Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Клубні підсумки першої частини чемпіонату Берегівського району
11:01
Клубні підсумки першої частини чемпіонату Берегівського району
Перша частина чемпіонату Берегівщини вже позаду, тож можна проаналізувати виступи команд та їх перспективи.

Клубні підсумки першої частини чемпіонату Берегівського району
ФК «Запсонь»
Президент клубу – Ференц Буда
Тренер команди – Ференц Бочкої
 
Вищезазначений постійний учасник районних змагань в останні роки регулярно знаходиться у верхній частині турнірної таблиці. За словами президента клубу, колектив має серйозні фінансові проблеми. Місцева влада ігнорує розвиток футболу в селі, покликаючись на економічні труднощі й опікується важливішими сферами, які потребують підтримки насамперед. Саме з цієї причини керівництво ФК прийняло рішення відмовитись від участі в Кубку федерації й не змогло заявити команду в турнірі юнацьких колективів до Дня молоді та Дня Конституції України. Клуб утримують кілька ентузіастів, які докладають максимум зусиль, щоб славні традиції місцевого футболу мали продовження.
 
Після завершення першої частини чемпіонату дорослий колектив «Запсоні» йде лідером, маючи в активі 14 очок. У чотирьох іграх команда перемогла, дві зустрічі звела внічию й отримала одну поразку. Футболісти вищевказаного ФК забили у ворота суперника 21 гол, пропустили у власні 14. Найбільша перемога – 5:2 – над ФК «Перехрестя», а єдина поразка – від «Вилока» – 3:4.
 
Значно гірші показники в команди юнаків: в активі лише 1 очко. Також не втішна в них різниця забитих та пропущених м’ячів: -16. Займаючись проблемами головної команди, випустили з поля зору проблему саме юнацького футболу в селі. Але це питання на порядку денному керівництва клубу й потроху вирішується. Зараз, у міжсезоння, з дублерами займатиметься новий тренер – Бейло Калі, який раніше опікувався футболом у Попові.
 
 
ФК «Кідьош»
Президент – Бейло Дерцені
Тренери – Чобо Чотловш, Отілло Товт
 
Про цей колектив останніми роками писалося багато. І для цього були причини. Адже команда виступає у змаганнях тільки восьмий сезон. За вказаний період багато зроблено. Особливо приємно вражає інфраструктура, яка є чи не найкращою в районі. І ще один позитив у колективі – його стабільність виступів у всіх змаганнях із футболу районного штибу. Жодні труднощі не лякають. Існує бажання – з’являється результат. На відміну від більшості місцевих населених пунктів, у Кідьоші мала кількість населення, але це не стоїть на заваді розвитку футболу. Більше того, слугує прикладом для більших населених пунктів із футбольними історією й традиціями. Окрім участі в районних змаганнях, місцеві ентузіасти регулярно організовують різноманітні товариські ігри, зокрема й міжнародні.
 
12167551 1011096602263371 617639877 n
















 
У першій частині чемпіонату команда провела 7 ігор: 4 перемоги, 1 нічия та 2 поразки. Забито 22 голи, пропущено 15. Набрано 13 очок. У підсумку –друге місце в турнірній таблиці. Найбільші перемоги команда отримала над ФК «Перехрестя» (6:2) та ФК «Батьово» (4:0). Найбільша поразка на виїзді – від «Перехрестя» – 2:5.
 
Що стосується юнаків, то результати теж непогані. Із року в рік, маючи кадрові проблеми, тренер Отілло Товт знаходить вихід зі складного становища. Як наслідок, юнаки Кідьоша завжди змагаються за призові місця. Цього сезону до прикладу, як і дорослі, посідають друге місце в чемпіонаті. До того ж стали срібними призерами юнацького турніру, присвяченого Дню молоді та Дню Конституції України.
 
 
ФК "Болаж" Вилок
Президент – Юлій Балаж
Віце – президент – Іштван Ковач
Тренери – Жолт Кордош, Іван Бровді, Йосип Горват
 
Серед всіх учасників цьогорічного чемпіонату Берегівського району з футболу, футбол Вилока має найдовшу історію. Справа в тому, що футбольна команда у селищі була ще в період Чехословаччини. ШЕ «Тісоуйлок» успішно виступав у змаганнях 20 – 30 років минулого століття. А в радянський період, в чемпіонатах та першостях Закарпаття успішно функціонували футбольні клуби «ДОК» та «Взуттєвик».
 
Досвід виступів у чемпіонаті Берегівського району з футболу команда з Виноградівщини вже має, адже на початку 2000 – х вони кілька років змагалися саме в Берегівському чемпіонаті. Останні роки, команда Вилока була фаворитом змагань у Виноградівському районі і неодноразово завойовувала золото чемпіонату. В селищі хороша футбольна інфраструктура, стадіон з критими трибунами. В підтрибунних приміщеннях в доброму стані роздягальні з холодною та теплою водою. В непоганому стані футбольний газон. То для футболістів, створені всі належні умови для підготовки і проведення ігор чемпіонату.
 
18 05 20 kigyos ujlak 4 203

















 
Але керівництво клубу, на досягнутому зупинятися не хоче. За словами селищного голови Іштвана Ковача, мають намір створти дитячо – юнацький футбольний клуб. Для цього в селищі є всі умови. Тому, на порядку денному стоїть питання розвитку дитячо – юнацького футболу, що згодом дасть свої позитивні результати.
 
У команді є хороші виконавці у всіх лініях. Була проблема на позиції воротаря, але вона вже вирішена. В колектив успішно влився Крістіан Зан, який і стоятиме на останньому рубежі. В цьогорічному чемпіонаті, перед командою стоять високі завдання, перемагати в кожній грі і кожному турнірі. З 7 проведених ігор в чемпіонаті команда здобула 4 перемоги, одну гру звела в нічию та у 2 отримала поразку. Різниця забитих та пропущених голів 20:19. Маючи в активі 13 очок команда посідаю третє місце в чемпіонаті. Але на думку керівництва клубу до кінця сезону результати покращаться. Найбільші перемоги в чемпіонаті команда отримала над ФК «Берегуйфолу» 6:4, та ФК «Перехрестя» 4:2. Найбільша поразка на виїзді в Кідьоші 2:4.
 
Юнаки Вилока не можуть похвалитися результатом. Команда має в своєму активі всього 4 очки з одною перемогою та нічиєю. Безперечно це не той результат який влаштовує керівництво команди, тому в міжсезоння мають намір попрацювати над цією проблемою.
 
 
ФК «Батьово»
Президент – Дмитро Тараненко
Віце – президент – Василь Гацько
Тренер – Ігорь Чернік
 
Коли в країні складна соціально – економічна ситуація, футбол починає занепадати. На порядку денному стоять справи важливіші. І це є нормально. В таких випадках, футбол тримається на особистостях. Особистостях, які люблять футбол, а не себе у футболі.
 
В Батьові футбольна історія налічує не одно десятиліття. Були підйоми та спади. Свого часу, в селищі успішно функціонували два футбольні колективи. «Локомотив» грав в обласних змаганнях, а «Колос» у районних. Була і роздягальня, яка по тим часам відповідала всім вимогам аматорського футболу. Але в останні десятиріччя селищний футбол кульгав. Не було стабільності виступів в районних змаганнях. А про обласні й годі говорити. Роздягальня з трибунами була знесена, а замість неї поставили два вагони запозичених мабуть у будівельників.
 
web 06


















 
 
З приходом головою селищної ради Дмитра Тараненка, ситуація почала покращуватися. Молодий селищний голова зібрав актив, депутатський корпус і разом з іншими проблемами селища розпочав вирішувати питання молоді та дозвілля мешканців. Результати помітні. Що цікаво, на відміну від більшості футбольних функціонерів, Дмитро Олександрович підійшов до питання по іншому. Він не став шукати легких шляхів, коли завдяки коштам створюється колектив з заїзжих футболістів. Обрав шлях складніший, почав працювати на перспективу. Найперше запросив на тренерський місток професіонала, який добре розуміється на футболі. Який не тільки займається селекцією, а проводить повноцінні тренування, з метою побудови сильної і стабільної команди. Нині глядачі, що відвідують ігри за участю Батьова, вже помічають позитивні зміни у грі команди, яка демонструє привабливий і тактично грамотний футбол. В селищі створено дитячо – юнацький футбольний клуб в якому займається близько вісімдесяти дітей різного віку. І нарешті інфраструктура. За неповні три місяці побудована сучасна роздягальня, яка вражає кожного хто переступив її поріг. Там є все для футболістів. Такими умовами мало хто може похвалитись і серед команд вищого дивізіону чемпіонату області. І це в той час, коли з року в рік з футбольної карти району команди зникають одна за одною. Приємно, що селищний голова любить футбол.
 
- Звичайно я люблю футбол. – Говорить Дмитро Тараненко. - Але не це головне. Я селищний голова, мене обрали мешканці селища то зобов’язаний разом з іншими проблемами, також вирішувати проблему розвитку спорту, проблеми молоді та дозвілля односельців на які є попит у населення.
batyu
За його словами, найближчим часом на стадіоні буде побудована нова трибуна, буде проведено реконструкцію футбольного газону.
 
Нині під час футбольних ігор на стадіоні селища в перервах відбувається концертна програма за участю місцевих талантів керівником яких є Анастасія Плужник. Як говориться все для людей.
 
В цьогорічному чемпіонаті ФК «Батьово» до 5 – го туру мав стовідсотковий результат. Після мали невтішні результати на виїздах. Першу сходинку турнірної таблиці команда очолювала до останнього туру. Правда щільність турнірної таблиці така, що останній програш команду відкинув на четверте місце. В семи іграх команда отримала 4 перемоги і зазнала трьох поразок. Співвідношення забитих та пропущених 18:13. Але вся боротьба в чемпіонаті попереду.
 
- Звичайно ми ставимо високі завдання, - говорить Дмитро Тараненко. – Але якщо ми їх не досягнемо то не станемо з того робити трагедії. В чемпіонаті грають сильні команди і результат може бути не в нашу користь. Головне, що ми на правильному шляху, який обов’язково згодом нам принесе потрібний результат.
 
Що до гри юнаків, то вони від гри до гри прогресують. Після першої частини чемпіонату, юнаки Батьова ділять з Кідьошом друге та третє місце в турнірній таблиці маючи однакову кількість очок.
 
 
ФК «Перехрестя»
Президент – Золтан Гейдер
Тренери – Антал Янкі, Янош Горват
 
ФК «Перехрестя», який представляє в чемпіонаті Берегівського району з футболу Виноградівщину, дебютант змагань на Берегівщині. В цьому маленькому селі, футболу не було тридцять років. Чотири роки назад, зусиллями місцевих ентузіастів команду відродили. Але відразу виникла проблема, відсутність стадіону. Довелося розпочинати з нуля. Віднайшли площу, на якій розпочали встановлювати межі футбольного поля. Але питання інфраструктури вирішується поступово. Наразі розпочато будівництво роздягальні. Встановлено фундамент.
 
Для берегівського вболівальника, ФК «Перехрестя» темна конячка. Але за чотири роки існування, команда у Виноградівському районі зуміла перемогти в Зимовому Кубку та стати срібним призером в регулярному чемпіонаті. А юнаки взагалі були чемпіонами Виноградівського району останніх двох сезонів. Основна команда, минулого року спробувала свої сили в Лізі чемпіонів Закарпаття.

Coat of Arms of Tiszakeres

В новому сезоні, команда розпочала свої виступи в чемпіонаті Берегівського району. Дебют видався не вдалим. Розгромна поразка в Кідьоші 2:6. Згодом колектив почав набирати обертів. В семи іграх чемпіонату команда має 2 перемоги, та чотири поразки. Маючи в активі 6 очок посідає 5 місце турнірної таблиці. Найбільші перемоги команда отримала вдома над ФК «Берегуйфолу» 4:1 та ФК «Кідьош» 5:2. Найбільші поразки на виїзді в Кідьоші 2:6, та в Батьові 1:6. За словами тренера Антала Янкі, у команди не має стабільності у зв’язку з постійною міграцією футболістів на заробітки. Але на другу частину чемпіонату команда матиме стабільний склад.
 
На відміну від дорослих, юнаки вражають своєю стабільністю. Що цікаво у них стовідсотковий результат – у всіх іграх отримали перемоги. І як не дивно не пропустили у власні ворота жодного голу. Саме юнаки ФК «Перехрестя» є головними фаворитами на золото чемпіонату. До того, свою перевагу над іншими командами вони довели на юнацькому турнірі присвяченому Дню Молоді та Дню Конституції України у Батьові. Мало що завоювали перше місце, але що цікаво знову не пропустили у власні ворота.
 
То ж резерв у ФК «Перехрестя» більш ніж хороший. Є сподівання, що молодь яка поповнить склад з наступного року підсилить основу.
 
 
ФК «Берегуйфолу»
Президент – Шандор Молнар
Тренери – Адам Пушкаш, Бейло Пушкаш
 
Команда з Берегуйфолу, регулярно виступала в районних змаганнях до початку 90 – х років минулого століття. В обласних змаганнях участі ніколи не брала. Хоча село завжди мало хороших футболістів, але вони як правило виступали за команду з Великих Берегів, яка виступала в першості області. Майже 20 років футбол у Берегуйфолу був відсутній і тільки в 2010 році, за ініціативи Бейло Пушкаша в чергове зявилася команда, яка до 2012 року виступала в нижчій лізі районного чемпіонату. І знову пауза на 5 років. Напередодні сезону 2018 року колектив взяв участь в зимовій першості району. Ініціаторами створення команди стали Шандор Молнар та Бертолон Товт.
 
Команда заявилася і на регулярний чемпіонат. Перші тури колектив виступав на виїзді, так як футбольне поле села не відповідало елементарним вимогам змагань. За місяць газон футбольного поля був приведений до ладу. Але якщо говорити про інфраструктуру, то вона чи не найгірша між всіма учасниками цьогорічних змагань. Крім футбольного поля, є кілька лавок і деревяна вбиральня. Про роздягальню мова не йде, вона відсутня. За словами керівників команди, питання покращення інфраструктури стоїть на порядку денному. Місцева влада від питань розвитку футболу усунулася. Від неї допомогу команді годі очікувати. Посприяти і надати матеріальну допомогу в покращенні інфраструктури обіцяв лідер сільського осередку КМКС. Але поки це тільки обіцянка, до конкретних дій справа поки що не доходить. Окрім інфраструктури команда має і інші матеріальні труднощі, які унеможливлюють виступ у районних змаганнях юнаків. Так, створити команду юнаків можливість є, але виникла проблема транспортування юнаків до місця змагань. До того ж ФК «Берегуйфолу» у зв’язку з матеріальними труднощами не взяла участь у «Кубку Федерації». Команда утримується за рахунок місцевих меценатів не байдужих до розвитку футболу у селі. Але цього, на всі потреби не вистачає.
 
37553622 2136015069980614 6824648938230906880 n
















 
Зараз у міжсезоння, вивчається питання участі колектива у Кубку району «Берег – Фест». За інформацією керівників команди, це питання вирішиться позитивно і вони зможуть виступити в престижному турнірі.
 
В чемпіонаті району команда зіграла 7 ігор в яких отримала 1 перемогу і програла в 6 іграх. Єдину перемогу команда отримала над ФК «Батьово» 3:2, який на той час очолював турнірну таблицю чемпіонату. Найбільша поразка 1:4 в Перехресті. Різниця забитих та пропущених 16:27. В кожній грі команда дає бій супернику, але в колективі багато молоді і відсутність досвіду виступів у змаганнях не приносить бажаного результату.
 
- Відсутність бажаного результату нас не лякає. Команда молода, багато футболістів могли б виступати і в юнацьких змаганнях, бракує досвіду. Головне, що у футболістів є бажання грати і це вони доводять на футбольному полі. Досвід – справа наживна і позитивний результат справа часу. Переконаний, що в другій частині чемпіонату ми зможемо це довести. – Сказав один з тренерів Бейло Пушкаша.
 
Федерація футболу Берегівщини
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 600 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: