Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Команда з Кам’янського дотискає "Шахтар"
21:07
Команда з Кам’янського дотискає "Шахтар"
Про одне з головних протистоянь Відкритої зимової першості Іршавського району читайте далі.

Команда з Кам’янського дотискає
У цьому матчі зустрічались дві кращі команди останнього літнього чемпіонату, тому обом колективам було що доводити своїм фанам. Футболістам з Ільниці доведеться постійно підтверджувати свій статус чемпіона району, а от «Колос» прагнутиме щоразу довести невипадковість свого нещодавнього виходу до фіналу одного з найпрестижніших обласних футбольних змагань Закарпаття – Ліги районних чемпіонів.
 
Якщо сказати, що старт був приголомшливим для ультрас гірників, то це означатиме нічого не сказати. Мабуть перша атака «колоскових» правим флангом за участю Шпака та Нестеренка завершилась прострілом Олександра в центр, в район лінії штрафного майданчика. Там першим на м’ячі опинився Руслан Максим і пробив під поперечину. Волошин стрибав, та не дістав – 1:0.
 
Номінальні господарі намагались йти вперед, та наражались на швидкі переходи від оборони до атаки від опонентів. Так, через десять хвилин після першої зміни рахунку він міг змінитись вдруге. Не менш якісну прострільну передачу від Нестеренка з того ж флангу, що й попереднього разу, на дальній стійці влучним пострілом у ближній кут замкнув Буряк. Та за мить до того, як м’яч опинився в сітці, лайнсмен Іван Попович підняв прапорець і зафіксував у Івана положення поза грою. Після аналогічного інтервалу новий наступ по центру зі зміщенням до лівого флавнгу завершився тим, що Бровдій розстрілював Волошина. Далі м’яч рикошетом повернувся до його партнерів, яким вдалось перевести його правіше й Шпак вколотив його в сітку – 2:0. Через хвилину за наслідками атаки лівим флангом від «Шахтаря» арбітр призначив пенальті. Гуленко пробивав у ті ж ворота, що й тиждень тому намагався з позначки те саме зробити плеймейкер Кам’янського Симканич, та Романа спіткала «важка доля Василя на селі». Після такого «дублю» цю браму цілком можна було б перейменувати у «ворота Симканича- Гуленка».
 
На 32-й хвилині нова атака помаранчево-чорних тим же краєм зі зміщенням до центру за участю Даниїла Марковція, Скраля, Олашина та Томича завершилась порушенням правил проти останнього з них у 35-ти метрах від воріт. Олашин з позначки пробив низом поруч із дальньою лівою стійкою. Та останню нагоду забити в першому таймі мали на 35-й хвилині їх опоненти, коли на влучний постріл із середньої відстані в правий кут зреагував Волошин.
 
На старті другого тайму шокову терапію від своїх улюбленців отримали вже фани «Колоса». Розслабленістю опонентів скористався Ломага, який прорвався по правому флангу й прострілив на ближній край штрафного майданчика на Марковція, а Даниїл підкорегував м’яч під дальню стійку – 1:2. Через три хвилини атака в протилежний бік по центру завершилась порушенням правил проти Шпака. Бровдій зі штрафного пробивав точно в лівий кут, та Гуленко кинувся під його гармату й м’яч рикошетом від нього відлетів за межі поля на вкидання з ауту. На 54-й хвилині Буряк віддав по лівому флангу на хід Бровдію, а Іван промчав майже до кутового прапорця й прострілив у центр на Симканича. Василь з лету з 18-ти метрів ефектно влучив у рамку, та Волошин був готовий до такого перебігу й зреагував.
 
За мить атака у відповідь. Скраль скинув під удар Остафійчуку. Після удару Віталія Лендєл відбив і з другої спроби забрав м’яча до рук. Та останні нагоди за наслідками двох контратак, щоб змінити рахунок були на 70-й хвилині були у гравців «Колоса». Спочатку підступний простріл із правого флангу від Калинича спровокував зрізання захисником м’яча в бік своїх воріт. Воротар «Шахтаря» зумів перегрупуватись і зреагувати на таку підступність. За мить Крачковський пробив із дуже вигідної позиції з 10-ти метрів поруч із правою стійкою.
 
Незважаючи на трохи різні показники в графі очок, обидва колективи пройшли до чвертьфіналу. «Колос» на правах одного з головних фаворитів цього турніру екзаменуватиме на міцність «Будівельник» із Приборжавського. А от керівництву «Шахтаря» слід добре попрацювати перед двобоєм із іншим фаворитом цих змагань «Заріччям», бо поки що в діях гравців досить помітна відсутність у тренерському штабі Володимира Савка, який у минулому році привів команду до чемпіонства. Іншим фактором, який, як на мене, впливає на гру колективу є зміна поколінь, що поступово відбувається в Ільниці. Колишні юнаки стукають в основу команди й цей фактор може бути більш позитивним тільки при правильно поставленій роботі тренерського штабу.
 
 
Арбітр – Іван Біров
Асистенти – Іван Попик та Іван Попович
 
12 березня, село Лоза, стадіон «Колос», +7 градусів, хмарно з проясненнями, 250 глядачів
 
«Шахтар» Ільниця – «Колос» Камянське – 1:2 (0:2)
 
Голи: Даниїл Марковцій, 38 – Руслан Максим, 2, Іван Шпак, 22
 
«Шахтар»: Владислав Волошин, Віталій Матіко, Едуард Шкіря, Сергій Зихор, Олександр Безега, Роман Гуленко, Володимир Томич, Мирослав Ломага, Василь Олашин, Яромир Скраль, Даниїл Марковцій.
Запасні: Віталій Остафійчук, Василь Марковцій, Юрій Павлище, Герман Сочка.
Тренер – Роман Гуленко, Президент – Богдан Фозекош.
 
«Колос»: Василь Лендєл, Михайло Лобацевич, Руслан Максим, Василь Іванич, Іван Бровдій, Василь Симканич, Олександр Нестеренко, Іван Буряк, Василь Штефаньо, Василь Калинич, Іван Шпак.
Запасні: Василь Кобаль, Сергій Крачковський, Віктор Сіка.
Тренер – Василь Чегіль, Президент – Іван Хила.

На 24-й хвилині Гуленко («Шахтар») не реалізував пенальті – мимо воріт.
Євген СВИЩО
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться Вконтакте.
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1016 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: