Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ​Кубок області знову їде до Ужгорода (ФОТО)
18:18
​Кубок області знову їде до Ужгорода (ФОТО)
У не простій боротьбі, з пенальті і вилученням, підопічні Івана Шанти здобули перемогу.

​Кубок області знову їде до Ужгорода (ФОТО) Тренери обох команд виставили найсильніших гравців, без якихось сюрпризів. Динаміка гри була досить високою.

Вже на четвертій хвилині виноградівці подали корнер і на дальній стійці Мудра пробив з восьми метрів, але там де стояв голкіпер. Атака у відповідь від біло-чорних відразу стала гольовою. Гегедош вийшов практично один в один з центральної зони і пробив повз Гринишина, який так і не вийшов з воріт. 0:1.

Швидкий гол дозволив номінальним гостям відчувати більш впевнено і грати за рахунком. Та все ж вони продовжували більш гостріше атакувати. Гегедош в ході контратаки протягнув м’яч по правому краю, змістився в центр і пробив з 17 метрів, воротар впіймав. Ще за декілька хвилин Пиняшко віддав відмінну передачу Реплюку, який виходить на ворота, але замість удару повертає Василю, удар якого захисники винесли з лінії воріт.

Ударний дует севлюшців Чонка-Ребрик діяв вкрай не ефективно. Біля воріт Лютнянського було подано п’ять кутових, однак без серйозних моментів. А от на 26-ій хвилині господарі заробили небезпечний штрафний з 22 метрів. Чонка пробив у дальній кут, кіпер у стрибку переводить на кутовий. Схожий стандарт біля інших воріт виконав Гегедош, але пробив вище.

Захсит Севлюша сьогодні грав не дуже надійно. В одному з моментів Шопота не влучив по м'ячу і Гегедош з правого краю гостро пробивав, Гринишин забрав. На 35-ій хвилині, після подачі з кута поля від ужгородців, Куделко отримує м’яч на протилежному фланзі і звідти робить простріл. Чийпеш і Шопота не розібрались хто має вибити круглого і пропустили в центр штрафної, де Ількович з трьох метрів проштовхує м’яч у сітку. 0:2.

Здавалось для підопічних Шанти складується все найкращим чином. Та вже за дві хвилини Чонка накрутив декількох гравців, увійшов у штрафну, де був збитий Котьом. Козик вказує на одинадцятиметрову позначку. Гравці Ужгорода активно апелювали до арбітра, за що отримали дві жовті. Пенальті взявся пробивати Ребрик та Лютнянський відбив м’яч у правому куті, і показав образливий жест у бік лав запасних. Арбітр показує йому друге попередження за одну хвилину і вилучає з поля.

На полі з'явився запасний воротар Ерік Гречка, який змінив Оржаховського. Ількович у свою чергу опустився із опорної зони в центр захисту, а Котьо перемістився на фланг.

Та до перерви господарі так і не змогли бодай пробити по воротам.

І після серйозної розмови з Іваном Білаком футболісти вийшли на поле гранично зарядженими. Шанси у виноградівців були. Ребрик вивів Чонку на ворота та Гречка вийшов і скоротив кут обстрілу, прийнявши удар на себе. Ще одну відмінну нагоду запоров Вашкеба, після пасу від Чийпеша, вийшов один в один та пробив на силу, воротар парирував.

Надалі оборона ужгородців діяла чітко і злагоджено, не даючи наближатись до штрафної. Ломага спробував пробити з 25 метрів, але трохи не влучив у рамку. Вашкеба пройшов до карної зони і віддав на Ребрика, та Гречка знову вчасно виходить з воріт і відводить загрозу.

За п'ятнадцять хвилин до завершення гри гостям вдалось втікти у перспективну контратаку. Ковчар пройшов лівим флангом, обігрався з Пиняшком і відпасував на Гегедоша та удар Роберта з 14 метрів пройшов мимо дальнього кута.

Хоча Ужгород почав притискатися до воріт, але господарі не витягли з територіальної переваги ніяких реальних дивідендів. Гості оборонялися компактно і щільно, що не дозволяло Севлюшу створювати небезпечні моменти.

В останню десятихвилинку Чонка двічі небезпечно пробивав з штрафних, але воротар робив сейв за сейвом.
Відтак, ФК Ужгород стає двухкратним володарем Кубку Закарпаття. Команда з Виноградова мала всі передумови для відігрівання у другій половині зустрічі, однак налагодити гру в нападі вони так і не змогли.   

Оргкомітетом змагань було визначено кращих гравців матчу: у складі Севлюша – Василь Вашкеба, в Ужгорода – Іван Бандурович. Почесний кубок переможцям вручив голова ФФЗ Іван Дуран.
 
 
Арбітр – Ярослав Козик
Асистенти – Сергій Наскалов, Іван Грубінка
4-й арбітр – Петро Котубей
Делегат матчу – Йосип Шитєв
 
м. Мукачево, стадіон «Авангард», глядачів 1500
 
 ФК «Севлюш» - ФК «Ужгород» 0:2

Голи: Гегедош, 5, Ількович, 35.
 
Севлюш: Віталій Гринишин, Олександр Міца (Дмитро Жуков, 31), Віталій Чийпеш (Борис Ковня, 84), Артур Вайда, Юрій Чонка, Андрій Ломага, Себастіан Шопота, Василь Вашкеба, Денис Ребрик, Мирослав Мудра (Богдан Котляр, 70), Юрій Мешко (Олексій Остафійчук, 60).
Запасні: Василь Козар, Роман Гобона.
Тренер – Іван Білак.

Ужгород: Мирослав Лютнянський, Олександр Ковчар, Василь Куделко, Станіслав Котьо, Павло Оржаховський (Ерік Гречка, 39), Микола Ількович, Іван Бандурович, Олександр Бако (Віктор Ряшко, 55), Василь Пиняшко (Іван Скунзяк, 90+1), Михайло Реплюк, Роберт Гегедош.
Запасні: Роман Білінський.
Тренер – Іван Шанта.

Попередження: Шопота, 73, Остафійчук, 83, Ковня, 90+1 – Оржаховський, 37, Лютнянський, 37, Бандурович, 70, Гегедош, 85, Котьо, 90+2.

Вилучення: Лютнянський, 39. 

На 38-ій хвилині Ребрик не забив пенальті (воротар).
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1659 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: