Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Ліга чемпіонів Закарпаття-2016: атака клонів у центрі Європи
15:11
Ліга чемпіонів Закарпаття-2016: атака клонів у центрі Європи
Атака клонів у центрі Європи, або чому годі чекати порядку в турнірі без публічної заявкової кампанії.

Ліга чемпіонів Закарпаття-2016: атака клонів у центрі Європи Вже два роки минуло з часу скандального фіналу ЛЧЗ між «Артосом» Гать та «Заріччям». Час більш, ніж достатній для того щоб можна було зробити певні системні кроки для запобігання подібних історій в майбутньому.

На жаль, тоді ФФЗ так і не визнала публічно своєї вини в провальній організації змагань: незабезпечення контролю за складами команд й неупередженого ставлення до всіх учасників.

Кожен з тогочасних фіналістів зробив висновки з сумнозвісного поєдинку: Берегівська районна федерація відтоді взагалі не виставляє команди для участі в турнірі, ФК «Заріччя» змінило керівний склад, а Іршавська федерація футболу докорінно реформувала процедуру реєстрації футболістів, зробивши її максимально відкритою.

Які ж висновки з тодішнього скандалу зробила обласна футбольна федерація. Початок виглядав оптимістично: навесні було запущено новий функціональний офіційний сайт, зроблено два реєстри гравців обласного чемпіонату і першості: один з фейсами футболістів http://ffz.org.ua/?cat=16 http://ffz.org.ua/?cat=17 http://ffz.org.ua/?cat=18, другий – з інформацією про дату заявки і відзаявки кожного футболіста http://ffz.org.ua/?page_id=1122, було відкрито окремий розділ для публікації рапортів арбітрів. Чому ці кроки важливі для організації турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття»? Та тому, що весь регламент змагань переможців та призерів районних чемпіонатів просякнутий прив’язками до обласного чемпіонату та першості: гравцям обласних команд заборонено грати в ЛЧЗ за районні команди, і навіть відзаявка з регіонального чемпіонату має бути проведена до певної дати.
           
На жаль, ентузіазм до публічності швидко здувся коли восени прийшла пора проводити власне саму Лігу чемпіонів Закарпаття. Не те що заявкових листів команд — навіть Положення про проведення ЛЧЗ сезону 2015 року так і не було опубліковано, причому затверджували цей документ 21 листопада 2015 року — цього дня вже грали завершальні матчі групового етапу http://ffz.org.ua/?p=10024. Добре хоч до фіналу встигли).
           
Як не дивно торішній турнір пройшов без скандалів. Видно в обласній федерації це порахували добрим знаком, і вже в поточному сезоні суттєво знизили можливість громадського контролю за складами команд: оновили лише текстовий реєстр без фотографій футболістів, причому з 14 команд вищої ліги обласного чемпіонату наявні заявкові листи лише 9 клубів http://ffz.org.ua/?cat=64, а західна зона першої ліги відсутня взагалі http://ffz.org.ua/?cat=65.

Це до речі пряме порушення Регламенту змагань з футболу серед аматорських команд Закарпатської області (п.11 ст. 9) «ФФЗ, забезпечуючи прозорий реєстр складів команд, розміщує їх на сайті ФФЗ (www.ffz.org.ua).»
           
Після офіційної публікації Регламенту та складу учасників цьогорічного турніру стало зрозуміло, що порушення власних нормативних документів обласною федерацією не одиничний випадок. Читаємо: «У турнірі беруть участь переможці та призери чемпіонатів районів та міст Закарпатської області 2016 року, володарі кубків районів, міст та фіналісти минулорічного турніру «Ліги чемпіонів Закарпаття».

Що бачимо насправді? «Світанок» Руські Комарівці – переможець Першої ліги (другого за рангом дивізіону) чемпіонату Ужгородського району і фіналіст (не володар) районного кубку — за аналогією це якби кропивницьку «Зірку» допустили грати в Лігу Чемпіонів УЄФА; «Зірка» Тур’ї Ремети – чемпіонат та кубок Перечинського району не проводилися; «Спарта» Воловець – 5-те місце в районному чемпіонаті Воловеччини; ФК «Заріччя» - 4-те місце в чемпіонаті Іршавського району і 3-тє місце (не фіналіст) торішньої ЛЧЗ; ФК «Великі Ком’яти” – 5-те місце в чемпіонаті Виноградівського району; «Едельвейс» Богдан – 7-ме місце в чемпіонаті Рахівського району.

Тобто 6 команд з 16-ти взагалі не мали права грати в турнірі згідно Регламенту.

Наступне питання – чи забезпечено однакові умови для всіх команд? Турнір було розпочато 29 жовтня, ще до завершення районних чемпіонатів на Ужгородщині, Виноградівщині, Іршавщині, Свалявщині, Тячівщині та Воловеччині. Тому з урахуванням матчів районного чемпіонату, деяким учасникам ЛЧЗ довелося грати два дні підряд, деяким (ФК «Заріччя») — три матчі за чотири дні, а деяким (ФК «Великі Лази») довелося обирати: їхати в Заріччя чи приймати вдома Лінці, оскільки матчі проти ФК «Великі Ком’яти» та «Зірки» припали на один час.
В зв’язку з цим також незрозуміло чому саме 05 вересня 2016 року було встановлено дедлайном, після якого відзаявлені з області та заграні в районних чемпіонатах футболісти не мали права на участь в ЛЧЗ. Справедливо було б тоді і Регламент ЛЧЗ опублікувати ще навесні перед початком районних чемпіонатів, а одразу після 5 вересня оприлюднити список всіх відзаявлених з обласних команд гравців та вказати районні команди, куди вони перейшли.

Своєю монополією на контроль Федерація футболу Закарпаття й спричинила до інциденту, що трапився в останньому турі групового раунду ЛЧЗ.

Ще в суботу, коли команди групи «Г» ФК «Руське Поле» та «Едельвейс» Богдан грали перенесений матч попереднього туру, який завершився перемогою 3:1 на користь представників Рахівщини, з’явилася неофіційна інформація, що буцімто на заміну в богданській команді вийшли гравці під чужими реєстраційними картками. Однак оскільки ця історія так і не отримала офіційного публічного продовження, можна це списати на виправдання тячівської команди за програний матч. Але вже наступного дня у складі іншого суперника «Руського Поля» — команди ФК «Ділове» відзначилися аж 5 футболістів http://ffz.org.ua/?p=24758, прізвища та ініціали яких дивним чином схожі на гравців із заявкового листа команди першої ліги обласного чемпіонату «Карпати» Рахів, розміщеного на офіційному сайті ФФЗ http://ffz.org.ua/?p=20279. Боднар К. – Константин Боднар, Яремчук Ю. – Юрій Яремчук, Савчук Ю. – Юрій Савчук, Боднар П. – Петро Боднар, Рошташ М. – Микола Рошташ. Регламент ЛЧЗ передбачає в такій ситуації технічну поразку для команди, за яку грають футболісти з обласного чемпіонату. Однак жодних санкцій до порушників Оргкомітет з проведення турніру не застосував і спокійно відправив «Ділове» до чвертьфіналу http://ffz.org.ua/?p=24797.

В обласній федерації навіть забули опублікувати офіційну підсумкову турнірну таблицю групового етапу. А було б цікаво подивитися, оскільки наприклад я так ніде й не знайшов результат матчу останнього туру в групі «А» «Спарта» Воловець – «Зірка» Тур’ї Ремети. А в Регламенті стосовно цього є одне цікаве речення: п. 6.4 «У разі неявки команди, на будь-якому із етапів змагань, така команда знімається з «Ліги чемпіонів Закарпаття» та результати за її участі анулюються.»

Звичайно, Федерація може заявити, що за команду ФК «Ділове» грали однофамільці футболістів обласної команди, але чи повірите ви людям, які вперто тримають заявкові листи в шухляді?
Святослав Симканинець
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1773 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Billieavoic  
0
Subsequently fear you can forget when you are about to discover the secret to make your ex lover overlook you like mad. Off course, yes! Let???s talk about tips on how to create your ex chase you after having a separation. You don't have to give up your connection however. First, you should take the separation. If you try this, you'll simply be forcing your ex further from you. However, you have to enable your ex lover realize that you acknowledge the breakup, this suggests that you are adult and may reside with or without them. Here is the first-step to produce your ex miss you. Many people are therefore desperate to reunite their ex, towards the extent that they can do anything possible to produce their ex feel responsible regarding the breakup. Some people might solve to employing envy or trickery as being an instrument to win-back their ex. These processes won't merely return later on, but will ultimately do more injury than excellent to your partnership. Similar to the previous saying, "lack makes the heart grow fonder", your ex WOn't neglect you in the event that you still preserve the lines of conversation available. In the end, there's nothing to neglect about you if you are often available. You should stop all contact together with your ex at once, meaning no calling, texting, emailing or any type of contact. The no-contact rule is definitely the key to create your ex lover miss you. Ultimately, you should have some fun and become satisfied. Your ex will quickly overlook you if you are experiencing your daily life and having a good time without them. Spend time with friends and have fun. This can be an ideal way to generate your ex miss you.
https://yourstory.com/2016/12/28a5ab8015-why-dedicated-team-is-the-best-pricing-model-for-app-development
https://www.aivanet.com/2017/01/5-things-business-must-start-develop-successfully/
https://article.wn.com/view/2017/02/03/Three_Crucial_Writing_Practices_for_the_Academic_Success_z/

2 Artur84  
0
Все правильно написано і дійсно проблема в тому, що ФФЗ все робить для статистики - проанонсувати якийсь турнір і потім всім показувати, що у нас тут круто, а як реально, які проблеми, ніхто про це і чути не хоче! Як оприлюднили на Лобді в коментах інфу про підстави в косанді Ділового, так відразу з подачі ФФЗ на Тисі "суперексперт" Сельменський придумав казку, про якогось міфічного юнака, який вийшов на заміну на 12.5 секунд, і все....... Ця ліга недочемніонів це тупо абсурд та маразм! Хто її бачив? Хто може поїхати вболівати, коли нічого невідомо, то в неділю грають, то в понеділок? Якщо вже проводити, то чому не зробити ігри вдома - на виїзді? чому не залучити тільки чемпіонів району (хоча понятно, що з такою організацією команди-чемпіони начхали на якісь галочні турніри Федерації)! 
Сама велика проблема, що ніхто у ФФЗ нічого не хоче чути, головне записати собі в актив пару додаткових недотурнірчиків, побудовані фанатами-меценатами нові стадіони, і дати чергову порцію похвальних ОД на честь ФФЗ пану Сельменському, від заучених фраз якого на тисі вже трошки нудить! Чому б не залучати до обзорів молодих журналівтів? Активних вболівальників команд?
Хоча одне рішення всетаки у ФФЗ є позитивне: один ігрок має право грати лише за одну команда в сезоні 2017....

1 Саша Воловець  
0
Цей турнір це пародія і це всім зрозуміло.До речі.Цей бардак там осів давно.Федерацію футболу таку би у смітник викинули у іншій області.У них як в СССР колись..плани перевиконали і ми одні з кращих в Україні.Потрібні зміни і почесних цих президентів для яких футбол це всерівно що хокей треба з усіма його заступниками гнати, інакше на Закарпатті аматорський футбол буде лиш на папері без вболівальників нажаль,а тих хто відкриє рота дискваліфікують так як в 90..Вони і критику у себе і не чують та видаляють.Тепер їх головна проблема це Лобда де можуть в їх бік написати і обговорити ті недоліки які існують в їх роботі.

الاسم *:
Email *:
كود *: