Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Кушниця знову на Олімпі (ФОТО)
12:02
Кушниця знову на Олімпі (ФОТО)
Про завершальний матч дитячо-юнацьких змагань Іршавської ДЮФЛ дізнавайтесь далі.

Кушниця знову на Олімпі (ФОТО)
На Іршавщині першість районної ДЮФЛ, вже вкотре, провели за системою осінь-весна, щоб юні таланти звикали до такої моделі професійного футболу. Багаторічний організатор змагань Василь Попович хоча й уже сповна відчув усю складність проведення не одноденних сумнівних, а регулярних змагань, бо крім цих, на його плечах лежать ще кілька районних турнірів, та все ж заряджається енергією від молоді й має надію, що його роботу згадають колись незлим тихим словом: «Навіть у вік компютерного божевілля залишається надія, що можливо хоча б хтось із них та й повторить славний шлях своїх попередників Віктора Пасулька, братів Гецків та багатьох інших наших земляків із різних населених пунктів. Важко збирати цю малечу докупи з вулиць, та разом із тренерами стараємось повернути їх на стадіон. Добре, що Іван Савко фінансово допомагає нам із цим усім впоратись. Завдяки таким як він надіємось продовжувати почате й у наступному році».
 
У сезоні 2017-2018-го років народження у віковій групі 2003-2005 років народження загалом брало участь вісім команд із Заріччя, Броду-Загаття, Білок-Приборжавського, Довгого, Ільниці, Малого Раковця, Вільхівки та Кушниці. Крайні три з них і визначали «хто на цій Деребасівській вулиці кращий». Даний матч мав визначити «кому злата блискучого?», «кому срібла замріяного», а «кому й бронзи обнадійливої?». Фаворитом у протистоянні був «Колос» із Кушниці, якому опонувало відкриття цього сезону – ФК «Малий Раківець».
 
Матч проходив за домінації підопічних Ганни Костраби та Михайла Райди. Останнній у цей день ледь не зірвав голос, так гнав своїх уперед. Якісний газон однієї з кращих арен Центрального Закарпаття, іршавського «Авангарду», дозволяв більш технічним гравцям із верхів’їв Боржави примножити свою перевагу як у командних діях, так щодо індивідальної роботи окремих виконавців. На початку першого тайму Титинець завершив атаку по центру й відкрив рахунок – 1:0. Ближче до його середини Івана вивели один-на-один із голкіпером, який на мить в прямому сенсі «загубився у воротах» й нападник просто спрямував м’яч у сітку, оформивши дубль – 2:0. Ближче до завершення тайму Титинець за рахунок індивідуальної швидкості залишив позаду, в стилі Ігоря Беланова, трьох опонентів і обвідним ударом спрямував м’яч у дальній правий кут, оформивши хет-трик – 3:0. Доповнив старання Івана ще один кушницький футбольний вундеркінд Сньозик, який незадовго до свистка на перерву замкнув простріл із правого флангу й встановив остаточний рахунок першого тайму – 4:0.
 
Зі старту другого тайму Титинець оформив покер – 5:0, а трохи згодом Мателега довів рахунок до ще неприємнішого для раківчан – 6:0. У середині тайму забивний Іван результативним ударом завершив атаку по центру зі зміщенням вліво й досяг омріяної «пенти» – 7:0. Під завісу гри новоспечені чемпіони трохи збавили оберти й Тимченко спочатку ударом в лівий кут розмочив рахунок – 1:7, а перед самим фінальним свистком Богдан щей оформив дубль – 2:7. Верховинський «Колос» цією звитягою здобув золоті нагороди. Не приховував свого задоволення й наставник Михайло Райда:
 
«Хороші змагання для підтримання тонусу гравців протягом року. На кожен матч налаштовувались дуже серйозно й це дозволило нам бути постійно на видноті у вболівальників. Якісний газон, наданий головою Іршавської ОТГ Степаном Бобиком для регулярних матчів примножив наші технічні можливості, а суперники змушували нас постійно самовдосконалюватись на тренуваннях. Кубок додамо до власної колекції трофеїв».
 
Срібло дісталось «ДЮСШ Вільхівка» U14, а бронза – малораківчанам. Найбільше хлопчаки чекали церемонії нагородження. Для когось вона була першою в житті, інші вже брали участь у подібних акціях. Кращі гравці отримали з рук Василя Поповича та Петра Добромільського індивідуальні визнання. Та без медалей, грамот та загальнокомандних призів ніхто не залишився. Тут уже й цифрові технології стали в пригоді, щоб із смартфонів, дехто навіть останніх поколінь, залишити свою нагороджену персону в соціальних мережах. Та засиджуватись в акаунтах не варто. Стадіон має залишатись клавіатурою, м’яч – мишкою, а ворота – монітором. Тільки так зможеш чогось досягти.
 
Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Іван Біров та Іван Варга
 
«Колос» U14 Кукшниця – ФК «Малий Раковець» U14 – 7:2 (4:0)
 
Голи: Титинець, 5, 11, 21, 27, 36, Максим Сньозик, 24, Станіслав Мателега, 31 – Тимченко, 44, 49.
 
«Колос» U 14 Кукшниця: Олександр Нитка, Станіслав Кузьма, Василь Мателега, Іван Пилипчинець, Михайло Білей, Владислав Грабар, Максим Сньозик, Анатолій Сньозик, Василь Лапко, Станіслав Мателега, Іван Титинець.
Запасні: Владислав Білей, Іван Коваль, Василь Коваль, Іван Гецко, Іван Калинич, Євгеній Поринець, Михайло Коваль, Ярослав Мелеш.
тренери – Ганна Костраба та Михайло Райда.
 
ФК «Малий Раковець» U 14: Петро Зейкан, Іван Савко, Богдан Дюрдь, Роман Білогорка, Богдан Тимченко, Віталій Антолик, Роман Савко, Віталій Сочка, Владислав Чіка, Іван Чіка, Іван Яцків.
Запасні: Мирослав Самбур.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1347 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: