Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ковальчук знайшов свого "Фаворита"
15:53
Ковальчук знайшов свого "Фаворита"
Про сторожницькі гостювання колективу з низинної Іршавщини дізнавайтесь далі.

Ковальчук знайшов свого
Від попереднього матчу цих колективів пройшло трохи меньше шести місяців, а в складах порівняно з тим зарічанським двобоєм стільки змін, ніби пройшли роки. Особливо це стосується «Фаворита», де з теперішніх у основі в жовтні були тільки Гандяк та Кирлик і все ... У суперника також не густо – Цимбал, Сергій Караслай, Василь і Віктор Зани та Юрій Булеза – оце і всі хто зіграв у жовтні. Були ще тоді в команді, але опинились поза заявкою Олександр Совтан та Василь Караслай. Михайло Полянський навпаки тоді зіграв, а зараз є в команді, та цього разу був поза заявним листом.
 
Гості розпочали жваво. Уже на четвертій хвилині перевірили на пильність Штефанюка, коли Цимбал отримав м’яч по лівому флангу й виконав удар-простріл метрів із сорока. Круглий рикошетом від газону полетів під поперечину. Павло зорієнтувався і забрав його до рук. Через три хвилини Василь Зан поборовся на чужій половині й заробив кутовий, налякавши опонента й змусивши винести в пожежному режимі на кутовий. Після подачі від Віктора Зана господарі винесли на другий аналогічний стандарт. Після другої подачі від того ж виконавця Булеза поборовся за верховий м’яч і пробив головою. Штефанюк зумів відбити. Василь Караслай додавав другим темпом, та це намагання заблокували опоненти. Ще через чотири хвилини було навіть гостріше. Булеза пробив із лівого флангу й вийшло небезпечно, бо з відскоком від газону полетіло під поперечину. Штефаню було важко, та все ж зумів відбити. За мить атака у відповідь і штрафний удар. Після подачі з цього стандарту Лапчак поборовся за верховий м’яч і скинув під удар Лемаку. Роман пробив у метрі над поперечиною.
 
Після цього сталась зміна в рахунку за наслідками атаки віялом зліва направо. Куренко виборов круглого на своїй половині поля, змістився до лівого флангу й уперед, продемонструвавши якісний дриблінг і коротко віддав правіше на Цимбала. Микола переадресував ще правіше на Караслая, а Сергій дальнім пасом знайшов на правому фланзі Зана. Василь переадресував у центр штрафного майданчика на вільного Ковальчука й Володимир п’ятою з досить близької відстані переправив у сітку – 0:1.
 
Через шість хвилин могли подвоїти перевагу, коли Булеза виконав якісну розрізну передачу в напрямку Ковальчука та Віктора Зана, та в останній момент один із захисників виніс від них м’яч. Ще через десять хвилин кутовий із лівого флангу подав Булеза. Юрій намагався віддати на дальню стійку й могло навіть залетіти в незакритий воротарем кут, та й Куренко міг замкнути, та не встиг і тому полетіло поруч зі стійкою.
 
На тридцять третій хвилині Василь Караслай вирізав діагональ із правого флангу на лівий край на Булезу. Юрій змістився трохи до центру й ефектним обвідним ударом намагався влучиити в дальній кут, та все ж полетіло повз стійку. Через дві хвилини ще один удар Булези з трохи менш гострого кута метрів із двадцяти двох і цього разу все сталось у сантиметрах над поперечиною. Ще через три хвилини Василь Зан отримав м’яч на правому фланзі й віддав досить непередбачувану для суперників передачу в штрафний майданчик так, що поліеританова куля спочатку ніби й летіла в руки Штефаню, та все ж вийшло так, що далі змістилась від нього в напрямку Ковальчука та Булези. Юрій підібрав і віддав на Володимира, який у боротьбі з суперником впав у карній зоні. Митровський вказав на позначку. Сам постраждалий із точки пробив, без надії для воротаря, в правий кут. Павло ж почав зміщуватись до лівого кута, тому зреагувати не міг – 0:2.
 
На 43-ій хвилині Булеза віддав із ліва на правий край штрафного майданчика на Василя Зана, який відновився від зіткнення головами двома хвилинами раніше з Лемаком і виконав хоча й несильний, та все ж підступний навісний удар і могло рикошетом залетіти в лівий кут. Штефаньо з першої спроби не зумів заволодіти, та далі все ж забрав.
 
Другий тайм пройшов майже за тим же сценарієм, що й перший. Швидко не забили, та планомірно конструювали й досягли прогресу, коли після триходівки Булези, Віктора Зана, Ковальчука, останній із цього тріо відгукнувся на флангову подачу, переправив м’яч у правий кут та оформив хет-трик – 0:3. Через вісім хвилин Булеза пробив із правого флангу, та не зміг влучити. Віктор Зан другим темпом подав із правого флангу на Ковальчука. Володимир пробив головою в правий кут. Штефаньо зреагував. Ще через хвильку Куренко підключився в атаку й головою замикав подачу зліва. Штефаньо відбив. Василь Караслай пробив другим темпом метрів із вісімнадцяти над поперечиною.
 
На шістдесят восьмій хвилині на завершенні атаки по центру середедній пас Сергія Караслая в район одинадцятиметрової позначки на Булезу. Юрій ефектно перекинув воротаря, та господарів від голу врятувала поперечина. Та в наступній атаці Булеза метрів із 20-ти влучив у правий кут, під самісіньку стійку. Штефаньо стрибав, та не зміг навіть зачепити той м’яч – 0:4.
 
Через дві хвилини нова атака по центру, на завершенні якої Булеза ефектно пробив ножицями в падінні через себе й влучив у правий кут. Штефаньо зумів зачипити й далі зупинити м’яч у себе за спиною. Ще через шість хвилин атака у відповідь. Дальній якісний пас віддали на Гандяка, даючи йому змогу вийти на хорошу ударну позицію, та Совтан зумів наздогнати Валерія й неймовірними зусиллями й ціною незначного власного ушкодження відібрати. На 79-ій хвилині Цимбал віддав дальній пас на лівий край штрафного майданчика на хід Ковальчуку. Володимир вийшов на хорошу позицію й намагався влучити в праву дев’ятку, та над поперечиною.
 
Через хвилину атака у відповідь і найгостріший момент «Фаворита». Подача зліва Лапчака на центр штрафного. Барзак головою підступно пробив над поперечиною. Та гол стався біля інших воріт, коли Караслай завершив атаку по центру пострілом у лівий нижній кут і встановив остаточний рахунок – 0:5. За мить до свистка Василь міг навіть оформити дубль, коли ще раз пробив і рикошетом полетіло трохи над поперечиною.
 
 
20 квітня, с. Сторожниця, стадіон «Колос», ясно, + 15 градусів, 155 глядачів
 
«Фаворит» Шишловці – «Заріччя» – 0:5 (0:2)
 
Голи: Ковальчук, 15, 39 (з пенальті), 56, Булеза, 69, Василь Караслай, 87.
 
«Фаворит»: Павло Штефанюк, Микола Моленосцев, Владислав Барзак, Роман Ковач, Юрій Скрипич, Віктор Пальо, Роман Лапчак, Владислав Богонський, Валерій Гандяк, Олександр Кирлик, Роман Лемак.
Запасні: Євген Костик.
Тренер: Владислав Ленчик.
 
«Заріччя»: Іван Остапов, Микола Цимбал, Кирил Куренко, Олександр Совтан, Іван Хила, Василь Караслай, Сергій Караслай, Василь Зан, Віктор Зан, Юрій Булеза, Володимир Ковальчук.
Запасні: Владислав Чебурашкін.
Тренер – Микола Цимбал.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 713 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: