Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Крістіна Костевка: "Працюватиму в жіночому футболі, який знаю ізсередини"
11:50
Крістіна Костевка: "Працюватиму в жіночому футболі, який знаю ізсередини"
Крістіна Костевка віднедавна очолює комітет жіночого футболу ФФЗ. Із цього факту й розпочали розмову.

Крістіна Костевка:
– Крістіно, розкажіть трохи про себе, спортивну…
 
– Займаюся футболом із 12 років. Наставник – Федір Варга. Захищала честь Ужгорода, викликали до збірної Закарпаття. У 2014 році сама стала тренером. Останні чотири роки виступаю в Словаччині, за клуб Гуменного, команда якого грає в другій лізі.
 
– Як зустріли пропозицію очолити комітет жіночого футболу ФФЗ й чому погодилися стати функціонером?
 
– Узагалі ця пропозиція була для мене доволі несподіваною. Сприйняла її як велику честь для себе. Погодилася ж тому, що половину свого життя віддала улюбленому виду спорту. Тим паче працюватиму в жіночому футболі, який знаю ізсередини.
 
– Що насамперед плануєте зробити для його розвитку?
 
– Необхідно поширювати турніри, чемпіонати, запрошувати на змагання якомога більше команд як із Закарпаття, так і з інших регіонів та зарубіжних країн. Адже в такий спосіб добре обмінюватися досвідом. Ще хотілося б провести ІІ турнір на честь вихованок ЗОДЮСШ. Плануємо зібрати дівчат в Ужгороді для проведення збору з метою підготовки до Чемпіонату України WU-15. Думаю, роботи вистачатиме…
 
– Будь-якому розвитку завжди щось заважає. Ваше бачення головних проблем у жіночому футболі?
 
– Великою проблемою залишаються футбольні поля. Нема де проводити тренування. Дякуючи ЗОДЮСШ, наші спортсменки займаються на штучних майданчиках. Але самі знаєте, як міні-футбол різниться від великого. Немає спонсорів, які б повноцінно забезпечували дівчат. На щастя, є Федерація футболу Закарпаття, яка постійно надає допомогу у вигляді кросівок, м’ячів, інвентаря, фінансування змагань.
 
– Де в області сьогодні найбільше слід очікувати активізації розвитку футболу?
 
– Є талановиті дівчата як в Ужгороді, так і в Рахові, Хусті, Тячеві, Виноградові. Нещодавно з’явилася нова команда в Міжгір’ї. Ведемо перемовини з двома нашими дівчатами, які грають у Чернігові та Харкові. Є дівчата, які виступають у чемпіонаті Словаччини. Їх поява в рідних стінах також сприяла б активізації розвитку жіночого футболу.
 
– На кого плануєте спиратися в роботі?
 
– Тільки на себе… Я знаю, що потрібно дівчатам для комфортних занять. Сама була на їхньому місці. Хотілося елементарного – м’ячів, форми, інвентаря для насичених тренувань. Водночас іще раз хочу подякувати ФФЗ та ЗОДЮСШ за підтримку й розвиток жіночого футболу. Що входитиме в мої обов’язки, буду старатися, намагатимусь якісно виконувати. І робитиму все, щоб зростали справжні професіонали.
Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1036 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: