Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Кращого арбітра на полі не помітно
10:47
Кращого арбітра на полі не помітно
Футбольний арбітр – людина на полі, яка покликана стежити за тим, щоб матч проходив відповідно до правил гри.

Футбольний арбітр – людина на полі, яка покликана стежити за тим, щоб матч проходив відповідно до правил гри. Арбітр має для цього всі повноваження.

Рефері з’явилися на футбольному полі лише в 1873 році. Тоді взагалі вважалося, що з власної ініціативи арбітр у гру втручатися не повинен. Обов’язками суддів було стежити за часом, робити позначки про матч, видаляти і призначати гравців, а також вирішувати суперечки представників команд, коли вони не могли домовитися між собою. І зараз, як кажуть футбольні коментатори, «кращий суддя той, хто керує грою, але його присутність на полі непомітна».

До 1878 року футбольні судді свистка не мали й користувалися тільки своїм власним голосом або подавали знаки чи дзеленчали дзвіночком, щоб звернути на себе увагу й винести рішення. Тоді право судити гру воліли віддавати не професіоналам, а любителям. Вважалося, що захоплений фанат, який любить футбол і якому за це не платять, зробить усе краще, ніж професіонал. Саме тому на роль суддів клерків, лікарів, письменників. Відомо, що сер Артур Конан Дойл також був футбольним арбітром.

Читати продовження...

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 635 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: