Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Легіонерська доля на Закарпатті
13:15
Легіонерська доля на Закарпатті
UA-Футбол представляє до Вашої уваги серію матеріалів присвячених легіонерам.

UA-Футбол представляє до Вашої уваги серію матеріалів присвячених легіонерам, що колись захищали кольори українських клубів, а зараз заробляють собі на хліб (або вже й мають футбольну пенсію) за кордонами нашої Батьківщини.

В ужгородській "Говерлі" (також не забуваємо про "Закарпаття") за період її участі у чемпіонатах України виступав 41 легіонер. Географія – дуже широка, від Південної Америки до Японії.

Найбільше представництво має Молдавія - семеро легіонерів. Чотирма представлені Сербія і Грузія, а 12 країн представлені одним футболістом.

Серед екзотики на теренах футбольної України виділимо Японію (Ясухіро Като) та Курасао (Сендлей Біто). На цей момент у складі ужгородців 9 легіонерів.

Цікавий момент, що в минулому сезоні за "Говерлу" виступало одразу троє гравців, які представлять країни з чемпіонатами Топ-5: Хорді Лопес (Іспанія), Давід Одонкор (Німеччина), Дем’єн Ле Таллек (Франція) – унікальний випадок для України.

Серед тих, хто вже залишив команду, подальшу кар’єру в Україні продовжують бразилець Леандро ("Волинь"), аргентинець Рубен Гомес ("Таврія") та Сергій Нудний ("Титан"), який хоч і народився в Україні, але заграний за молодіжну збірну Молдови.

Доля інших легіонерів не є яскравою, але мають місце деякі цікаві факти.

Наприклад, грузин Отар Марцваладзе визнавався кращим гравцем сезону 2009/2010 у нижегородській "Волзі", коли відзначився 21 забитим голом в 32 матчах. Також пограв за ще не зірковий тоді "Анжи", а на сьогоднішній день є гравцем Владикавказької "Аланії".

Під керівництвом Юрія Калитвинцева у "Волзі" виступає гравець, який добре розгледів розмір бутси Тараса Степаненка - молдаванин Віталій Бордіян.

Кахабер Аладашвілі створює нову єврокубкову історію грузинського футболу разом з "Ділою" (датський "Ольборг" і хорватський "Хайдук" про це вже знають).

Чарльза Невуче потягнуло було на екзотику, і він подався до М’янми, але вже за рік нігерієць став гравцем молдавського "Тирасполя", де також продовжує свою кар’єру ще один екс-легіонер ужгородців румун Богдан Хауші.

Сіндлей Біто, якого колись так піарив Дмитро Селюк, наразі намагається підкорити серця іранських уболівальників.

Литовець Ауримас Куцис вирішив, що його серцю будуть милі золоті нагороди чемпіонату Литви. Тепер їх у нього вже три, адже його "Екранас" безумовний лідер останніх років.

Албанець Ервіс Крайя запам’ятає матчі у складі ужгородців не лише з позитивного боку. Найбільшої поразки за його кар’єру він зазнав захищаючи кольори закарпатців. 26 квітня 2008 року тоді ще "Закарпаття" поступилося на виїзді донецькому "Металургу" 0:5.

Джерело

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 886 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: