Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Кому потрібна була "качка"
10:30
Кому потрібна була "качка"
Екскапітан львівських “Карпат”, про смерть якого помилково оголосили торік, відзначив 85 уродини.

Кому потрібна була
У мережу Інтернету ще 22 лютого 2022 року Асоціація футболу Львівщини запустила «качку», що  «Сумна звістка прийшла з міста Лева – не стало колишнього капітана "зелено-білих" Івана Диковця.

У понеділок, 28 лютого, на 85-му році життя відійшов у вічність колишній нападник і капітан львівських «Карпат» Іван Диковець, повідомляє Львівська асоціація футболу на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook».

Чернівецька асоціація футболу теж передрукувала цю інформацію: «Колишній гравець топових українських команд "Динамо", "Шахтаря" та "Карпат" Іван Диковець помер у Львові. Про це пише сайт Футбол Україна, передає Depo. Львів. 

"28 лютого на 85-му році життя відійшов у вічність колишній нападник і капітан львівських "Карпат" Іван Диковець, який стояв біля витоків "зелено-білого" футбольного клубу з міста Лева", – йдеться у повідомленні.

У 1963-1967 роках Іван Диковець провів за "карпатівців" 133 поєдинки, у турнірах забив 15 голів. За даними фахівців, він був чи не найбільш "швидкісний" гравець "зелено-білих".

"Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Івана Васильовича з приводу важкої й непоправної втрати", — йдеться у заяві Львівської асоціації футболу».

Словом аналогічні інформації–«качки» запустили і Київ, Донецьк, Ужгород тощо. Та буквально місяць тому з’ясувалося, що І. Диковець живий і перебуває в Ужгородській міській багатопрофільній клінічній лікарні Ужгородської міської ради. До таких інформацій потрібно відноситися дуже принципово і ретельно, словом, за принципом: «Сім разів відміряй, а один раз відріж». Я зателефонував до багатьох ветеранів футболу з Ужгорода з яким останні роки підтримував зв’язок Іван Диковець. І кожен мені сказав, що він гроші на похорон здав, але на ньому не був. Скажімо, колишньому футболісту й тренеру ужгородської команди майстрів С. Ф. Войтку про смерть Диковця розповів Т. Й. Пфайфер. Про цю сумну звістку від Томаша Йосифовича дізналися й інші, але чому ніхто на похороні так і не був. Скажу відверто, коли такі знані гравці, як Диковець відходять у вічність, Асоціації футболу Закарпаття та Ужгорода докладають максимум зусиль, щоб похорон такої Людини пройшов організовано і з почестями.

Я переглянув газети «Ужгород» та «РІО», де друкується колонка про тих хто протягом попереднього тижня відійшов у вічність. Але потрібної інформації не знайшов. Тоді й звернувся до Асоціації футболу Ужгорода, які й розставили усі крапки над «і» — І. В. Диковець перебуває на п’ятому поверсі Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні

Автор цих рядків зателефонув до Львова. Екс–голова Асоціації футболу Львівщини Я. А. Грисьо на моє запитання, а звідки ви взяли інформацію щодо смерті І. В. Диковця лише сказав: «Я вперше про це чую, але розберуся».   

Мій колега, порядна людина, історик та  статистик футболу, керівник прес-служби ФК «Карпати» (Львів) Юрій Назаркевич надіслав таке спростування: 

Побажаємо міцного здоров’я Івану ДИКОВЦЮ!

Голова Закарпатського осередку Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега повідомив нині приємну новину. Минулого року в деяких соціальних мережах виявляється було помилково повідомлено, що не стало відомого вихованця закарпатського футболу Івана Диковця. Тож спростовуємо цю прикру інформацію. Іван Диковець, дякувати Богу, живий і здоровий! 
Нагадаємо, що Іван Диковець стояв біля витоків «Карпат» і в 1963-1967 роках провів за львівську команду у всіх турнірах 133 гри (15 голів). Був капітаном «зелено-білих» і одним з найбільш швидкісних гравців в історії «Карпат».

Нещодавно, 3 січня, Івану Диковцю виповнилося 85 років, з чим ми його вітаємо і бажаємо міцного здоров’я!

Гадаю, що ми мусимо знайти того, хто запустив цю «качку». 

Василь Гаджега, журналіст. 

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 338 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: