 2012 році. Пройшов в Австрії в містечку Варгайн на висоті близько 1000 метрів над рівнем моря. Знову виграли іспанці, а слова Блаттера не розійшлися з ділом. Екскаватори та інша робоча техніка незабаром загули в альпійських висотах. Раніше місцеві футболісти під час гри були змушені робити поправку на нахил, через якого м'яч весь час скочувався в бік схилу..

Більше про історію гірського футбольного клубу «Гшпон» читайте тут.
 

Наші суперники

SC Морзіна Vallee D'AULPS

Село Морзін розташоване в самому серці Альп між Женевським озером на півночі, Монблан на півдні і швейцарського кордону, всього в декількох кілометрах. У самому серці гір і лісів ми знаходимо хороше життя і справжнє зачарування гірського села, що не втратило свого савойської характеру.

Спортивний клуб Морзін Долина Альп був заснований в 1952 році, і включає в себе 300 членів і 18 команд. Клуб відомий як один з найдинамічніших і сформований у Верхній Савойї. Серед багатьох проектів, клуб отримав дозвіл ФФФ на відкриття "футбольної школи" в 2013 році і в 2014 році відкрив коледж футбольний клас для дітей у віці від 11 до 14 років. Спортивний клуб Морзін Долина Альп також є партнером професійного клубу Евіан (2 ліга).
 
ФК Алам

Іспанія представлена командою із села Алама-де-Альмерія, що розташоване на околиці Сьєрра-Невада, всього в 8 км від Альборан моря на півдні. Гора Муласен з видом на село досягає 3478 метрів над рівнем моря. З римських часів, частина економіки села обертається навколо використання термальних джерел.
 
Клуб був створений в 1986 році і має 235 членів. Іспанія двічі ставала чемпіоном Європи гірських сіл в 2008 і 2012 роках, але це перший раз, коли Алама-де-Альмерія представлятиме свою країну на цьому конкурсі.

ФК Клайнарль

Клайнарль розташований в районі Понгау всього в 50 хвилинах їзди від Зальцбурга, в рідному місті Моцарта. Клайнарль є одним з найвідоміших сіл для походів в Австрії. Озеро Ягер є популярним місцем відпочинку туристів, розташований всього в 4 кілометрах від села. У зимовий час, шанувальники активного відпочинку їдуть в Абсолют Парк. Це мульти-модуль сноупарк, який збирає багатьох фрістайлерів і сноубордистів. Після катання на лижах, туристи можуть відкрити для себе святкову атмосферу села в міських пабах, ресторанах і шале.

ФК Клайнарль існує з 1998 року і був підвищений до першого дивізіону в 2011 році. Команда брала участь в Гірському Євро в 2008 році в Гшпоні (Швейцарія) і, звичайно, в кубку 2012 в Клайнарль як організатор.
 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з місцепроведення турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: у світі | Переглядів: 1543 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: