Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Київське дербі за «ДЮСШ-15»
00:23
Київське дербі за «ДЮСШ-15»
У фіналі турніра на честь Андрія Гаваші зустрічалися дві київські команди.

У фіналі турніра на честь Андрія Гаваші зустрічалися дві київські команди.

Тим часом інші учасники змагань цієї вікової групи, а також команди U-15, які раніше закінчили свої ігри, спостерігали за ходом зустрічі з трибун. І їм було, на що подивитися: динамівці на перших хвилинах провели кілька стрімких атак. Спочатку Зубков пройшов по лівому флангу, на швидкості обіграв суперника, та після удара Ярмоленка м’яч на кілька сантиметрів розминувся із ближньою штангою. А згодом після чергового навісу з правого флангу у складній ситуації вдалося дотягнутися до м’яча Зубкову та переправити його у площину воріт – воротар на місці. Знову головою замикав передачу Зубков – м’яч опустився на сітку зверху. Кілька разів непогано пробивав головою після подач від кутової позначки Мазур – вище воріт. Як видно, наша команда володіла ініціативою, мала як територіальну перевагу, так і за створеними моментами. Та ні ці можливості, ні моменти, які пізніше були у Ібадова та Ярмоленка не призводили до взяття воріт.

У перерві глядачі змогли насолодитися виступом творчого колективу Ужгорода, а одразу після цього відбулося нагородження подяками ветеранів, які грали разом з видатним закарпатцем Андрієм Гаваші. Серед них був і багаторічний капітан «Динамо» Василь Турянчик. Призи отримали і представники ЗМІ, які активно висвітлювали турнір на честь А. Гаваші. Було відзначено подяками за підготовку полів та допомогу в організації і проведення турніра тих, хто активно цим займався.

Тим часом у перерві динамівські тренери провели всього одну заміну, також Ярмоленко з флангу півзахисту змістився у центр захисту. А Минда, який з’явився на полі, ледь не став автором першого голу у матчі, коли замикав ближню штангу, але якимось дивом м’яч знову опинився у воротаря. Після цього спрацювало відоме футбольне правило, згідно якому динамівці пропустили. Нападник київської ДЮСШ вийшов сам на сам із воротарем, Санжаревський порушив правила, за що отримав вилучення, а його команда – пенальті у свої ворота. Одиннадцятиметровий удар чітко реалізував №18. Та навіть у меншості підопічні Дмитруліна та Яшкіна продовжували атакувати.

Як Терещенко не влучив у площину воріт, коли головою перекидав воротаря, просто неймовірно. Ярмоленко чудовим діагональним пасом знайшов Минду, вивівши того на вільний простір, та він зміг заробити лише кутовий. А після подачі від кутової позначки час було говорити про фатальне невезіння, коли захисники якимось дивом винесли м’яч, який мав опинятися у сітці. Не зрозуміло, чому невпевнено завершував атаку Терещенко, знаходячись на перспективній позиції. Відзначимо, що останні 15 хвилин матчу наша команда грала у три захисники, зосередившись на чужих воротах. Але зрівняти рахунок так і не вдалося. Тож, у підсумку, «Динамо» U-17 на першому міжнародному турнірі Гаваші посіло другу сходинку.

Завершилися змагання урочистою церемонією нагородження переможців та учасників. Голова Закарпатської обласної федерації футболу Михайло Ланьо, перш за все, вручив почесну грамоту та орден за заслуги винуватцю свята Андрію Гаваші. Потім вони разом з головою Федерації футболу Ужгорода Віктором Качуром та іншими почесними гостями нагородили безпосередніх учасників турніру.

В обох вікових групах оргкомітетом було визначено кращих гравців. Серед динамівців найкращим голкіпером U-15 став Дмитро Косяков, найкращим бомбардиром було визнано Вадима Мащенка, найкращий гравець – Євген Ісаєнко. А у віковій групі U-17 найкращим захисником став Владислав Дубинчак.

- По-перше, не вистачило серйозного ставлення до гри - до початку матчу поєдинок ніхто не виграє, - не приховував свого незадоволення Артем Яшкін. - Якщо чесно, це просто розслабленість та недооцінка суперника. Багато футболістів зіграли не в свою силу. Те, що результатом ми незадоволені, це однозначно. Що стосується гри, вона, начебто була непоганою. Це буде уроком хлопцям, що потрібно грати на перемогу в кожному поєдинку. Якщо турнір стане традиційним, ми б із задоволенням їздили сюди, адже це чудова підготовка до чемпіонату України - краще брати участь в турнірі, ніж просто тренуватися. Після повернення до Києва у хлопців буде день-два вихідних, а потім поновляться тренування, будемо готуватися в робочому режимі.

- Ми виходили на поле грати в свою гру, створили багато моментів, просто не вдалося їх реалізувати, замість цього самі пропустили прикрий гол, якого ніщо не віщувало, - вважає воротар Вадим Санжаревський. - Напевно, підвела реалізація і трохи не вистачило удачі. У моменті з вилученням гравець прокинув м'яч, я відчував, що стелитися не потрібно, хотів спласуватися, він пробіг повз мене. Можливо, я його і зачепив, але мені здалося, що він сам в мене врізався. Але навіть після того, як ми залишилися в меншості, в нашій грі нічого не помінялося. Все одно більше пресингували, але суперник всією командою став біля своїх воріт, і ми не змогли відігратися. Грали добре, звичайно, хотіли перемогти. Але що поробиш, будемо далі працювати.

- Думаю, по грі було видно, що ми були сильнішими і виглядали значно краще, - оцінив поєдинок найкращий захисник турніру Владислав Дубинчак. - Не вийшло використати моменти, підвела реалізація, і так вийшло, що пропустили. Такі матчі дуже прикро програвати. В цілому, на турнірі, вважаю, наша команда показала хорошу гру, не рахуючи зустріч з угорцями. Та й я, якщо отримав приз найкращому захиснику, значить, зіграв непогано. Думаю, під час підготовки до чемпіонату краще брати участь в таких турнірах, грати, отримувати досвід, ніж проводити звичайні тренування.


Турнір на честь А. Гаваші (U-17). Фінал

23.08.2014 р. Ужгород, стадіон «Спартак», 300 глядачів

«Динамо» – ДЮСШ-15 (Київ) – 0:1 (0:0)

«Динамо»: 30. Санжаревський, 8. Бабан (21. Радченко, 73), 3. Єдинак (2. Минда, 41), 16. Мазур, 4. Дубинчак, 11. Ібадов (17. Корчебний, 64), 15. Козак, 5. Смирний (1. Кобель, 58), 7. Ярмоленко, 13. Апостолюк (20. Винниченко, 54), 14. Зубков (22. Терещенко, 64).

Голи: №18 (58, пен.)

Вилучений: Санжаревський (57).

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.


Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1191 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: